fbpx

7 mituri despre Facebook

7 mituri despre Facebook

18 oct. 2017 Altele, Social media

Știați că peste 9 milioane de persoane din România utilizează Facebook în fiecare lună?

La atât de multe persoane active, apar și foarte multe mituri. Iată care sunt cele mai frecvent întâlnite mituri legate de Facebook cu explicații venite direct de la Facebook.

social-network-76532_640

  1. „Facebook îţi citeşte mesajele private – Nu

Pentru tot ce înseamnă Facebook, inclusiv Messenger, folosim o varietate de instrumente automate pentru siguranţa utilizatorilor. Messenger respectă politicile Facebook.

Facebook Inc. a dezvoltat aceste instrumente automate pentru a putea elimina numărul foarte mic de conturi care promovează comportamentul abuziv. Aceste instrumente sunt aceleaşi cu cele pe care alte companii de internet le folosesc astăzi – şi includ aplicaţii precum PhotoDNA, care se utilizează pentru a potrivi imaginile care exploatează copii.

În plus, prin opţiunea Secret Conversations disponibilă în Messenger, poţi utiliza criptarea pentru a-ţi menţine mesajele în siguranţă – de exemplu, dacă doreşti să împărtăşeşti informaţii medicale cu cei dragi.

  1. Facebook vinde datele personale altor companii – Nu

Nu, nu împărtăşim informaţiile personale ale utilizatorilor noştri cu partenerii din agenţiile de publicitate, de măsurare sau de analiză decât dacă avem permisiunea. Pentru a afla mai multe despre funcţionalităţile disponibile, accesează Politica de Confidenţialitate a Facebook.

  1. Agenţiile de publicitate au acces la datele personale ale utilizatorilor – Da și Nu

Opţiunile noastre de publicitate permit companiilor şi organizaţiilor să se conecteze cu persoanele care sunt cel mai probabil interesate de produsele şi serviciile lor. Considerăm că anunţurile publicitare afişate pe Facebook sau în aplicaţii trebuie să fie utile şi relevante pentru cel care le vede. Cei care doresc să îşi facă publicitate prin intermediul Facebook au posibilitatea să îşi definească audienţa pe baza intereselor acesteia, vârstă, locaţie şi aşa mai depare.

  1. Există o modalitate de a şti cine se uită în cronologia mea – Nu

Nu, Facebook nu permite utilizatorilor să vadă cine le verifică contul de Facebook. De asemenea, nu există nici alte aplicaţii care pot face acest lucru. Dacă găseşti o aplicaţie care pretinde că îţi permite să vezi cine s-a uitat la cronologia ta, ar trebui să raportezi aplicaţia respectivă, deoarece aceasta ar putea fi o încercare de înşelătorie.

  1. Pot proteja drepturile de autor ale fotografiilor mele pe Facebook, publicând un avertisment în cronologie – Nu

În Termenii noştri este precizat foarte clar că, întreg conţinutul pe care un utilizator îl distribuie  pe Facebook, inclusiv fotografiile, îţi aparţine. Când postezi ceva, oferi Facebook o licenţă de utilizare a acelui conţinut în conformitate cu termenii noştri, incluzând afişarea conţinutului audienţei căreia i l-ai distribuit. Poţi vedea cine are acces la conţinutul pe care l-ai distribuit pe Facebook accesând opţiunea Activity Log. De asemenea, poţi vedea cum este afişat profilul tău, altor utilizatori, accesând profilul tău şi folosind instrumentul „View As”.

  1. Eliminarea conţinutului se face automat pe Facebook – Da și Nu

Deşi Facebook utilizează în primul rând sisteme automate pentru a asista reviziuirea manuală a conţinutului, explorează totodată şi alte modalităţi prin care automatizarea poate raporta sau elimina conţinut care în mod clar încalcă politicile noastre şi nu îşi are locul pe Facebook. Până în prezent, automatizarea a fost utilizată, de exemplu, în moderarea conţinutului pentru a recunoaşte raportările duplicat, astfel încât, dacă 1000 de persoane raportează un tip de conţinut, Facebook nu alocă 1000 de persoane pentru a revizui acest conţinut. Sistemele automate sunt utilizate de asemenea pentru a identifica fotografiile nud şi pornografice care au fost eliminate anterior din cauza încălcării Community Standards. Cu toate acestea, fiecare conţinut raportat este examinat de o persoană reală, calificată să determine dacă acesta într-adevăr încalcă sau nu politicile Facebook şi ia o decizie dacă ar trebui să fie eliminat.

  1. Contul Facebok nu este sigur – Nu

Facebook oferă multe funcţionalităţi care ajută la protejarea unui cont împotriva înşelătoriilor, cum ar fi alertele de conectare, autentificarea în doi paşi, contactele de încredere sau posibilitatea de a te deconecta de pe reţeaua de socializare cu ajutorul unui dispozitiv de la distanţă. Le vei găsi în secţiunea Security din setările Facebook. Datorită acestora, precum şi a comportamentului responsabil pe internet, poţi avea singuranţa că contul tău de Facebook este securizat.”

Mitul legat de drepturile de autor ale fotografiilor de pe Facebook nu mi se pare destul de bine explicat. Conținutul distribuit îți aparține, dar dacă altă persoană îl utilizează… e problema ta că l-ai făcut public. Cred că aici Facebook mai are foarte mult de lucru. Pentru că una e ca altcineva să dea share la postarea ta, să se vadă că tu ai pus respectiva poza, și alta e să salveze poza și să o posteze în numele lui.

Comentarii

  1. Nu știam de aceste mituri legate de Facebook și sunt de acord cu tine ca cei care administrează Facebook-ul ar trebui sa mai facă un update.

  2. cum iti explici ca nu mai gasesc niste share-uri date la o postare? cum e posibil? nici in jurnalul de activitati nu le-am gasit

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.