fbpx

7 sfaturi importante pentru a alege smartphone-ul perfect

7 sfaturi importante pentru a alege smartphone-ul perfect

14 feb. 2022 Altele

Pentru că săptămânal recomand smartphone-uri noi, unele mai bune decât altele, primesc des întrebarea, mai ales în privat, „Ce smartphone ar trebui să-mi cumpăr? Cum pot alege smartphone-ul perfect pentru mine”. Iar răspunsul mai mereu este: Cel de care ai nevoie.

Nici eu, nici nimeni altcineva nu îți poate recomanda un smartphone perfect pentru tine, mai ales dacă nu te cunoaște foarte, foarte bine. Alegerea unui smartphone a devenit un proces intim, personal, e ca și cum ți-ai cumpăra o haină/bluză/geacă nouă. Nu merge orice model la oricine, contează cum te face să te simți și e important să te reprezinte, mai ales că și smartphone-ul îl poți mereu cu tine, exact ca o bluză.

Dar există câteva criterii, sau mai bine zis întrebări pe care ar trebui să ți le pui înainte de a alege smartphone-ul perfect, ca să te asiguri că faci alegerea bună:

1. Am nevoie de un smartphone nou?

Pare o întrebare stupidă, dacă deja cauți un smartphone clar ai și nevoie de el, nu? Nu! De multe ori motivele sunt altele, poate curiozitatea, poate doar vrem să avem cel mai nou model ca să ne dă-mi mari cu el sau poate doar ne-am plictisit de ce avem. Ar trebui să separați aceste motive de NEVOIA unui smartphone nou. Nu este o nevoie, este doar o dorință pe moment, care e probabil să treacă dacă așteptăm câteva zile.

Recomandarea mea e să vă gândiți bine la motivele pentru care vreți un smartphone nou și să așteptați un pic până când sunteți siguri că există o nevoie, nu doar o dorință.

2. Câți bani sunt dispus să dau pe un smartphone nou?

Eu vă recomand mereu cele mai bune smartphone-uri, unele ajungând până la prețul de 7.500lei, dar asta nu înseamnă că vă spun să da-ți 7.500lei pe un smartphone. Eu una nu aș da. Dar, din nou, și motivul ăsta e unul personal pentru că e strâns legat de veniturile voastre, de prioritățile voastre și de valoarea pe care o atribuiți banilor.

Mie orice telefon peste 5.000lei mi se pare exagerat de scump, dar nici nu mi-aș cumpăra un telefon sub 3.000lei, pentru că știu că nu o să mă satisfacă 😀

Recomandarea mea e să nu vă aruncați la un smartphone scump dacă nu vă permiteți, nu-l luați în rate, nu faceți credit pentru el și nici nu vă recomand să-l cumpărați la abonament. Setați un buget cu care sunteți confortabili și căutați smartphone care se încadrează în acel buget.

3. Ce îmi doresc cel mai mult de la smartphone-ul perfect?

Poate să mă țină bateria mai mult, poate o cameră foto mai bună, poate un ecran mare ca să mă uit la filme înainte să adorm. Trebuie să știm ce vrem de la el înainte să-l cumpărăm. Desigur, și dacă doar îl vrei pentru că e scump e un scop bun să poți da un search doar folosind sortarea descrescătoare după preț.

Eu îți recomand chiar să notezi câteva caracteristici obligatorii pe care ar trebui să le aibă. Multe site-uri îți permit să filtrezi rezultatele în funcție de caracteristicile dorite.

4. Mergi să le testezi

De ce am scris la plural? Pentru că ar trebui să-ți alege 2-3 modele pe care apoi să le testezi într-un magazin fizic, nu doar un singur model.

Acesta este un pas foarte important pe care nu ar trebui să-l săriți. Înainte să-ți cumperi un smartphone trebuie să-l testezi ca să te asiguri că e pe placul tău.

Degeaba spun eu sau alt vlogger de tehnologie, că X sau Y e un super telefon, fiecare om e subiectiv și ce-mi place mie poate nu-ți place ție, din acest motiv trebuie să umbli tu cu el, să vezi tu cum faci poze și să verifici că ce ai văzut pe net e și în realitate.

5. Caută prețul cel mai bun

După ce ai testat 2-3 modele, sigur ai găsit unul care îți place. Dacă nu ai găsit, repetă pașii 3 și 4 de mai multe ori până găsești modelul perfect pentru tine.

Dacă l-ai testat într-un magazin fizic, nu trebuie să-l cumperi de acolo. Reține prețul, intră pe net, caută acel model peste tot, poate și în alte magazine fizice și vezi unde e mai ieftin.

Multe magazine au campanii de promoții, poate îl prinzi la un preț mai bun. Trerbuie să te asiguri că vei alege smartphone-ul perfect din mai multe puncte de vedere, chiar și după preț. Totuși, nu aștepta o ofertă mai mult de 60 de zile, decât dacă chiar nu ai nevoie urgentă de un telefon nou.

6. Mereu o să apară ceva mai bun… E ok!

Să zicem că ai găsit telefonul perfect, ai așteptam o lună de zile și ai prins și o ofertă foarte bună… iar apoi peste 3 zile descoperi că tocmai s-a lansat un model și mai bun. E ok! Sigur acel model e mai scump și mereu or să tot apară modele mai bune, chiar dacă îți iei și cel mai scump telefon din lume la momentul actual, peste o săptămâna altul o să fie cel mai bun și cel mai scump.

Așa funcționează lucrurile, nu sta dezamăgit, modelul ales de tine a fost perfect pentru tine în acel moment, nu o să mai bine perfect peste 2-3 luni, și e ok.

7. Ai grijă de noul tău smartphone

Iată un sfat de care ar trebui să țin și eu cont mai des. Da, e husa e urâtă, telefonul pare mai gros cu ea, folie se desface, bumperul e stupid etc. dar telefonul tău e protejat și așa te asiguri că peste câteva luni nu o iei de la capăt cu tot procesul de mai sus.

Bine, dacă ai bani să-ți cumperi cel puțin în fiecare an alt smartphone, atunci lasă-l să alerge liber și dezbrăcat pe câmpii.

soon

Gata! 7 recomandări cred că sunt destule. Tu ce altă recomandare ai avea pentru cineva care acum caută să-și cumpere un smartphone?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.