fbpx

A treia zi fără Facebook

A treia zi fără Facebook

11 ian. 2016 Altele

Ieri v-am povestit că mă simt în urmă cu informațiile și știrile naționale/internaționale și cu orice e monden. Așa că am tot căutat opțiuni de News Feed-uri care să-mi ofere cele mai noi știri de interes general și câteva mondenități, dar fără cancan-uri sau știri despre Borcea, maneliști, pițipoance sau vedete apărute peste noapte.

fhhtt

De azi am început să folosesc feedly.com, unul din cele mai bune agregatoare de știri de pe web. Nu doar că îți permite să te abonezi la orice publicație sau site online, dar îți și permite să le așezi în categorii, să modifici modul de vizualizare, să salvezi anumite știri pentru a le citi mai târziu, să distribui știrile pe rețelele de socializare și să personalizezi culori, font-uri și link-uri. Și e și gratis.

ffhgfd

Ziua 3 fără Facebook

Azi nu a fost chiar o zi fără Facebook, a fost o zi cu Facebook pentru 2 minute. Chiar nu cred că am „înșelat” atât de mult obiectivul propus de mine, deși preferam să nu intru nici măcar pentru acele 2 minute. Am intrat la cererea unei prietene pentru a o ajuta cu ceva, nu am putut să refuz și chiar cred că am făcut o faptă bună. Îmi era un pic teamă că o să intru pe Facebook și nu o să reușesc să ies în 2-3 minute, mă gândeam că iar o să mă atragă news feed-ul să tot dau scroll. Am văzut că aveam vreo 6 mesaje, 7 cereri de prieteni și peste 80 de notificări, cu greu m-am abținut să le evit și să nu verific mesajele.

M-am simțit și mai bine când am dat logout, am simțit că am controlul și că în câteva zile o să pot să intru pe Facebook fără să rămân acolo timp de ore în șir. Că o să pot să intru, să-mi verific notificările, să verific repede ce mai e nou pe news-feed-ul meu și că o să ajung să petrec pe Facebook cel mult 1-2 ore pe zi, poate chiar mai puțin.

După cum am mai zis, nu vreau să renunț la Facebook, vreau doar să mă distanțez de el, să nu mai fie atât de important în viața mea.

Ziua asta nu a fost productivă din cu totul alte motive, dar dacă nu făceam pauza asta de la Facebook… sigur nu reușeam să fac absolut nimic azi. Chiar și cu mici alte probleme de rezolvat, am reușit să pun 4 articole pe site, am făcut textul, am filmat și am editat video-ul pentru Gadget Week și am pus și un concurs pe pagina mea de Facebook. Mâine fiind luni… sper să am mai mult chef de muncă.

Comentarii

  1. Ma bucur ca ai reusit s afaci acest experiemnt! e greu insa cand iti desfasori si activitatea pe facebook. dar macar sa il folosim…cu folos sa zic asa 🙂 bravo!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.