fbpx

Activision Blizzard a cumpărat King, producătorul jocului Candy Crush

Activision Blizzard a cumpărat King, producătorul jocului Candy Crush

3 nov. 2015 Jocuri

Activision Blizzard tocmai a anunțat procesul de cumpărare a companiei King Digital Entertainment, cunoscuții producători ai jocului fenomen Candy Crush Saga, pentru fabuloasa sumă de 5.9 Miliarde $.

ap_resize

Planurile de viitor ale Activision Blizzard se completează cu achiziția King Digital Entertainment, astfel:
– Cu această achiziție, Activision Blizzard va crea una din cele mai mari rețele de entertainment globale, cu cel puțin 500 milioane de useri activi, în 196 țări, acoperind atât gamerii casual cât și pe cei hard-core. Reach-ul Activision Blizzard se va extinde, ca urmare a promovării cross-platform, prin intermediul portofoliului de produse foarte diversificate.
– De asemenea, cu această achiziție, Activision Blizzard va deveni leader global pe piața de mobile-gaming, piață care a simțit cea mai mare creștere recent, dar care se aproximează că va mai crește cu cel puțin 50% în intervalul 2015-2019.
– Se urmărește creșterea francizelor curente prin promovarea lor cross-platform în interiorul universului Activision Blizzard. Astfel, jucătorii de Candy Crush poate vor fi interesați de ce aduce mai nou universul Warcraft sau invers. Deși nu mi se pare că ar avea același public.
– Diversificarea cash-flow-ului Activision Blizzard, având francize care generează venituri de tip Subscription (plăți lunare), Pay once dar și Free-To-Play.
activision-blizzard-king-20151103
Achiziția a fost acceptată în unanimitate de către ambele consilii de administrație de la Activision Blizzard și de la King Digital Entertainment.
King va continua să opereze ca înainte, păstrându-și structura de leadership.
Mai rămâne ca tranzacția să fie aprobată de către autoritățile antitrust și de către Înalta Curte Irlandeză pentru a fi definitivă în cursul anului 2016.
Ca sa punem lucrurile în perspectiva, Disney a cumpărat Lucas Film pentru 4 miliarde de dolari, aproximativ 60% din valoarea cu care a fost cumpărat King Digital Entertainment.
1502082963863620934
Activision Blizzard este conglomeratul care răspunde pentru universuri masive din lumea jocurilor pe PC sau Console. Universuri cum ar fi: Call of Duty, Star Trek, Destiny, orice înseamnă Blizzard (StarCraft, WarCraft, Hearthstone, Heroes of The Storm) etc., urmând să răspundă și pentru universul Candy Crush.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.