fbpx

Activision Blizzard + King = 500 de milioane de utilizatori

Activision Blizzard + King = 500 de milioane de utilizatori

25 feb. 2016 Jocuri

Gigantul Activision Blizzard a anunțat încă din luna noiembrie a anului trecut că dorește achiziționarea companiei King pentru a intra în forță pe piața jocurile mobile. Deși Blizzard are mare succes cu jocul Hearthstone pentru smartphone și tablete, și nici jocul mobil Skylanders realizat de Activision nu stă rău, King rămâne unul din cei mai mari și mai importanți creatori de jocuri mobile (chiar dacă multe par stupide).

activision-blizzard-king-20151103

Activision Blizzard, Inc. şi King Digital Entertainment plc anunţă finalizarea achiziţiei King, prin care compania ABS Partners C.V., subsidiară Activision Blizzard, a achiziţionat toate acţiunile aflate în circulaţie ale companiei King la preţul de 18 USD/acţiune, pentru un capital total de 5,9 mld. USD.

Bobby Kotick, Chief Executive Officer al companiei Activision Blizzard a declarat că “Noi acum ajungem la peste 500 milioane de utilizatori, ceea ce înseamnă că am devenit cea mai mare comunitate de jucători din lume. Vedem oportunităţi noi de a dezvolta experienţe interesante pentru audienţa noastră, de la Candy Crush la World of Warcraft şi Call of Duty, pe mobile, console şi PC-uri. În numele Activision Blizzard, suntem încântaţi să-i primim pe Riccardo, Sebastian, Stephane şi toţi angajaţii talentaţi ai companiei King în familia noastră.

Riccardo Zacconi, Chief Executive Officer al companiei King a declarat că “Suntem bucuroşi să facem parte din Activision Blizzard şi nerăbdători să lucrăm împreună. Aş dori să mulţumesc tuturor celor din cadrul companiei King pentru efortul depus de când am înfiinţat compania şi până azi. Suntem entuziasmaţi gândindu-ne la viitor pe măsură ce continuăm să dezvoltăm jocuri captivante şi să explorăm noi căi de a-i mulţumi pe jucătorii noştri, construind pe baza unor francize faimoase în domeniu.

Activision-blizzard-king-aquisition-gadgetycoil

King va fi în continuare condus de Chief Executive Officer Riccardo Zacconi, Chief Creative Officer Sebastian Knutsson şi de Chief Operating Officer Stephane Kurgan, operând ca o unitate independent în cadrul Activision Blizzard.

Activision Blizzard deţine un portofoliu de francize de top, inclusiv două titluri în top 5 al jocurilor mobile cu cele mai mari venituri în SUA (Candy Crush Saga şi Candy Crush Soda Saga), cea mai de succes franciză pe console (Call of Duty), cea mai de success franciză pe PC (World of Warcraft), precum şi alte francize cunoscute precum Hearthstone: Heroes of Warcraft, StarCraft şi Diablo de la Blizzard Entertainment sau Destiny şi Skylanders de la Activision Publishing, împreună cu peste alte 1.000 de titluri.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.