fbpx

Produsele Acer prezentate la IFA 2017

Produsele Acer prezentate la IFA 2017

Deși nu am reușit să ajung la prezentarea oficială a noilor produse Acer, am reușit să vizitez standul de la IFA și să testez câteva dintre device-urile nou lansate în Berlin.

Produsele Acer lansate la IFA:

Acer continuă trendul ascendent din ultimii ani și tendința de perfecționare a gamelor sale de device-uri, de la cele mai mari și „demente” laptopuri sau sisteme de gaming, până la device-uri care par mult prea subțiri pentru ceea ce este îndesat în ele, cum ar fi Aspire S24 sau Spin 5. Deși impresionant, Acer Predator 21X, lansat în trecut, nu avea reale valențe practice, fiind un model de show, pentru a arăta ce poate Accr. Anul acesta lucrurile stau diferit, Seria Predator Orion 9000 este lansată special pentru gamerii care doresc un sistem care nu numai că arată dur și interesant dar are si mușchi în spatele ventilatoarelor. Sistemul pare foarte bine gândit ca air flow și abia aștept să-l testez.

Acer Aspire S24

Acer a anunțat extinderea gamei sale desktop PC Aspire cu noul sistem Aspire S24, un model all-in-one cu ecran de 23,8 inci.

IMG_5844

Noul model all-in-one este cel mai subțire produs vreodată de Acer, ecranul având un profil cu o grosime de numai 5,97 mm. Ecranul fără margini și designul în negru și auriu mat al lui Aspire S24 vor atrage privirile oriunde s-ar afla în casă.

Ecranul Full HD IPS cu unghi de vizualizare larg, de 178 de grade, rama ultra-îngustă a ecranului, de doar 2,7 mm, aduce raportul între suprafața ecranului și cea totală la 90%, ceea ce dă senzația unui ecran mai mare, care umple întreg câmpul vizual.

Echiparea cu procesoare Intel Core complet noi, de generația a opta, și, opțional, cu memorie Intel Optane, face ca Aspire S24 să redea cu ușurință conținuturi multimedia captivante și să îndeplinească sarcini de zi cu zi, asigurând în același timp o experiență de utilizare fluidă și interactivă. Conexiunea wireless prin tehnologia Intel Dual Band Wireless-AC (802.11ac 2×2 MIMO) asigură o legătură rapidă și fiabilă la rețea, iar grație subwooferului cu 2.1 canale, compatibil cu tehnologiile Dolby Audio™ Premium și Acer TrueHarmony™, computerul le oferă utilizatorilor un bas puternic și profund, ce aduce la viață chiar și cele mai subtile sunete din muzică și video.

Soclul, care servește și ca stație de încărcare wireless, le permite utilizatorilor să își încarce dispozitivele mobile fără grija cablurilora echipamentelor compatibile Qi.

Cu un design ergonomic, Aspire S24-880 are un ecran rabatabil la înclinații de la -5 la 30 de grade, care combină tehnologia Acer ExaColor pentru a reproduce fidel culorile, precum și tehnologiile BluelightShield și Flickerless, ce pot contribui la prevenirea oboselii ochilor.

Aspire S24 este dotat cu un SSD de 256 GB și un HDD cu capacitatea de 2 TB, care servește ca spațiu de stocare.

Prețuri și disponibilitate

Acer Aspire S24 va fi disponibil în țările din regiunea EMEA din noiembrie 2017, la prețuri începând de la 999 euro.

Noi dispozitive pentru gama Predator

Echipat, în versiunea de top, cu un procesor cu 18 nuclee și patru procesoare grafice, Acer Predator Orion 9000 este o platformă extremă pentru jocurile video și crearea de conținut; monitorul cu ecran curbat Acer Predator X35, cu suport pentru NVIDIA G-SYNC și Acer HDR Ultra, oferă o experiență vizuală spectaculoasă; și noi accessorii Predator întregesc o experiență premium de gaming.

Acer a anunțat noi modele de echipamente din linia sa premium de gaming Predator, printre care seria de computere desktop Predator Orion 9000, cu Windows 10, cele mai puternice de până acum ale companiei, precum și monitorul Predator X35, ce beneficiază de tehnologiile NVIDIA G-SYNC și Acer HDR Ultra. Acer a lansat de asemenea căști și un mouse de gaming Predator.

Seria Acer Predator Orion 9000

Conceput pentru a intimida adversarii, aspectul impunător al seriei Predator Orion 9000 se datorează carcasei exterioare în negru și argintiu, amintind de o navă spațială, cu iluminare personalizabilă RGB de-a lungul laturilor panoului frontal. O fereastră laterală uriașă lasă să se vadă interiorul, cu un design care reduce interferențele electromagnetice (EMI), în ciuda dimensiunilor deschiderii. Opțional, ventilatoare cu iluminare personalizabilă RGB. Deoarece este echipat cu două mânere și rotile îmbrăcate în fibră texturată de carbon, Orion 9000 poate fi mutat cu ușurință. Panourile laterale se deschid fără unelte speciale, simplificând upgrade-urile de componente, iar capacul superior, cu sistem de deschidere push-open, oferă posibilitatea de a schimba rapid ventilatoarele. Un suport frontal pentru căști și ghidajele pentru cabluri ajută la păstrarea ordinii.

IMG_5855

Seria Predator Orion 9000 dispune de răcire cu lichid și de tehnologia IceTunnel 2.0 dezvoltată de Acer, pentru a ține temperatura sub control atunci când în joc acțiunea se încinge. IceTunnel 2.0 este o soluție avansată de management al fluxului de aer care împarte întregul sistem în mai multe zone de temperatură, fiecare cu propriul tunel de aer care elimină căldura în exterior. Panouri enorme de plasă metalică în partea frontală și deasupra eliberează aerul cald și lasă aerul rece să intre, în vreme ce un număr de până la cinci ventilatoare cu diametrul de 120 mm, situate în față, deasupra și în spate răcesc aerul care circulă prin interior. O parte din fluxul de aer este dirijată spre spate, pentru a răci unitățile de stocare. Plăcile grafice dispun de ventilatoare tip suflantă, care elimină căldura prin spate, iar sursa de alimentare este izolată pentru a se evita interferențele de temperatură.

Acer oferă posibilitatea de a instala până la patru plăci Radeon RX Vega într-o singură unitate. Pasionații de jocuri pot de asemenea opta pentru două plăci NVIDIA GeForce GTX 1080Ti instalate în SLI, care pot rula cu ușurință aplicații de tip realitate virtuală.

În versiunea de top, Predator Orion 9000 va fi echipat cu un procesor de vârf, Intel Core i9 Extreme Edition, cu 18 nuclee, și va avea 128 GB de memorie RAM quad-channel DDR4

IMG_5860

În ceea ce privește overclocking, aceasta poate intra în funcțiune la simpla apăsare a unui buton care selectează nivelul „turbo” de performanță.

Predator Orion 9000 are două porturi USB 3.1 Gen 2 (unul Type-C și unul Type-A), opt porturi USB 3.1 Gen 1 (unul Type-C și șapte Type-A) și două porturi USB 2.0 (Type-A). El suportă în total trei sloturi M.2, ce extind posibilitățile de a mări viteza de lucru, puterea și capabilitățile computerului, iar cele patru sloturi PCIe x16 asigură spațiu pentru adăugarea de plăci grafice.

Acer Predator X35

Acest monitor masiv de 35 de inci are un aspect 21:9, o curbură de 1800R și o rezoluție de 3440 x 1440 de pixeli (WQHD). Compatibil cu tehnologiile NVIDIA G-SYNC, Acer HDR Ultra și quantum dot, monitorul oferă de asemenea cel mai bun contrast posibil cu HDR (High Dynamic Range). Tehnologia avansată de ajustare locală a luminozității în 512 zone controlate separat iluminează ecranul doar atunci și acolo unde este nevoie. Predator X35 oferă un spațiu de culoare mai amplu și o cromatică mai saturată, acoperind 90% din standardul de culoare DCI-P3, și dispune de un interval de luminanță de câteva ori mai mare decât acela al monitoarelor cu o gamă dinamică obișnuită. Timpul rapid de răspuns, de 4 ms, și rata de refresh de 200 Hz, în combinație cu NVIDIA G-SYNC, furnizează o experiență de joc fluidă și realistă, fără rupturi de cadre sau artefacte vizuale.

IMG_5851

Predator GameView oferă opt moduri predefinite de vizualizare, pentru a optimiza imaginea în funcție de diferitele tipuri de acțiune din joc. În afară de modul Standard, ECO, Graphic și Movie, sunt trei moduri speciale pentru jocuri, Action, Racing și Sports, care pot fi accesate ușor prin intermediul unui buton dedicat sau prin meniul On-Screen Display (OSD). Jucătorii își pot, de asemenea, defini propriul profil personalizat și pot programa fiecare mod în funcție de preferințe.

Tehnologia Acer BlueLightShield le dă utilizatorilor posibilitatea de a reduce emisiile de lumină albastră alegând una dintre cele patru setări diferite de filtru prin intermediul meniului OSD. Panoul VA (Vertical Alignment), din segmentul premium, oferă unghiuri de vizualizare largi, de până la 178 de grade orizontal și vertical. În plus, tehnologia Dark Boost permite vizualizarea detaliilor fine chiar și în medii slab iluminate.

Noi periferice Acer

Căștile de gaming Predator Galea 500. Tehnologia Acer TrueHarmony™ 3D Soundscape recreează spațiul acustic în funcție de poziția capului jucătorului, dând astfel iluzia că sunetul vine dintr-o direcție fixă. Dotate cu o diafragmă fabricată din bioceluloză montată într-un inel de cauciuc, căștile Predator Galea 500 redau sunete înalte clare și note joase profunde și au un răspuns rapid, reproducând precis vocile și gama de sunete medii. Predator Galea 500 dispun de profile personalizabile, cu trei moduri selectabile de către utilizatori – EQ Music, Movie și Sport.

Noul mouse de gaming Predator Cestus 500 dispune de un design unic, de tip dual switch, care le permite jucătorilor să ajusteze rezistența butoanelor în funcție de tipul preferat de joc, ca de exemplu o sensibilitate mai mare la jocurile FPS, care necesită mai multă agilitate, sau o forță mai mare pentru manevre fine, în cazul jocurilor RTS. Dispozitivul dispune de 16,8 milioane de lumini RGB, 8 tipare de iluminare, 5 profile predefinite, 8 butoane programabile și un conector USB aurit.

Prețuri și disponibilitate

Monitorul Predator X35 va fi disponibil din Q1 2018.

Căștile Predator Galea 500 vor fi disponibile în EMEA din noiembrie, la prețul de 299,99 de euro.

Predator Cestus 500 va fi disponibil în EMEA din noiembrie, la prețul de 79,99 USD, respectiv 89,99 de euro.

Proiectoare noi: VL7860, pentru uz personal, și P8800, pentru spații mari

Acer a prezentat două noi proiectoare, printre care VL7860, destinat celor pasionați de conceptul de home cinema și P8800, destinat utilizării în spații publice sau încăperi mari.

Acer VL7860

Fanii filmelor se pot bucura de experiența sălilor de cinema în confortul propriei locuințe grație clarității proiecției 4K UHD, pe o diagonală de 120 de inci, cu o rezoluție de 3.840 x 2.160 de pixeli (8,3 megapixeli pe ecran), prin tehnologia XPR dezvoltată de Texas Instruments. Luminozitatea de până la 3.000 de lumeni ANSI și raportul de contrast de 1.500.000:1 (prin DynamicBlack, care ajustează în mod dinamic puterea lămpii pentru a optimiza nivelurile de negru) dau proiecției o claritate mare, Acer VL7860 fiind conceput pentru a reda toate tipurile de imagini și conținut video.

IMG_5847

Proiectorul suportă o gamă cromatică largă, de 110% din spațiul de culoare Rec. 709, și este compatibil cu spațiul de culoare Rec. 2020 (cunoscut și ca BT.2020), ceea ce asigură o acuratețe a culorilor la nivelul sălilor de cinema. În plus, utilizând standardul de culoare sRGB, VL7860 garantează reproducerea fidelă a culorilor și elimină deviațiile cromatice. Imaginile sunt ultrafluide chiar și în scenele cu mișcări rapide, mulțumită sistemului de interpolare a cadrelor AcuMotion, care generează cadre intermediare pe care le inserează între cele sursă, pentru a da senzația de mișcare fluidă.

Deoarece este compatibil HDR (High Dynamic Range), proiectorul poate reproduce o gamă dinamică mai largă de intensități luminoase, cu un contrast extins și un interval mai mare de niveluri de strălucire. Acesta se adaptează la scenele luminoase astfel încât să fie vizibile și detaliile din zonele strălucitoare, în vreme ce în cadrele întunecate păstrează nuanțele bogate de negru, iar detaliile care de obicei se pierd în umbră sunt subliniate, scena căpătând astfel o luminanță de ansamblu îmbunătățită. Cu cele două difuzoare încorporate de 5W, VL7860 reprezintă alegerea ideală în materie de home entertainment pentru pasionații de film.

Beneficiind de un design compact, VL7860 este cel mai mic proiector laser 4K UHD1 din lume, putând fi folosit într-o multitudine de spații. Tehnologia cu diode laser, spre deosebire de lămpile convenționale cu mercur, economisește bani și reduce impactul asupra mediului. În modul ECO, consumul de energie se reduce, iar durata de viață a lămpii se poate extinde cu până la 30.000 de ore.

Cu un zoom de 1,6X, proiectorul are avantajul de a putea fi montat la diferite distanțe de ecran. În plus, utilizatorii se pot bucura de modul Professional Calibration, certificat ISFccc (Certified Calibration Controls), pentru a adapta culoarea și strălucirea în funcție de împrejurimi.

Acer P8800

Acer P8800 dispune de asemenea de tehnologia XPR a TI, proiectând peste 8,3 milioane de pixeli pe ecran – de patru ori mai mult decât un ecran Full HD. Rezoluția mare, alături de o strălucire de până la 5.000 de lumeni, furnizează imagini vii, de o claritate foarte bună, indiferent de dimensiunea încăperii, distanța până la ecran sau dacă este miezul zilei. Raportul de contrast de 1.200.000:1 oferă nuanțe vii de negru și de alb strălucitor. Iar împreună cu tehnologia AcuMotion și compatibilitatea cu spațiile de culoare Rec. 709 și Rec. 2020, toate aceste caracteristici contribuie la o experiență vizuală bogată.

Proiectorul poate fi controlat prin intermediul Crestron Network System, care permite accesul mai multor utilizatori sau prin rețeaua LAN. P8800 mai oferă o flexibilitate sporită a amplasării și ajustării imaginii, grație atât zoomului cu motor 1,96X, cât și posibilității de a ajusta poziția unității optice și designului cu lentilă centrală.

Swift 5, Spin 5 și Switch 7 Black Edition, trei noi modele de notebook ultrasubțiri.

Acer anunță extinderea popularului său portofoliu de echipamente ultrasubțiri  cu Windows 10, cu design convertibil și cu ecran detașabil, prin noua generație de modele Swift, Spin și Switch. Toate cele trei noi modele sunt echipate cu procesoare Intel Core noi de generația a opta, și dispun de o tehnologie biometrică bazată pe Windows Hello ce oferă un plus de siguranță, precum și de o serie de funcții versatile, necesare atât pentru a oferi o experiență multimedia captivantă, cât și pentru mediile de lucru profesionale.

IMG_5843

Switch 7 Black Edition – Primul notebook 2-in-1 cu placă grafică dedicată și răcire fără ventilator

Acer Switch 7 Black Edition este primul notebook 2-în-1 din lume echipat cu placă grafică dedicată și răcire fără ventilator, realizare posibilă grație tehnologiei Dual LiquidLoop dezvoltată de Acer. Echipat cu un procesor Intel Core i7 de generația a opta și o placă grafică NVIDIA GeForce MX150, notebook-ul este ideal pentru aplicații intensive, precum și pentru producția și streamingul de conținut. Conceput pentru mobilitate, noul Switch 7 Black Edition este versatil, cântărind mai puțin de 1,15 kg cu tastatura detașată. Designul subțire și ușor al Switch 7 Black Edition constă într-o carcasă rezistentă de aluminiu mat.

Modelul este primul din portofoliul Acer cu AutoStand™, un suport ce se deschide și se retrage automat, oferind posibilitatea manevrării cu o singură mână.

Switch 7 Black Edition are un ecran IPS cu diagonala de 13,5 inci și o rezoluție de 2256×1504 pixeli, care oferă o experiență vizuală clară și vibrantă, grație unghiurilor largi de vizualizare. De asemenea, dispune de un stylus încorporat bazat pe tehnologia Wacom EMR, ce poate distinge 4.096 de niveluri de presiune și este sensibil la înclinație, oferind astfel sprijin pentru controlul unghiului, grosimii și umbrelor liniilor. Stylusul funcționează fără baterii.

Grație suportului pentru Windows Hello, Swift 7 Black Edition are un senzor de amprentă ce le permite utilizatorilor să deschidă calculatorul și să se logheze printr-un singur gest.

IMG_5848

Swift 5 

Noul Swift 5 este conceput pentru utilizatorii care își doresc un computer portabil, cu performanțe solide, dar și stil Corpul elegant al lui Swift 5 cântărește mai puțin de 1 kg, fapt care îl face alegerea ideală pentru cei aflați tot timpul pe drum. La construcția lui au fost folosite o serie de materiale speciale: aliaj ultraușor de magneziu și litiu pentru partea superioară și cea inferioară și, respectiv, un aliaj de magneziu și aluminiu, care oferă rezistență, în zona de sprijin a palmelor.

Echipat cu procesoare Intel Core de generația a opta, Swift 5 oferă o experiență fluidă și rapidă, precum și o autonomie de până la 8 ore. Swift 5 permite utilizatorilor să lucreze chiar și noaptea, grație tastaturii iluminate.

Swift 5 are un ecran multi-touch Full HD IPS2, iar tehnologia Acer TrueHarmony cu Dolby Audio™ Premium redă un sunet clar și puternic. Swift 5 este certificat Skype for Business.

IMG_5842

Spin 5

Designul său versatil, convertibil, le permite utilizatorilor să îl folosească fără efort fie ca laptop, tabletă, ecran sau în mod cort, făcând din Spin 5 platforma perfectă pentru a crea și distribui conținut.

Versiunea cu ecran de 13 inci are greutatea de 1,5 kg și are grosimea de doar 15,9 mm, în vreme ce modelul de 15 inci cântărește puțin peste 2 kg și este cu doar 2 mm mai gros. Deși este de asemenea un echipament portabil, Spin 5 a fost gândit pentru putere de calcul: este dotat cu procesoare Intel Core de generația a opta, poate fi echipat cu până la 16GB de memorie RAM DDR4, are o autonomie de până la 13 ore și, opțional pentru versiunea de 15 inci, poate fi echipat cu o placă grafică NVIDIA GeForce GTX 1050, pentru aplicații intensive, precum designul grafic și editarea video.

Ecranul tactil, standard în ambele versiuni, poate fi utilizat împreună cu Acer Active Stylus pentru aplicații ce necesită precizie, control și un plus de ușurință în utilizare. Iar conexiunea wireless va fi întotdeauna stabilă, mulțumită antenei omnidirecționale ExoAmp, indiferent de poziția în care vă aflați.

Spin 5 dispune de patru microfoane și utilizează o tehnologie de recunoaștere vocală ce le permite utilizatorilor să apeleze asistentul virtual Cortana chiar și de la patru metri distanță.

Prețuri și disponibilitate

Acer Switch 7 și Swift 5 vor fi disponibile în zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) din decembrie, la prețuri ce vor începe de la 1.999 de euro (Switch 7), respectiv 1.099 de euro (Swift 5).

Acer Spin 5 va fi comercializat în EMEA în septembrie, la prețuri începând de la 899 de euro (pentru versiunea de 13 inci) și de 999 de euro (în varianta de 15 inci).

Noul Acer Chromebook 15 cu design din aluminiu.

Acer a anunțat un nou model din seria Chromebook 15, distinsă cu numeroase premii. Noul dispozitiv este singurul Chromebook de pe piață cu un ecran de 15,6 inci și dispune de un design elegant, cu o construcție din aluminiu, și de o autonomie extinsă, de până la 12 ore.

Pe lângă ecranul generos Full HD IPS, disponibil în variantă tactilă și standard, noul Acer Chromebook 15 (CB515-1H/1HT) oferă performanțe solide și o autonomie de până la 12 ore, ce permite utilizarea computerului pe durata întregii zile pentru consumul de media, ca și pentru jocuri și diverse aplicații.

La lansare, Chromebook 15 va oferi suport pentru aplicații Android prin Google Play Store, astfel încât clienții vor beneficia de acces la peste două milioane de aplicații Android.

Ecranul de 15,6 inci le dă utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de navigarea pe internet, de a juca jocuri și a urmări filme, și, de asemenea, oferă mai mult spațiu pentru aplicații și taburi multiple. Ecranul Full HD are o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli ce redă imagini clare și vibrante.

Experiența vizuală este completată de două difuzoare full-size orientate în sus, în stânga și dreapta tastaturii, ce pot reda conținut audio de înaltă definiție și un interval amplu de frecvențe și intensități de volum. Tastatura full-size și touchpadul sunt confortabile și le oferă utilizatorilor mai multă libertate la navigarea pe internet.

Camera web HD are un câmp vizual larg, de 88 de grade. De asemenea, sunetul și imaginea sunt clare și fără distorsiuni, datorită microfonului încorporat, respectiv a gamei dinamice extinse (high dynamic range).

Autonomie de top și design silențios, fără ventilatoare

Noul Acer Chromebook 15 oferă o autonomie foarte bună  în acest segment, de până la 12 ore, astfel că poate fi utilizat la muncă sau la școală, pentru streaming sau pentru distracție, pe durata întregii zile. Designul fără ventilatoare face ca funcționarea să fie silențioasă.

Ultima generație de procesoare Intel Celeron cu două nuclee și Intel Pentium cu patru nuclee asigură performanțe excepționale în lucrul cu aplicațiile și la navigarea pe internet. Diversele versiuni ale Chromebook 15 vor dispune de 32 GB sau 64 GB de spațiu de stocare eMMC, ca și de 4 GB sau 8 GB de memorie RAM.

Designul elegant și modern al noului Chromebook 15 iese în evidență prin folosirea aluminiului pe spatele ecranului și în zona de sprijin a palmelor, pentru o senzație plăcută la atingere și confort la utilizarea tastaturii; de asemenea, acest design face ca noul model să fie mai subțire și mai ușor decât generațiile anterioare. Chromebook 15 are o tastatură iluminată, ce permite o flexibilitate sporită în utilizare, și cântărește 1,72 kg, având dimensiunile 378 x 256 x 18,9 mm.

Acer Chromebook 15 oferă o conexiune rapidă la internet cu tehnologia Intel Wireless-AC (802.11ac) 2×2 MIMO. Utilizatorii se pot bucura de cel mai rapid mod de a transfera date, a face streaming video și de a conecta un monitor extern, prin cele două porturi USB 3.1 Gen 1 Type-C. De asemenea, computerul poate fi încărcat de la rețea prin adaptorul USB Type-C. Chromebook 15 se poate conecta la alte dispozitive periferice prin Bluetooth 4.2, două porturi USB 3.0, un port HDMI și o mufă comună pentru căști și microfon extern. Cititorul de carduri SD este compatibil cu carduri SDXC de până la 128 GB, perfecte pentru transferul și stocarea de fișiere mari.

Preț și disponibilitate

Acer Chromebook 15 va fi disponibil în variantă cu ecran tactil (CB515-1HT) sau standard (CB515-1H). Din luna octombrie va începe să fie comercializat în regiunea EMEA, la prețuri începând de la 499 de euro.

IMG_5853

Acer a lansat și o pereche de căști de realitate virtuală realizate în parteneriat cu Microsoft – Mixed Reality, dar și o pereche de căști AR cu o zonă mare de vizibilitate și un design special.

IMG_5852

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.