fbpx

Acer ConceptD 3 Ezel – Un laptop pentru artiști

Acer ConceptD 3 Ezel – Un laptop pentru artiști

19 sept. 2020 Laptop

Acer ConceptD 3 Ezel este un laptop creat special pentru graficieni, editori foto și video, creatori de conținut, ilustratori și pentru orice altă meserie ce implică o parte de design, chiar și randări 3D. Dar monitorul incredibil de care dispune, incredibil atât din punct de vedere al specificațiilor dar mai ales al design-ului special, îl fac pe ConceptD 3 Ezel laptopul perfect pentru oricine vrea să-și exploreze latura artistică.

Designul laptopului este unul special. Toatele modelele ConceptD de la Acer sunt albe, un alb mat, frumos, cu un finisaj super elegant, simplu, dar de efect. ConceptD-urile ies imediat în evidență și merg perfect cu un spațiu creativ de lucru.

Are o greutate de doar 1.95 kg, nu este foarte ușor de luat oriunde cu tine, nu este un ultrabook, dar greutatea este una decentă și la cât de prețios e, mai bine îți cumperi și un rucsac special pentru el ca să fie bine protejat.

Noul ConceptD 3 Ezel este un notebook convertibil, se poate transforma într-o tabletă grafică în câteva mișcări. Balamaua inovatoare Acer Ezel oferă versatilitate, precum și posibilitatea de a comuta între șase moduri de utilizare, cum ar fi modul stand pentru desen sau modul de afișare pentru prezentări. Dar mișcările trebuie să fie destul de bruște și puternice pentru că laptopul se „fixează” în modul laptop sau tabletă și trebuie să depui un pic de efort să-i schimbi așezarea, dar asta e de bine, nu vrei un laptop care se mișcă din toate încheieturile.

Ecranul de 15,6 inci este tactil, pentru că v-am zis că se transformă în tabletă, ceea ce este genial, aș vrea ca toate ecranele din lume să fie tactile, indiferent dacă e la laptop, monitor, TV, mașină – display bord… peste tot.

Chiar dacă îl folosești în modul laptop, ecranul tactil tot îți poate ușura foarte mult viața.

Tastele sale iluminate în culoarea chihlimbarului sunt așezate pe un șasiu integral metalic alb, cu trackpad din sticlă, care acceptă gesturi multi-finger.

Pe scurt, arată genial! Dar asta nu e suficient ca să dai 1700 de euro, laptopul ConceptD 3 oferă mult mai multe, nu doar un design cool.

Pe lângă cele 18 ore durată de viață a bateriei, așa cum se laudă cei de la Acer – dar vreo 10 ore la cum l-am utilizat eu, specificațiile creative ale dispozitivului includ taste programabile și o suită de opțiuni de conectivitate cum ar fi Ethernet, două USB-uri 3.0, HDMI, cititor de carduri SD 7.0, jack audio, miniDisplayPort, un port USB Type-C Thunderbolt 3.

Dar ce e cel mai important pentru creatorii de conținut, pentru graficieni, ilustratori, editori foto și video? Ecranul, și nu doar faptul că e tactil.

ConceptD 3 Ezel este echipat cu un ecran tactil IPS FHD validat PANTONE de 15,6 inci, care acoperă 100% din gama de culori sRGB și are o precizie a culorii Delta E<2. Acest afișaj este perfect pentru a desena cu Active Stylus de la Acer, dotat cu 4.096 niveluri de sensibilitate la presiune, iar artiștii pot folosi modul „float” pentru a găsi unghiul ideal de desen.

Ecranul e superb, finisajul mat se vede perfect, culorile arată mirific, contrastul e foarte bun pentru că este un panou IPS și este protejat cu Gorilla Glass. Dacă îi faceți și o calibrare bună, o să fie tot ce vă trebuie.

Mai mult, ConceptD 3 Ezel este echipat cu procesorul Intel® Core™ i7 de generația a 10-a 10750H, placă grafică GeForce® GTX 1650Ti, 16GB RAM – dar cred că se putea și cu 32GB RAM, 16GB RAM deja pare la limită, mai ales dacă folosești și Chrome și stocare pe un SSD PCIe de 1TB. Acest lucru înseamnă că notebook-ul este suficient de puternic pentru a gestiona nu numai desenele sau schițele, ci și animația și modelarea 3D – totul la un nivel de zgomot de sub 40dBA. Da, laptopul e și foarte silențios, cred că doar de 2 ori am reușit să-l supăr așa tare cu After Effects încât a ridicat tonul la mine.

V-am tot lăudat acest model, dar hai să-l vorbit și de rău – deși nu găsesc nimic de rău. Poate doar preferam 32GB RAM, pentru mine 16GB RAM nu mai este destul, la PC-ul meu am 64 GB RAM și parcă tot aș mai vrea, pentru că îmi place să mai fac și alte lucruri la PC cât randează un video.

Dacă vreți să investiți 1700 de euro într-un laptop de grafică/video, Acer ConceptD 3 Ezel este aici să vă ia banii.

Specifications

DESIGN
Product colourWhite
Product typeNotebook
Form factorConvertible (Ezel)
Housing materialAluminum, Magnesium
Built-in stylus pen storageY
BrandAcer
FamilyConceptD
Model nameConceptD 3 Ezel CC315-72G
Part NumberNX.C5PEG.002
Release Date31 July 2020
PROCESSOR
Processor manufacturerIntel
Processor family10th gen Intel Core i7
Processor frequency2.6 GHz
Processor modeli7-10750H
Processor cores6
MEMORY
Internal memory typeDDR4-SDRAM
Internal memory16 GB
DISPLAY
Display diagonal15.6 inch
Display glass typeCorning Glass
Panel typeIPS
HD typeFull HD
LED backlightY
TouchscreenY
Display resolution1920 x 1080 pixels
GRAPHICS
Discrete graphics memory typeHBM2
Discrete graphics adapterY
Discrete graphics adapter modelNVIDIA GeForce GTX 1650 Ti
Discrete graphics adapter memory4 GB
Discrete GPU manufacturerNVIDIA
STORAGE
Total storage capacity1000 GB
Number of SSDs installed1
SSD capacity1000 GB
SSD interfacePCI Express
Card reader integratedN
Storage mediaSSD
OPTICAL DRIVE
Optical drive typeN
NETWORKING
Top Wi-Fi standardWi-Fi 6 (802.11ax)
Wi-Fi standards802.11a, 802.11b, 802.11g, Wi-Fi 4 (802.11n), Wi-Fi 5 (802.11ac), Wi-Fi 6 (802.11ax)
PORTS & INTERFACES
HDMI ports quantity1
Thunderbolt 3 ports quantity1
Thunderbolt version3
AUDIO
Built-in microphoneY
KEYBOARD
Numeric keypadN
Keyboard backlit colourOrange
Keyboard backlitY
Pointing deviceTouchpad
SOFTWARE
Operating system installedWindows 10 Pro
Operating system architecture64-bit
BATTERY
Battery technologyLithium-Ion (Li-Ion)
Battery life (max)14 h
WEIGHT & DIMENSIONS
Weight2.2 kg
Height (rear)2.39 cm
Height (front)1.89 cm
Height23.9 mm
Depth249 mm
Width358 mm
POWER
AC adapter power135 W
SECURITY
Cable lock slotY
Cable lock slot typeKensington
Fingerprint readerY
Trusted Platform Module (TPM)YLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.