fbpx

ADATA Wireless Charging Pad

ADATA Wireless Charging Pad

30 nov. 2018 Altele

ADATA Wireless Charging Pad este exact ce spune numele: un pad pentru încărcarea wireless a diverselor dispozitive smart.

Modelul testat de mine este CW0100. Acesta are Output maxim, prin încărcare wireless de 10W, ceea ce înseamnă că poți beneficia de Wireless Fast Charging pe majoritatea telefoanelor. Modelul este compatibil cu standardul de încărcare wireless Qi, asta înseamnă că vei putea încărca orice telefon care are capabilități de încărcare wireless prin acest standard. Această listă include toate dispozitivele Apple, Samsung, Huawei etc., capabile de încărcare wireless, și cam orice alt producător, deoarece standardul Qi este cel mai popular standard.

Pe scurt, încărcarea wireless funcționează deoarece, atât încărcătorul cât și device-ul care va fi încărcat, au interior o bobină electromagnetică pentru generarea unui câmp electromagnetic și pentru preluarea undelor electromagnetice de către bobina din telefon/device și transformarea lor în extra-curent pentru încărcarea bateriei. Cele două dispozitive (device-ul smart pe care vrei să-l încarci și încărcătorul) trebuie să fie foarte aproape.

Dimensiunile pad-ului sunt destul de reduse, astfel că nu vei putea pune la încărcat mai mult de un telefon o dată, iar producătorul este destul de insistent în a menționa exact pozițiile în care poți plasa un telefon pe acest pad, pentru a beneficia de încărcarea optimă.

De asemenea, câmpul nu este suficient de puternic încât să treacă peste o husă exagerat de groasă sau peste un accesoriu extern lipit de telefon, cum ar fi un PopSocket. Lucruri de avut în vedere dacă vrei să folosești un astfel de pad de încărcare wireless.

Baza are un aspect premium deoarece este dintr-un aliaj de zinc, iar grosimea sa este de numai 7.5mm.

Standul are și un indicator LED care indică starea încărcării. Acesta poate fi:

  • Albastru – indică o încărcare normală
  • Roșu – indică o eroare la încărcare
  • Roșu intermitent – indică un obiect străin pe pad. Acesta este suficient de inteligent încât să detecteze orice obiect străin care ar putea cauza probleme la încărcare sau care se poate supraîncălzi. (de exemplu: o monedă).

În plus, ADATA CW0100 este dotat cu mecanisme de siguranță pentru prevenirea supraîncărcării, dar și a scurt circuitelor sau a curentului prea mare la Output. Nu am idee cum aș putea testa așa ceva, așa că îi voi crede pe cuvânt. Dacă pe parcurs voi da de probleme cu rețeaua de tensiune voi pune un device la încărcat să văd dacă acesta se oprește și mă anunță, pentru a updata acest articol.

Conectorul folosit este USB Type C, iar padul vine cu cablu de încărcare la pachet.

Pentru cei care sunt curioși cum funcționează standardul Qi de încărcare wireless, aveți aici câteva informații în plus.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.