fbpx

A fost desemnată cea mai bună fotografie realizată de un artist român la Sony World Photography Awards

A fost desemnată cea mai bună fotografie realizată de un artist român la Sony World Photography Awards

28 mart. 2016 Foto

Cea mai bună fotografie realizată de un fotograf român în cadrul competiției Sony World Photography Awards, ediția 2016, aparține unei fotografe din Botoșani – Cristina Venedict.

In Depth

Lucrarea câștigătoare cu numele ”În profunzime”, a fost desemnată cea mai bună fotografie realizată de un artist român, din cele zece categorii Open ale competiției și va fi expusă în perioada 22 aprilie – 8 mai a.c. la Somerset House, Londra, în cadrul expoziției ”Sony World Photography Awards 2016”. Pe lângă expunerea fotografiei în cadrul expoziției, câștigătoarea a fost recompensată cu un echipament Sony ILCE-7M2K. Expoziția va mai cuprinde fotografiile câștigătoare și finaliste din cadrul competițiilor Professional, Open și Youth precum și prima expoziție europeană a duo-ului format din artiștii RongRong & inri (China/Japonia).

Fotografia câștigătoare, ”În profunzime”, este portretul unei tinere actrițe, realizat în studioul Cristinei Venedict.

„Este o onoare să mă regăsesc pe aceeași listă cu atâția artiști uimitori! Este incredibil… Câștigarea acestui premiu mă motivează să creez lucrări mai frumoase și să mă dezvolt ca artist fotograf„, a declarat Cristina Venedict.

Pe următoarele locuri în cursa pentru premiul ”Romania National Award” s-au clasat: Locul 2 – Laurian Ghinițoiu cu fotografia ”UK Leaks”, Locul 3 – Lulian Mărgelatu cu fotografia ”Siluetă”

Programul ”National Awards” recunoaște și premiază cea mai bună fotografie realizată de un fotograf local și se desfășoară în 60 de țări din întreaga lume, adresându-se tuturor categoriilor de fotografi.

Toate fotografiile câștigătoare sunt disponibile la www.worldphoto.org

”Sony World Photography Awards” premiază și recunoaște cele mai bune fotografii contemporane din lume, realizate în ultimul an. SWPA se adresează tuturor categoriilor de fotografi și include patru competiții distincte: Professional; Open; Youth și Student.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.