fbpx

Acer S24 All-in-one – Review

Acer S24 All-in-one – Review

31 dec. 2018 Altele

Acer S24 – 880 este un model All-In-One dedicat celor care vor ca PC-ul să ocupe cât mai puțin spațiu, dar și să fie plăcut ca aspect.

Un model All-In-One (sau AiO) este un model compact de Desktop PC. Practic, este mic ca un laptop, fără a fi la fel de portabil, dar cu un ecran mai mare. Toate componentele lui sunt în baza monitorul, pentru a păstra  un aspect cât mai slim.

Acer S24 – 880 are un ecran IPS de 24 inchi cu margini destul de subțiri, ceea ce îi oferă un aspect foarte bun. De asemenea, el este în sine foarte subțire, privit din lateral.

Designul este unul foarte funcțional, dar drăguț. Liniile brațului care ține monitorul și ale standului sunt suficient de ascuțite pentru a avea un aspect angular, futurist, care dă foarte bine pe birou.

Modelul fiind foarte compact, este recomandat pentru folosirea la birou, la diferite medii de lucru unde cerințele hardware nu sunt foarte mari. Spun asta fiindcă echiparea lui Acer S24 este una destul de basic, neavând placă video dedicată sau alte dotări performante.

Modelul de bază are un Hard Disk de 5400 RPM de 1TB ,dar există modele care includ și un SSD de 128 GB, în tandem cu HDD-ul.

Procesorul care stă la baza lui Acer S24 este un Intel Core i5, modelul 8250U cu 4 nuclee care rulează la 1.60 GHz, mai mult decât destul pentru aproape orice task de tip office. Evident că în randare grafică sau în programe de tip CAD va „șchiopăta” puțin. Chiar dacă ajută că este Quad Core, este un model de procesor destinat, de obicei, pentru ultrabooks – pentru că are un consum redus fără placă video dedicată.

Memoria RAM standard cu care vine Acer S24 AiO este de 8GB DDR4, aceasta putând fi extinsă până la maximum 32 GB. Recomand să creșteți memoria la 16GB RAM, deoarece 8GB, care sunt și partajați cu chipsetul video al procesorului, reprezintă prea puțină memorie pentru orice tip de PC, fie el destinat muncii de birou.

La capitolul storage, varianta testată a venit cu un HDD de 1TB de 5400 RPM, deci nu cel mai rapid hard din lume, plus un SSD de 128GB. SSD-ul va face diferența întotdeauna, eu personal nu recomand PC fără SSD în anul 2018, mai ales că s-au ieftinit foarte mult recent.

Atenție! Varianta de bază a lui Acer S24 vine doar cu Hard Disk-ul de 1TB, fără SSD.

Nu vei folosi Acer S24 pentru gaming, deoarece acesta nu are o placă video dedicată. Toată performanța grafică depinde de chipsetul grafic integrat în procesor, Intel UHD Graphics 620, care se folosește de memoria RAM a calculatorului. Acest lucru mă face să spun din nou că 8GB de RAM e prea puțin. Dar asta nu înseamnă că nu vei putea juca jocuri pe acest sistem. La jocuri ca StarCraft II, LoL, CS:GO, sau aproape orice titlu singleplayer care are ceva ani vechime, nu vei avea probleme.

O surpriză plăcută a fost când am descoperit că în baza acestui model avem integrat un port de încărcare wireless pentru standardul Qi, ceea ce este o adiție extraordinar de comodă pentru oricine, mai ales că din ce în ce mai multe modele de telefoane suportă încărcare wireless și aceasta este de obicei compatibilă cu standardul Qi.

La capitolul conectivitate ai aproape tot ce ai avea nevoie de la un laptop bine dotat. Avem porturi HDMI de intrare-ieșire, dar și multe porturi USB, ba chiar și un cititor de carduri SD. Tot ce ai putea avea nevoie la birou.

În pachet vei descoperi și un mouse și tastatură wireless, care se pot folosi cu acest AiO. Nu sunt geniale și nu vor fi capabile de performanțe ieșite din comun, dar pentru un birou normal sunt mai mult decât ok. Totuși, par mult mai cheap decât sistemul în sine, aș fi vrut să păstreze estetica lui, sau materialele din care este compusă carcasa.

Per total, Acer S24-880 este un model All-in-One foarte reușit, care, la aproximativ 1000 Euro pentru varianta de bază, cu diferențe mici pentru cele cu SSD integrat, este foarte bun la capitolul preț/performanță.

Designul exterior este foarte reușit, păcat că nu se aliniază cu aspectul perifericelor, care par că au fost adăugate după, fără a le face similare.

De asemenea, mi-ar fi plăcut să aibă și touchscreen, poate o variantă mai scumpă va integra acest lucru în ecran.

Specificații Acer S24 All-in-one:

Processor Intel® Core™ i5-8250U Quad-core 1.60 GHz

Standard Memory: 8 GB DDR4 SDRAM

Maximum Memory: 32 GB DDR4 SDRAM

Storage 1x HDD 5400RPM 1TB SATA

Optical Drive: Nu

Display: 60.5 cm (23.8″) LED IPS Full HD – 1920 x 1080

Touchscreen: Nu

Chipset grafic: Intel UHD Graphics 620 Shared Memory

Wireless LAN IEEE 802.11ac

Bluetooth

Porturi: HDMI: 1xInput, 1xOutput, 1xUSB 2.0, 3xUSB 3.1 Gen 1, RJ-45 – Rețea, Audio Line In, Audio Line Out

Sistem de operare: Windows 10 Home 64-bit

Consum: 135 W

Înălțime: 410 mm

Lățime: 540 mm

Adâncime: 6 mm

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.