fbpx

Bio-procesor inteligent pentru accesorii smart

Bio-procesor inteligent pentru accesorii smart

4 ian. 2016 Altele

În urmă cu câteva zile, la emisiunea radio #microfonuldeschis de la Radio3Net, analizam tehnologiile mobile care și-au pus amprenta asupra anului 2015 și făceam câteva predicții pentru anul 2016. Atunci chiar nu m-am gândit că tehnologia folosită pentru accesoriile smart dedicate unei vieți sănătoase pot evolua foarte mult, deși probabil o să ajungem să avem un mic spital după noi (aparatură ca cea folosită într-un spital). Samsung o să ajute ca viitoarele gadgeturi să dispună de tehnologii integrate care să le permită să măsoare o electrocardiogramă, grăsimea corporală, masa musculară și chiar să depisteze o boală arterială.

Samsung anunță un bio-procesor pentru industria dispozitivelor mobile, dedicat în special accesoriilor smart. Bio-procesorul Samsung a intrat în producție și a fost creat pentru a permite dezvoltarea accelerată a dispozitivelor mobile inovatoare, dedicate utilizatorilor care își monitorizează zilnic sănătatea și obiceiurile de fitness.

Samsung Bio-Processor S3FBP5A

Bio-procesorul Samsung este primul cip all-in-one disponibil pentru monitorizarea sănătății. Integrând tehnologii precum AFE (Analog Front Ends), MCU (unitate microcontroller), PMIC (circuit integrat de management al energiei), DSP (procesor de semnal digital) și memorie eFlash, cipul poate procesa și citi diverse semnale biologice fără a avea nevoie de nici o componentă externă. În plus, inovatorul bio-procesor are dimensiuni reduse, ocupând un sfert din spațiul pe care l-ar ocupa toate componentele separat, oferind astfel mai multe opțiuni de design pentru dispozitive.

„Datorită creșterii interesului pentru un stil de viață sănătos și pentru accesoriile smart, tot mai mulți oameni sunt în căutare de modalități prin care să își poată monitoriza obiceiurile zilnice. Bio-procesorul Samsung, care poate procesa cinci semnale biometrice diferite, este cel mai versatil cip de monitorizare a activității fizice și a sănătății disponibil la momentul actual și va ajuta la dezvoltarea de noi produse inovatoare pentru clienții noștri,” a declarat Ben K. Hur, vicepreședinte Marketing, System LSI Business, Samsung Electronics.

Dacă în trecut era o provocare ca accesoriile smart să poată măsura pulsul, în prezent se așteaptă ca acestea să poată oferi date relevante despre diverse activități fizice. Pentru a răspunde acestei cereri, Samsung a creat bio-procesorul astfel încât să integreze mai multe funcții, incluzând analiza impedanței bioelectrice (BIA), fotopletismograma (PPG), electrocardiograma (ECG) și răspunsul galvanic al pielii (GSR), într-o singură soluție care măsoară astfel grăsimea corporală, masa musculară, ritmul cardiac, temperatura pielii și nivelul de stres. Mai mult, îmbinarea acestor date poate da naștere unor noi moduri de utilizare.

Bio-Procesorul Samsung a intrat în producția de masă și va fi disponibil în dispozitivele de fitness/sănătate în prima jumătate a anului 2016.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.