Titlul este inspirat chiar din experiența proprie. Timp de două săptămâni am luat cu mine laptopul Acer Aspire Swift 7 (cunoscut și sub denumirea de Acer Aspire S7 – 371 M74S Ultra-Slim) la toate evenimente și cursurile la care am fost, și de multe ori am uitat că am laptopul în geantă/rucsac. Este atât de subțire și de ușor (9.98mm grosime și doar 1.08 kg) încât abia îl simți, iar diagonala de 13,3 inci îl face foarte ușor de transportat. Este perfect pentru o fată care nu vrea să care greutate și nici nu vrea un rucsac sau o geantă specială ce nu se potrivește cu ținuta ei. Poate motivele sună un pic… fashion, dar asta mi-a plăcut mie cel mai mult la acest laptop – faptul că îl poți lua peste tot cu tine fără să te incomodeze.
Pe lângă motivele legate de comoditate și de aspect (mai ales că laptopul are un design reușit), și la capitolul performanță stă foarte bine acest laptop. Dar mai multe detalii o să vă prezint în continuare:
Atenție! Modelul testat de mine a fost Engineering Sample – nu este un produs final destinat comercializării. Asta înseamnă că performanțele nu s-au ridicat la cele obținute cu o versiune finală, așa că am evitat să fac teste de performanță de tip Benchmark.
Review video Acer Swift 7:
La cât de subțire este Acer Swift 7 (are doar 9.98mm) nu are cum să nu-ți atragă atenția imediat. Marginea aurie oferă un contrast foarte interesant cu aspectul business oferit de albastrul închis folosit pentru întreaga carcasă. În interior predomină culoarea aurie, dar fără să-l facă să arate prea pretențios.
Da, pe carsasa unibody din aluminiu rămân destul de multe amprente, din păcate.
Acer Aspire Swift 7 este un laptop elegant, simplu, realizat cu bun gust. Un laptop potrivit și pentru tinerii în mișcare, și pentru oamenii de business ce mereu fug de la o întâlnire la alta, și pentru studenții care nu vor să care un laptop greoi la cursuri – ci unul cât un caiet studențesc, dar și pentru freelancerii care lucrează cu spor de la o cafenea din centrul orașului. Swift 7 este un laptop ce se potrivește oricui, poate doar gamerii nu or să fie pe deplin mulțumiți de el.
Construcția pare destul de solidă, deși ecranul parcă nu este foarte bine fixat de carcasă – asta dacă chiar stai să analizezi și să apeși pe el.
Ecran + Sunet
Ecranul este IPS Full HD cu rezoluţia de 1920×1080 pixeli, cu finisaj lucios și protejat de Gorilla Glass. Eu vă recomand ecranele IPS pentru vizionat filme, editare foto/video, prezentări etc., ecranele IPS având o tehnologie ce oferă o mai bună reproducere a culorilor și unghi mult mai bun de vizualizare, dar nu sunt potrivite pentru gaming.
Mi s-a părut mult prea lucios ecranul, lumina naturală se reflectă mult prea tare, așa că este un pic greu de utilizat în natură când este soare puternic.
Acer Swift 7 poate să fie considerat un laptop multimedia, deși nu excelează la capitolul sunet. Modelul testat de mine chiar distorsiona sunetele la un volum ridicat, dar nefiind o versiune finală destinată vânzării, sper că acesta este doar un defect la modelul meu.
Keyboard + Touchpad
Tastatura este și ea foarte subțire, cu o cursă foarte mică a tastelor. Dacă treci de la o tastatură mecanică la tastatura de pe acest laptop (așa cum am făcut eu) o să ai impresia că nici nu apeși tastele. Din păcate, iluminarea tastaturii lipsește, dar scrisul alb de pe taste zic eu ca e suficient.
Tochpad-ul reacționeză foarte bine și e ușor de utilizat, fiind și destul de mare, iar cele două butoane fizice se apasă uşor,. Swift 7 e unul din puținele laptopuri la care nu am simțit nevoia să folosesc un mouse, eu fiind certată un pic cu touchpad-urile.
Conectivitate
Conectivitatea este cea mai mare problemă a acestui laptop. Pentru grosimea foarte mică și pentru greutatea redusă, cei de la Acer au sacrificat porturile de conectare la laptop, fiind disponibile doar două porturi USB-C – unul de încărcare și celălalt pentru transfer de date, și un port jack de 3,5mm pentru căștile audio. Nu îți poți pune telefonul la încărcat (dacă nu este unul cu încărcător USB tip C), nu poți utiliza un stick USB normal sau un mouse fără un adaptor special, preferabil chiar un port HUB.
Deranjant e că poți pune încărcătorul de tip USB-C în portul de transfer de date (pentru că sunt identice), iar laptopul nu o să se încarce. Tu ai impresia că l-ai pus la încărcat, dar el o să se închidă în scurt timp dacă nu ești atent.
Performanță
Pentru că modelul testat de mine nu este unul destinat vânzării și e posibil să aibă mici probleme, nu am trecut prin testele de tip Benchmark, nu avea relevanță.
Dar vă las mai jos toate caracteristicile modelului testat, puteți vedea că se ridică la nivelul așteptărilor dacă ținem cont de componente.
– Ecran: 13.3″, rezoluţie 1920 x 1080 pixeli, Gorilla Glass 4 şi filtru glare
– CPU: i7 Intel Kaby Lake Core 7Y75 CPU, 1,3 GHz, dual-core + HyperThreading, 3 MB cache, 1.61 GHz Turbo, 14 nm
– GPU integrat: Intel HD Graphics 615
– RAM: 8 GB DDR3, onboard
– SSD: 256 GB, Kingston
– Reţea: WiFi AC, Bluetooth
– Conectori: 2 x USB C, 1 x audio (headset)
– Altele: Webcam HD, difuzoare Dolby
– Sistem de operare: Windows 10
– Dimensiuni: 325 x 230 x 9,05-9,98 mm
– Greutate: 1.09 kg
Chiar și această variantă Sample s-a mișcat foarte bine, chiar și în editare și procesare foto și video. Deși nu este destinat unei utilizări la nivel de editare video, procesorul i7 Intel Kaby Lake și SSD-ul Kingston de 256 GB sunt în stare și de activități mult mai complexe.
Baterie
Am fost tare mulțumită de durata de utilizare a bateriei (cu 4 celule) cu o singură încărcare, aproape că m-a ținut și două zile la o utilizare normală (un total de aproximativ 8 ore de utilizare continuă). Interesant este și încărcătorul USB-C, care nu doar că încarcă laptopul destul de repede, dar este și mic, ușor și simplu de transportat, firul fiind un pic cam scurt față de încărcătoarele pe care le-am mai folosit.
Concluzie:
Acer Aspire Swift 7 este un laptop incredibil de subțire și de ușor, dar nu se puteau menține și aceste avantaje și o performanță foarte ridicată. Swift 7 este un laptop potrivit pentru cei care au mereu nevoie de el, la muncă, acasă, în vacanță etc. Eu aș putea să mă obișnuiesc să-l iau zilnic cu mine. Dacă avea și ecran cu touch era aproape perfect. Dar înainte să-l achiziționați să vă gândiți bine dacă lipsa porturilor o să fie o problemă pentru voi.
Acer Swift 7 este disponibil în România la magazinele partenerilor Acer, cu preţul recomandat de 5.499 de lei.