fbpx

6 super jocuri pentru tabletă. Recomandările mele.

6 super jocuri pentru tabletă. Recomandările mele.

19 mai 2020 Jocuri

Nu sunt o mare fană a jocurilor pe telefon, dar recunosc că în zilele mai libere (foarte rare) îmi place să îmi petrec timpul jucandu-mă ceva pe telefon, mai ales înainte de culcare. Iar dacă e să aleg între telefon și tabletă, prefer să ma joc pe tabletă, iar Tab S6 de la Samsung este o tabletă excelentă pentru gaming și nu numai.


Experiența de gaming mi se pare superioară pe o tabletă cu un ecran mult mai mare decât al unui telefon, dar nu doar ecranul face diferența, ci și specificațiile. Tabletele, în general, au specificații mai bune decât telefoanele, iar componentele fac diferența în jocuri, pentru că asta înseamna că device-ul poate rula jocurile mai ușor și mai fluent.

Telefonele mobile au ecrane mai mici comparativ cu tabletele și experiența de gaming mi se pare mai puțin plăcută. De alfel, un ecran mai mare îți permite să folosești controalele jocului mult mai bine, interfața nefiind îngrămadită și este mult mai ușor să apeși butoanele cu precizie.
Singurul dezavantaj la care ma pot gandi când vine vorba de gaming pe tabletă față de telefon este bateria. Tabletele având un ecran mult mai mare, folosesc bateria mult mai repede decât un telefon, dar mă bucur foarte mult că bateria lui TAB S6 este foarte bine optimizată.

Pentru că tot vorbim de cum se comportă o tabletă folosită pentru jocurile mobile, hai să vă și recomand câteva jocuri care par special create pentru tabletă. Eu zic că arată mult mai bine pe tabletă decât pe telefon:

Tropico

Poate fi greu să găsești și altceva în afară de jocurile casual obișnuite, așa că Tropico este un titlu binevenit. Bazat pe seria de jocuri pentru PC foarte reușite, Tropico te pune în rolul lui „El Presidente”, președintele unei insule din Caraibe. Depinde de tine să îți aduci insula în lumea modernă, adăugând industrii și servicii noi – în timp ce îți și umpli buzunarele.

Gama de posibilități este imensă și ai posibilitatea să alegi între a fi un lider bun iubit de popor, un dictator ce conduce cu un pumn de fier sau orice altceva.
Deși este un pic cam scump pentru un joc mobile, costă 65lei, partea bună e că îți oferă acces total la joc, fără ad-uri și ai și posibilitatea de a juca offline.

Hades’ Star

Dacă ești în căutarea unui joc de strategie SF cu un univers expansiv Hades’s Star este cel mai bun joc RTS pentru mobile. Poți coloniza planete, poți construi o flotă de nave spațiale, poți deschide rute comerciale, mina resurse, dezvolta noi tehnologii, expora cele mai îndepărtate colțuri ale galaxiei și chiar te vei întâlni cu rase extraterestre ostile.

Modurile multiplayer îți permit să lucrezi împoreună cu alții pentru a finaliza misiuni complexe, să stabilești relații diplomatice și chiar să formezi corporații, iar PVP-ul este opțional. Arată incredibil de bine pe tabletă datorită suprafeței mult mai mari decât a unui telefon, și chiar îți oferă un avantaj față de ceilalți jucători. Jocul este gratuit.

Beamdog

Beamdog este un cont developer în Google Play specializat în portarea jocurilor mai vechi de pe PC pe platforma Android. Momentan sunt disponibile 6 jocuri: Baldur’s Gate I și II, Icewind Dale, Neverwinter Nights, Siege of Dragonspear și Planescape: Torment EE. Toate cele șase jocuri au mecanici similare, sunt RPG-uri hardcore masive, cu foarte multe skilluri, inamici, dungeons, iteme și story-uri excepționale. Dar interfețele sunt îngrămădite chiar și pe telefoanele cele mai mari așa că tabletele sunt cele mai bune device-uri pentru astfel de jocuri.

Eu recomand Neverwinter Nights: Enhanced Edition ce costă 50lei. E un joc RPG oldschool din universul AD&D (Advanced Dungens and Dragons), destul de dificil, dar captivant.

Pocket City

Sunt mare fană a simulatoarelor de tip city builing, iar Pocket City îmi place foarte mult. Este un simulator similar cu Sim City. Jocul îți permite să construiești diferite clădiri, drumuri și utilități pentru ca orașul tău să meargă ca pe roate. Are și dezastre naturale, dar și lucruri positive, cum ar fi petreceri, ce fac ca orașul tău să prindă viață.

Pe parcurs, jucătorii deblochează mai mult teren, mai multe clădiri, și o sumedenie de alte lucruri. Variana free este doar jocul de bază, iar versiunea premium include mai multe moduri, un mod sandbox dedicat și este ad-free. Varianta premium costă 15lei.

Rebel Inc

Rebel Inc este un joc relativ nou, dezvoltat de creatorii Plague Inc., deci îți dai seama rapid că este destul de bun. Începi într-o regiune cu probleme și scopul tău e să rezolvi acele probleme.

Jocul include șapte scenarii, tone de strategii și o poveste ramificată bazată pe deciziile tale. Dezvoltatorii au cercetat aceste scenarii în timp ce făceau jocul pentru a-l face cât mai realist. Există opt guvernanți cu abilități diferite de încercat. Este un joc gratuit, și, sincer, unul dintre cele mai bune pentru tabletă.

Riptide GP: Renegade

GP Riptide: Renegade este probabil cel mai bun joc de curse în acest moment. Povestea începe cu un concurent căruia îi este interzis accesul în circuitul GP pentru încălcarea regulilor. Tu ești acel concurent și scopul tău este să îți recapeți gloria.

Jocul arată foarte bine, cu o grafică extraordinară pentru un joc mobile. Există o campanie, dar și mod multiplayer online și diverse tipuri de curse pe care le puteți juca. De asemenea, are suport pentru multiplayer split-screen, suport pentru controler și altele. Este unul dintre jocurile ce arată mult mai bine pe tabletă și merită încercat. Costă 13lei.

Acum nu rămâne decât să vă ștergeți tableta de praf, sau să vă cumpărați o tabletă, și să vă jucați. Samsung Galaxy Tab S6 costă aproximativ 3.100lei, destul de mult pentru o tabletă, dar este una din cele mai bune tablete Android la acest moment.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.