fbpx

Review Acer Travelmate X314-51-M-53LE

Review Acer Travelmate X314-51-M-53LE

31 mart. 2019 Laptop

Numele vorbește de la sine.

La ce te-ai aștepta de la un „TravelMate”? Un companion fiabil ce nu rămâne fără baterie în timp ce călătorești și o carcasă de aluminiu suficient de rezistentă la o utilizare de zi cu zi. Gama TravelMate de la Acer oferă toate acestea și mai mult.

Am primit să testez noul Acer TravelMate X314, atât de nou că încă nu îl puteți găsi în magazine, deci nu vă pot da detalii referitoare la preț sau disponibilitate, însă am avut destul timp să ma joc cu el încât vă pot spune că este un laptop care face exact ce îi spune numele, devine cel mai bun prieten al tău de călătorie.

TravelMate X314 are un display de 14” (un pic mai mare decât media ultrabook-urilor) care nu este ultraHD, însă compensează prin implementarea unui ecran FHD IPS, un senzor de recunoaștere facială, o tastatură backlit, un touchpad foarte mare, în cazul în care nu ai loc și de mouse, și o baterie ce rezistă aproximativ 11 ore. X314 pare a fi un laptop gândit pentru zborurile lungi cu avionul.

Design

Exterior este unul strict, minimalist și îți oferă o senzație premium. Construit din aluminiu, exteriorul laptop-ului îi conferă o rezistență sporită la impacturi și uzura specific folosirii zilnice. Interiorul menține stilul minimalist și calitatea premium a exteriorului. Interesantă este camera web ce se poate „bloca/ascunde” ușor, ca să nu mai umbli cu post-it-uri sau scoci lipit de ea.

Touchpad-ul imens sare în ochi la prima vedere, însă ce mi-a plăcut mai mult este tastatura ce are tastele puțin curbate ce se simt foarte plăcut atunci când tastezi de zor.

Pe partea stângă găsești toate porturile la care te-ai aștepta (un port de rețea, un port VGA, unul HDMI, un USB 3.0 și un USB Type-C), iar în partea dreaptă sunt două LED-uri (unul care indică dacă laptopul este pornit și unul dacă este în priză), un SD card reader, o mufă jack, două porturi USB 3.0, și, bineînțeles, mufa de încărcare.

Componente

Travelmate X314 nu este un laptop de gaming ci un laptop de business, axându-se mai mult pe portabilitate și asta se reflectă și “sub capotă”. Cu un processor i5 de generația a 8-a, 8Gb memorie RAM DDR4 și o placă integrată Intel UHD Graphics nu or să îți meargă ultimele jocuri în 60FPS, dar o să îți fie un companion de nădejdie în călătoriile tale de afaceri.

Mi-ar fi plăcut să vad și o placă video dedicată sau un hard secundar mai mare, pe lângă SSD-ul de 512 Gb (ce nu este deloc rău pentru un laptop business) și cum încă nu este lansat oficial, nu vă pot spune nimic de preț pentru a putea face o comparație preț/putere.

Procesorul i5 oferă destulă putere de procesare pentru task-urile de zi cu zi de la birou și nu se simte o nevoie de îmbunătățire.

Conectivitatea nu lasă de dorit, prin cele 3 porturi USB 3.0, un port VGA și unul HDMI alături de portul USB Tyce-C ce poate fi folosit la conectarea unui Dock Acer cu care poți conecta două monitoare 4K.

TravelMate nu are senzor de amprente, dar are posibilitatea de a conecta smartphone-ul tău cu senzor de amprentă la laptop – prin aplicația GoTrust ID – ca să deschizi laptopul. În plus, are modulul Trusted Platform Module (TPM) cu versiunea 2.0, care este de asemenea baza pentru software-ul Acer ProShield preinstalat – ce folosește și recunoașterea facială (senzorul de lângă camera web)

Display-ul de 14” FHD (1920×1080) IPS reproduce culorile fidel, ce nu se schimbă și oferă o experiență bună de vizionare dintr-un unghi de 45 de grade.

Concluzie

Depinde de ce ai nevoie de la un laptop, dar pentru marea majoritate a utilizatorilor, TravelMate X314 este un laptop perfect pentru mobilitate. Este durabil, portabil cu un design elegant, din aluminiu, ce include suficiente porturi pentru a putea conecta o gama largă de device-uri, și o durată a bateriei perfectă pentru călătorii.

Este greu să nu recomand acest dispozitiv, deoarece are puține dezavantaje ce nu vor deranja utilizatorul de rând. Este un laptop mid-range ce oferă o calitate crescută și un feel premium.

Specificații Acer Travelmate X314:

OS Windows 10 Pro

 

Procesor Intel Core i5-8265U

 

LCD 14” FHD IPS Panel

 

Placă video Intel UHD Graphics

 

Memorie 8gb DDR4

 

Capacitate stocare 512 Gb PCIe NVMe SSD

 

Unitate optică NA
WLAN/Bluetooth 802.11ac + BT

 

WWAN NA

 

Cameră FHD_Mic2_Unified 3_Windows Hello

 

Baterie 3-cell Li-ion

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.