Nu vă lăsați păcăliți, BenQ treVolo nu este o boxă portabilă obișnuită! Pe lângă design-ul modern și neașteptat, această boxă bluetooth este prima din lume ce folosește tehnologia electrostatică pentru un sunet perfect.
treVolo este dedicată mai mult genurilor de muzică ce pun accent pe sunetele înalte și pe melodicitate, melodiilor de relaxare, dar este potrivită pentru orice gusturi.
Review video
Design
Designul, destul de ciudat cu difuzoarele ce se pot plia, îți atrage atenția imediat. Deși e recomandat să ții difuzoarele deschise, poți să le așezi cum îți place ție sau cum îți permite spațiul- un avantaj al boxei treVolo fiind dimensiunile reduse.
Partea centrală, metalică, este extrem de rezistentă și bine construită. Combinația de argintiu cu negru se vede foarte bine, iar cele 18 cercuri decupate în metal fac tot device-ul și mai interesant, iar forma părții centrale este trapezoidală.
Sub cercurile decupate în metal se află două woofers (speakere care reproduc sunetele jos) care mai potolesc din sunetele înalte emise de difuzoarele electrostatice.
În partea de sus se află butoanele de volum (care modifică intensitatea volumul fără legătură cu volumul din telefon), butoanele pentru a răspunde sau a închide un apel primit (butoane pe care eu nu le-am folosit) și butonul de volum. Nu prea înțeleg rostul butoanelor de a răspunde sau închide apelul, oricum alegi asta din telefon. Și da, când primești un apel o să se audă în toată casa.
În partea din spate, un pic pitit, este butonul de unde oprești și pornești conectivitatea Bluetooth. Tot în spate este și un port micro-USB pentru a conecta boxa la PC, porturile jack și portul de încărcare.
E tare distractiv să tot miști cele două difuzoare electrostatice din părți, o să vă placă și vouă!
Device-ul are o greutate de 1,2kg și suport din plastic pe partea de jos pentru a nu zgâria mobila.
Sunet
Difuzoarele electrostatice diferă destul de mult față de cele normale, ele tind să ofere un sunet curat, clar, în special pentru sunetele înalte, dar au probleme în a oferi un sunet foarte bun pentru melodiile cu bass puternic. Eu am ascultat și muzică cu bass și nu pot spune că se auzea rău, dar diferența se simte când treci la ceva mai melodios, mai liniștit.
Difuzoarele electrostatice permit transmiterea sunetului atât în față, cât și în spate, pentru o distribuire uniformă a sunetului în toată încăperea, de aceea e recomandată și ținerea deschisă a difuzoarelor. Tehnologia utilizată de difuzoarele electrostatice conduce la o reproducere mai fină a detaliilor într-un spațiu foarte mic, deoarece nu mai este nevoie de cutii de rezonanță.
treVolo dispune și de tehnologia TrueSound care îmbunătățește calitatea sunetului dacă melodia are pierderi de calitate sau dacă e comprimată prea mult. Iar cele două woofere din față de 2,5 inci fiecare oferă și ceva bass până la 60Hz.
Melodiile care pun accent pe voce sau pe instrumente clasice se aud perfect, e o plăcere să asculți muzică clasică la treVolo. Deși nu sunt o fană a Jazz-ului, sunt sigură că și acest gen de muzică se aude perfect.
Dacă vrei să asculti 50Cent, Nicky Minaj și Lil’Wayne, e posibil ca această boxă portabilă să nu fie pentru tine.
treVolo are și câteva moduri presetate ale egalizatorului – Pure, Vivid și Warm, ca să alegeți exact sunetul pe care vi-l doriți.
Altele
Boxa dispune și de o baterie internă ce rezistă mai mult de 7 ore după o încărcare completă, dar contează și volumul la care asculți muzica.
treVolo, din păcate, nu vine și cu o telecomandă în cutie. Mie una mi s-a părut că aș avea nevoie de o telecomandă, deși pot controla volumul și succesiunea melodiilor din telefon.
Pentru a te conecta la telefon poți folosi și aplicația BenQ treVolo pentru iOS și Android. Din aplicație putem vedea nivelul bateriei, putem schimba modurile egalizatorului și alte funcții utile.
BenQ treVolo are un preț de aproximativ 1.300lei și se găsește un pic mai greu pe la noi.