fbpx

Biroul de acasă. De ce ai nevoie de un multifuncțional – Brother DCP-1622WE

Biroul de acasă. De ce ai nevoie de un multifuncțional – Brother DCP-1622WE

27 iul. 2020 Altele

Eu testez un multifuncțional Brother de peste 2 luni și cu greu o să mă despart de el. Este imprimantă, scanner și copiator, tot ce ai nevoie. Și costă aproximativ 650lei.

Deși ne place să credem că în era asta digitalizată totul se desfășoară în online și totul e digital, nu ai cum să nu ai nevoie de o imprimantă și de un scanner. Nici nu realizam până acum cât de util e să ai un copiator acasă.

Eu am printat articole ca apoi să le corectez mai ușor când le citesc, am printat contracte ca apoi să le semnez și să le scanez pentru a le primite înapoi către partenerii mei. Am făcut copii după buletin, diplome și acte de care aveam nevoie și am scanat desene pe care apoi să le vectorizez.

Brother DCP-1622WE este un multifuncțional monocrom, printează doar alb-negru, dar nu am simțit nevoia de printare color.

Imprimantele monocrom chiar sunt mai căutate pentru că folosesc mai puțină cerneală, sunt mai ușor de întreținut și țin la buzunarul tău.

Multifuncționalul Brother DCP-1622WE se conectează rapid la PC/laptop prin cablu sau prin intermediul rețelei wireless. Eu l-am conectat prin wireless și astfel pot să mă mut cu laptopul în orice colț al casei și printez din două click-uri.

Viteza de printare este una destul de rapidă – 20ppm (20 de pagini pe minut), dar suportul de sus nu permite stocarea a foarte multe coli, așa că trebuie să fiți un pic atentă la ea când printează. Dar tava de stocare a foilor albe este destul de încăpătoare, încap aproximativ de 150 de coli.

Multifuncționalul are funcție de copiere (combină scanarea cu printarea) are merge foarte repede, dar copiază doar câte o pagină pe rând pe care trebuie să o așezi tu în spațiul special delimitat. Calitatea imaginii copiate este foarte bună, rezoluția este de 600x1200dpi.

Funcția de scanare poate trimite imaginea finală către PC sau pe mail și te lasă să scanezi chiar și 50 de pagini într-un singur documente .pdf, dar poți scana pagini și în forma jpg sau png.

Brother DCP-1622WE folosește toner-ul TN-1090/1500 ce costă 70 de lei și poate printa până la 1500 de pagini.

Recomandarea Brother este să țineți mereu echipamentul pornit – intră el în hibernare și consumă foarte puțin curent. Multifuncționalul are o garanție standard de 2 ani la care se adaugă un an de service gratuit dacă înregistrați device-ul pe site-ul www.brother.ro.

În concluzie, un multifuncțional, indiferent de model, este o investiție care se amortizează în timp, iar sigur acest device o să-mi lipsească. Îl vreau în viața și de acum înainte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.