fbpx

Review Acer Swift 1 – 2018

Review Acer Swift 1 – 2018

28 mart. 2018 Altele

Seria Swift de la Acer se axează mai mult pe portabilitate decât peformanță, având totuși și modele destul de performante în partea superioară a gamei.

20180303_134011

În acest articol vom vorbi de cel mai mic model din seria Swift, Acer Swift 1 varianta 2018 seria 114 – 32. Acesta și-a găsit loc în ghiozdanul meu în ultimile săptămâni și s-a plimbat prin țară, pe pârtii, în cafenele, restaurante dar și la muncă, pentru ca eu să vă pot scrie vouă câteva impresii. Swift 1 va fi disponibil în variante de 13.3″ și 14″ (varianta testată de mine), ambele având ecran cu rezoluție Full HD.

 

Design

Aspectul exterior este unul foarte simplu, fara multe elemente de design sau de funcționalitate. Swift 1 are doar câteva aerisiri în partea inferioară și logo-ul ACER în partea superioară. De menționat este că la acest preț, primiți o carcasă metalică din aluminiu foarte plăcută la atingere și care nu face colecție de amprente. Culoarea primită în teste, un turcoaz foarte reușit, a devenit culoarea mea preferată din toată gama Acer. Laptopul, deși nu este cel mai puternic sau agresiv laptop, arată foarte interesant grație culorii carcasei metalice. 

20180303_134117

Avantajul unui astfel de model este, evident, mărimea și greutatea redusă, ceea ce duce la o portabilitate foarte ridicată. Evident că Acer Swift 1 se adresează unui anume cumpărător, acel cumpărător care este în permanentă mișcare, dar care nu dorește să dea enorm de mulți bani pe un ultrabook performant deoarece nevoile sale nu justifică o astfel de investiție. Pentru cazuri de utilizare normală, light browsing, fără nevoi de performanță sau gaming, Acer Swift 1 este aproape perfect. Are mici lipsuri, dar la un astfel de buget nici nu poți avea așteptări prea mari.

Mi-a plăcut foarte mult balamaua laptopului și faptul că puteam să țin ecranul la unghiuri până la 180 grade față de tastatură. Acest lucru a ajutat în diverse momente în care alte laptopuri ar fi necesitat mai mult spațiu.

20180303_134033

Am căutat modelul testat pe Internet (după nume și cod) și nu am găsit nicăieri informații relevante despre disponibilitate sau diverse dotări, asta din cauză că este varianta nouă (2018) care are diverse îmbunătățiri față de variantele de Swift 1 lansate în anul 2017. Așadar vom presupune că vine întotdeauna cu SSD (datorită dimensiunilor reduse nu ar putea încăpea prea ușor o unitate de tip HDD) de 128 sau 256 GB. 

Una din îmbunătățirile față de modelele din 2017 este și integrarea unui procesor puțin mai puternic: Intel Silver N5000, față de N4200 prezent în Swift 1 2017. Diferențele nu sunt majore, dar este o îmbunătățire, cel puțin la nivelul de memorie Cache unde N4200 avea 2MB, N5000 are 4MB Level 2 Cache. Alte specificații includ și o viteză mai mare în Boost: 2700Mhz maxim fată de 2500Mhz.

Swift 1 poate face față activităților normale de tip Office, un streaming de conținut video sau audio, dar când îl forțezi cu aplicații de genul Photoshop sau Premiere va merge destul de greu. Evident că nu aveam așteptări de performanțe foarte mari de la procesorul Intel Silver N5000 din dotare, dar trebuie menționat ca să fie clar pentru toată lumea. Targetul laptopului este portabilitatea, prețul scăzut și ușurința de utilizare, nu performanța.

20180303_133922

Tastatura este destul de plăcută, iar elementul surpriză este prezența iluminatului la un model atât de ieftin. Iluminatul este un alb foarte plăcut, care se vede chiar bine seara.

Sunetul este unul normal pentru laptopuri de dimensiuni așa mici (14″), fără un bass prea puternic dar suficient de clar pentru activități casual.

Ecranul IPS este suficient de luminos pentru majoritatea situațiilor, dar sus pe pârtie, în lumină puternică aveam mici probleme în vizionarea conținutului. Deci evitați folosirea laptopului în lumină exterioară puternică.

Dacă ar fi să mă plâng de ceva, ar fi faptul că touchpadul lui Acer Swift 1 este puțin cam aproape de margine, fiind destul de dificil de folosit în brațe.

20180303_134127

Fiind primul model primit în România pentru testat, nu am putut găsi nicăieri detalii despre baterie.

Bateria la astfel de modele deobicei ține destul de mult, deoarece nu ai consumatori prea mari. Am reușit aproximativ 6 ore de wireless browsing și lucru în diverse programe până când laptopul a rămas fără baterie, o performanță respectabilă la acest price point.

La capitolul conectivitate, Acer Swift 1 – 2018 stă chiar foarte bine. Are 3 porturi USB 3.0, un port HDMI pentru conectarea unui monitor extern, un port USB 3.1 dar și cititor de carduri SD și jack combo. Pentru a păstra grosimea cât mai redusă, Acer a renunțat la portul de rețea RJ45, dar nu pot să spun că i-am dus lipsa. Fiind adresat celor care sunt „On the road” des, nu ai prea multe ocazii să te conectezi la Internet prin cablu.

20180303_133857

Pro:

– Ecran Full HD la 14″

– Ușurința cu care îl transporți peste tot

– Culoarea turcoaz

– Prețul redus (aproximativ 350-400 Euro conform Acer, negăsit încă în România, voi updata articolul îndată ce apare un preț exact)

– Aluminiu + Tastatură iluminată la un preț redus.

Contra:

– Ecranul ar putut fi puțin mai luminos.

– Touchpadul prea aproape de margine

Specificații:

Procesor: Intel Silver N5000 CPU @ 1.1GHz

Ecran: 14″ IPS Full HD

RAM: 8GB

Placă Video: integrată în procesor Intel UHD Graphics 605

Porturi: 1x HDMI, 3x USB 3.0, 1x USB 3.1, 1x 3.5mm jack combo, 1x SD Card Reader, 1 Kensington Lock

Tastatură iluminată

Baterie: –

Greutate: aprox. 1.3 Kg

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.