fbpx

Acer Swift 3 Blue 2017 – Review

Acer Swift 3 Blue 2017 – Review

16 oct. 2017 Laptop

Întotdeauna am apreciat cel mai mult laptopurile de gaming care reușesc să lege cumva portabilitatea cu performanța video. Dar nu toată lumea vrea același lucru sau nu dorește să care un device mai greu decât are nevoie. Astfel, piața portabilelor ușoare se menține destul de ferm.

Acer promovează modelul Swift 3 2017 ca fiind un laptop portabil, destul de capabil și foarte drăguț vizual. Haideți să vedem ce ne oferă acest model.

IMG_6909

Specificații Acer Swift 3 2017, varianta Blue:

Procesor: Intel Core i7 7500U

RAM: 16GB DDR4

Interfața Grafică: nVidia GeForce MX150 + Intel HD Graphics 620

Storage: 256GB SSD + 2TB HDD 5400 rpm

Ecran IPS Full HD de 15,6″ LED Backlit.

Conectivitate: 1x USB 2.0, 2x USB 3.0, 1x USB-C, 1x HDMI, cititor carduri SD, jack audio, Wireless 802.11ac MIMO 2×2, cititor de amprent

Tastatură iluminată

IMG_6902

La capitolul Build Quality Acer Swift 3 stă foarte bine. Materialele din care este construită carcasa par premium și rezistente. Aluminiul este metalul principal folosit pentru carcasa laptopului conferind un aspect plăcut și un număr mai redus de amprente. Acesta este plăcut la atingere și balamaua folosită pare rezistentă. Se poate îndoi până la 180 grade pentru a putea fi folosit chiar și în cele mai ciudate poziții. Singura problemă pe care am întâmpinat-o destul de des este cu deschiderea lui. Construcția de aluminiu face ca marginile ecranului să fie destul de alunecoase, iar gap-ul este foarte mic. Ai nevoie de unghii pentru a putea apuca ecranul în scopul deplierii.

IMG_6904

Ecranul IPS Full HD este chiar decent, singura lui problemă fiind sticla care reflectă lumina destul de rău, poate și din cauza extra stratului de Gorilla Glass.. Dacă îl folosești într-un mediu foarte luminos sau în bătaia soarelui o să ai dificultăți în vizionarea conținutului. Luminozitatea atinsă este de cca 200 cd/m², ceea ce face ecranul lui Swift 3 să nu fie foarte luminos, chiar și pe intensitate maximă.

Varianta testată a lui Acer Swift 3 avea în componență 2 unități de stocare: un SSD Lite-on CA1 NVMe M.2 de 256GB perfect pentru a ține sistemul de operare și softurile de editare foto/video (dacă este cazul) sau de programare și un HDD de 5400 rpm și 2TB capacitate de la Seagate. Diferențele sunt astronomice între cele două, iar folosirea SSD-ului pentru orice soft cu care lucrați este indicată pentru a beneficia de viteza sa.

IMG_6905

Procesorul core i7 7500U este printre cele mai bune procesoare cu U (destinate laptopurilor slim, cu consum redus de circa 15W pentru generatia 7). Acesta are 2 nuclee, in loc de 4 cum are varianta HQ, dar consumă și de 3 ori mai puțin. Astfel se câștigă foarte mult timp la capitolul durată de viață a bateriei.

Evident că dotarea lui Acer Swift 3 nu va permite performanțe în jocuri, scopul laptopului fiind complet altul. Totuși, poți să te delectezi cu un Overwatch la setări grafice minime, deoarece placa video GeForce MX150 este cotată similar cu placa video minimă necesară pentru a rula acest joc. În rest, să nu aveți așteptări mari de la puterea grafică, poate rula anumite jocuri, doar că nu la setări mari. De aceea nici nu l-am folosit prea mult în jocuri. Am văzut că rulează, am fost mulțumit.

Teste 3DMark

2017-10-12_2133

Chiar dacă performanța nu este menirea acestui laptop, cât este mobilitatea și ușurința cu care îl poți folosi, totuși am rulat 3 teste în 3DMark.

Ca rezultate, Acer Swift 3 2017 a obținut, în configurația primită, 9431 în Cloud Gate, 9325 în Sky Diver și 1115 puncte în Time Spy. Rezultatele sunt decente, cel mai bun scor fiind obținut în Cloud Gate, unde s-a clasat mai bine decât 34% din rezultatele înregistrate în baza de date 3DMark.

La vizionare de conținut multimedia am simțit luminozitatea scăzută a ecranului, mai ales în scenele mai întunecate din filme. Totuși contrastul pare rezonabil și unghiul de vizualizar, grație panoului IPS este foarte bun.

IMG_6913

Sunetul este ok, nu m-a impresionat, dar nici nu cred că aveau unde să îndese difuzoare mai capabile, fără a compromite la capitolul grosime a carcasei. Problemele apar cel mai des la redarea sunetelor joase.

Are destul de multe porturi, cam tot ce ai avea nevoie.

IMG_6915 IMG_6916

Tastatura este normală de laptop, iluminată cu o culoare albă chiar plăcută, mai ales noaptea, iar numpadul este prezent, chiar dacă sub o formă puțin diferită de cea cu care suntem obișnuiți. Nu este un minus, ci doar necesită ceva timp de acomodare. Tastele au o rezistență la apăsare puțin mai ridicată, lucru care mi-a plăcut foarte mult, venind de la tastatura mecanică de la PC. Iluminarea tastaturii lui Acer Swift 3 2017 nu are opțiuni de intensitate, doar On sau Off.

IMG_6907

Touchpadul este unul cât se poate de normal, nu obișnuiesc să folosesc prea mult fără mouse așa că nu aș putea să spun mare lucru despre el. Funcționează cu multi touch și se simte ok la degete.

Bateria lui Acer Swift 3, Li-Ion de 4 celule, m-a surprins. Am reușit destul de des să depășesc utilizare de peste 3 ore cu Wireless pornit, online browsing, videouri, utilizare medie, să zicem. Probabil că dacă ecranul ar fi fost mult mai luminos, atunci nu ar fi atins cifrele acestea și s-ar fi consumat mult mai repede.

IMG_6906

Din cauza carcasei de 15 inchi, fabricate din aluminiu brushed, Swift 3 cântărește doar 2.1 kg, lucru care contribuie la portabilitatea ridicată a acestui model.

Concluzie:

Per total, Acer Swift 3 2017 este un laptop reușit pentru prețul pe care îl are. Aș fi vrut un ecran mai luminos, fără reflexii, și o modalitate de a apuca marginea când îl deschizi fără să sacrifici vreo unghie, dar nimic nu este perfect. Carcasa de aluminiu arată foarte bine în albastru, culoare pe care o recomand, dacă doriți să îl achiziționați.

IMG_6910

Ecranul este ok cât timp nu îl folosești într-un mediu prea luminos, tastatura este foarte bună, iar bateria rezistă cu brio la o folosire normală. Poți încerca să te și joci pe el, grație plăcii video dedicate GeForce MX150, dar fără așteptări prea mari, deoarece nu asta este scopul lui.

IMG_6914

Comentarii

  1. Și eu în prezent am un model de laptop Acer dar mai vechi și sincer nu sunt asa de mulțumită de el, cei drept are și deja prea multi ani. La început ma fascinat cum arată, era model nou pe atunci dar acum deja m-am plictisit de el.
    Noul lor model arata bine dar nu știu dacă mi-aș mai luat tot un model de laptop Acer.

  2. imi place cum arata acest laptop. nu am avut pana acum un laptop Acer, dar al meu sigur trebuie schimbat 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.