fbpx

Antlion Audio ModMic Wireless – microfon atașabil

Antlion Audio ModMic Wireless – microfon atașabil

23 sept. 2020 Gaming

Aș putea spune că Antlion Audio ModMic este un microfon wireless, dar asta nu este o descriere corectă. Antlion Audio ModMic este un microfon ce se poate atașa/monta pe orice pereche de căști, indiferent dacă are microfon incorporat sau nu. Este un device special, nu prea mai găsiți device-uri asemănătoare de la alte companii.

Imaginați-vă cum ar fi să folosiți perechea vostră preferată de căști over-ear și la gaming? Doar îi atașați acest microfon și puteți trece la „luptă”.

Eu am două perechi de căști care îmi plac foarte mult, ambele wireless, over-ear, doar una are microfon încorporat și nu se aude prea bine. Cu Antlion Audio ModMic pot transforma și Plantronics-urile mele ce au o calitate audio mult superioară altor căști, chiar și de gaming, dar și Crab-urilor mele roz fashion. Da, nu mai arată fashion odată ce am atașat microfonul, dar clar atrag atenția.

ModMic nu e foarte ieftin, costă 700 lei la PCGarage.

Se atașează incredibil de repede la căști, cam la fel de repede ca și cum ai pune un magnet pe frigider 😀 Pentru că ModMic se prinde de căștile tale cu ajutorul unui magnet destul de puternic. Dar stați liniștiți, căștile nu vor avea de suferit din cauza magnetului. Mai întâi prinzi partea cu magnet de căști, cu ajutorul unei benzi 3M, apoi microfonul se prinde de magnet.

Microfonul este wireless, ceea ce înseamnă că semnalul audio este preluat de receiverul cu USB ce se conectează la PC/laptop. Trebuie să conectezi microfonul la receiver/PC apăsând butonul de pe microfon.

Receiverul are 3 LED-uri, la fel și microfonul, LED-uri ce se sincronizează ca să-ți arate starea device-ului. Când e albastru, înseamnă doar că receiverul e conectat la microfon, roșu înseamnă că microfonul e pe mute, iar galben îți arată că microfonul se încarcă.

Când vrei să treci de la ascultat muzică la jocuri, doar așezi microfonul și apoi te conectezi la aplicații precum Skype, Discord, Hangouts sau chiar la Twitch. Și este compatibil cu Windows, Mac, Linux și PlayStation.

Nu e nevoie să instalezi un software special, ceea ce e un mare plus.

Microfonul vine și cu o husă/carcasă de protecție și transport, la banii ăștia chiar e un plus binevenit. Tot în cutie vei găsi și a doua bandă magnetică de prindere, dacă ai ca mine două perechi de căști pe care vrei să le folosești. În plus, ai și un cablu micro-USB de încărcare și un exterder USB pentru încărcare, un suport de cablu și un șervețel cu alcool ca să ștergi căștile înainte să lipești banda cu adeziv, pentru o prindere serioasă.

Calitatea audio e foarte bună, în review-ul video de la început aveți un sample înregistrat cu Antlion Audio ModMic. Se aude bine, nu?

Poți comuta între un mod unidirecțional, cu anulare a zgomotului, pentru a filtra zgomotul din jurul tău, sau un mod de înregistrare omnidirecțional pentru cea mai bună calitate (16 biți, 48 kHz). Trebuie să apeși butonul de pe microfon butonul pentru a seta un mod. Eu prefer modul unidirecțional pentru că am o tastatură mecanică tare gălăgioasă și așa se aude un pic mai încet.

Microfonul în sine e destul de mare, are 19cm și se poate așeza în orice poziție ca să vorbești cu ușurință și să nu te încurce.

Pe microfon este butonul de mute ca să oprești transmiterea sunetului foarte repede, să nu audă coechipierii când te sună iubita/iubitul.

În concluzie, Antlion Audio ModMic este un microfon scump, dar căștile tale preferate merită toți banii. O combinație într-o pereche superbă de căști de la Sennheiser la 7000 lei sau 9200 lei și acest microfon nu poate să fie una rea. Pentru că Antlion Audio ModMic nu cred că o să fie cumpărat de cineva care a investit 100 de lei într-o pereche de căști.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.