fbpx

Ce este bare-metal cloud?

Ce este bare-metal cloud?

10 mart. 2017 Altele

Servicii de bare metal cloud sunt menite să răspundă nevoilor de securitatea a mașinilor fizice. Un server de bare-metal este similar cu servere care au existat înainte de virtualizare, un server complet. Puteți să folosiți acel server fizic, să îl activați și să îl puneți la dispoziția departamentului IT printr-un model de tip cloud, scalabil, elastic.

Lansare Bigstep in Ro_1

Bigstep Metal Cloud, platforma pusă la dispoziție de compania Bigstep, oferă puterea și securitatea mașinilor fizice (bare metal), dar și flexibilitatea cloud-ului public. Aplicațiile de BI & analytics, bazele de date NoSQL, motoarele de căutare și analiză ating performanțe cu până la 500% mai mari pe infrastructura Bigstep, față de cloud-urile virtualizate. Prin interfața drag & drop intuitivă oferită de Bigstep, utilizatorii pot proiecta, implementa și gestiona infrastructuri complexe în câteva minute, cu doar câteva clickuri.

Una dintre soluțiile de vârf ale companiei, Bigstep Container Services, utilizează containere Docker pe servere bare metal pentru a rula sute de sarcini și aplicații independente pe aceleași mașini fizice. Serviciul oferă control asupra resurselor și capabilități de izolare a proceselor și a sistemelor de fișiere. Împreună, aceste funcționalități permit utilizatorilor să ruleze în mod securizat aplicații la fel ca pe mașini virtuale (VM), dar fără neajunsurile de performanță și securitate asociate acestora. Aplicațiile în containere rulează la aceeași performanță ca pe mașinile fizice.

Lansare Bigstep in Ro_5

Cu o echipă de dezvoltare localizată în București, Bigstep a devenit un nume recunoscut pe piețele din EMEA și America de Nord cu oferte de infrastructură de cloud optimizată pentru proiectele de big data. Bigstep și-a dezvoltat portofoliul în mod continuu, astăzi oferind un set de servicii full-stack, de la infrastructură bare-metal, la servicii end-to-end de procesare, analiză și vizualizare a datelor. Bigstep debutează astfel în România și își continuă cursul de dezvoltare după ce și-a dovedit calitatea de competitor redutabil în piețele occidentale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.