fbpx

„Brigada Sinucigașilor” – Când răufăcătorii devin băieții buni

„Brigada Sinucigașilor” – Când răufăcătorii devin băieții buni

3 aug. 2016 Filme

DC Comics nu are un istoric recent prea de succes, având producții care au fost criticate destul de rău atât de critici, cât și de fani. Așadar, „Suicide Squad a fost primit cu ceva reticență.

”Suicide Squad / Brigada Sinucigașilor” poate fi vizionat începând cu 5 august , filmul este adus în România de Freeman Entertainment, în format 2D, 3D, IMAX 3D, 4DX. Eu l-am văzut în format IMAX, ceea ce vă recomand și vouă.
suicide-squad-poster
Trebuie să spun din start că nu sunt fană Suicide Squad, nu am citit prea multe benzi desenate cu ei, singurele informații despre personaje le știu din ce am mai auzit de la alții sau din diverse cameo-uri prin alte seriale/animații văzute de-a lungul timpului, dar trailere m-au cucerit.
Încerc să păstrez cât mai puține spoilere, dar voi avea câteva…

Ce mi-a plăcut:
– Margot Robbie joacă un rol excelent. Ea o interpretează pe Harley Quinn exact cum ar trebui –  jucăușă, dementă și puțin sexy. Are multe momente extrem de fun care ajută filmul și relaxează atmosfera „tensionată”, iar chimia pe care o are cu Joker este bine evidențiată.
– Will Smith pare a fi personajul principal, el joacă un rol interesant, cu o motivație clară și o parte umană, care apare din când în când peste atitudinea sa de ucigaș fără milă. Nu lipsesc glumele tipice cu care ne-a obișnuit până acum, evident.
– Jared Leto ca Joker este fun, interesant, dar aș fi vrut să îl văd mult mai mult, are mai mult un rol de „cameo”. Sunt sigură că următorul film Batman o să-l includă mult mai mult pe Jared Leto, mai ales că a jucat extrem de bine rolul lui Joker.
Relația dintre Joker și Harley Quinn este pe cât de nebună, pe atât de puernică și romantică, aproape că m-a făcut geloasă.
PHlaZwpiCgRpou_1_l
– Interesant este că fiecare „ciudat” din această brigadă visează să fie normal, să aibă o familie și să fie acceptat de societate. Filmul lasă impresia că ei au devenit răi nu pentru că sunt sociopați, ci pentru că nu au avut încotro, pentru că s-au îndrăgostit de persoane nepotrivite, pentru a-și întreține familia sau pentru că alții îi vedea ca pe niște erori ale naturii.
– Umorul este prezent mult mai mult ca în oricare alt film DC Comics și se potrivește de minune scenelor, dar nu este un film care să rivalizeze cu Deadpool.
– Acțiunea este cât de cât interesantă, dar mi-ar fi plăcut să fie mai diversificată, scenele de luptă par filmate bine, iar efectele sunt bune, cu mici excepții.
– Soundtrack-ul este ales excelent, bazat pe melodii deja consacrate și nu pe melodii compuse special pentru film, așa cum ne-a obișnuit DC Comic până acum – aici este o asemănare cu Deadpool și cu Guardians of The Galaxy.
– Batman! Da, apare și el, interpretat chiar de către Ben Affleck. Are un rol minim, exact cum ne așteptam, probabil cât să hype-uiască Justice League și filmul Batman care urmează în curând.
 MLFfI
Ce nu mi-a plăcut:
Personajul rău al filmului este Enchantress, o ființă supremă care stăpânește toate secretele magiei și trăiește de peste 6.000 ani, parcă nu a avut nici un fel de dezvoltare. A descris-o cineva pe scurt, după care a plecat să danseze în jurul creației ei diabolice. Această creație supremă, o mașinărie vrăjită capabilă să distrugă omenirea, trebuie întreținută prin dans și este distrusă foarte ușor.
– Armata creată de Enchantress cu a ei putere supremă par a fi niște mindless zombies care mor instant, fără a reuși nici măcar un pic de pagubă în rândul celorlalți. Trebuie menționat că parcă nici nu arată extraordinarca efecte speciale.
– Este greu să introduci și să urmărești ca fiecare personaj din Squad-ul de teroriști/meta-oameni/demenți să aibă un rol clar în film, un backstory pertinent și bine prezentat. Parcă singurii importanți sunt Deadshot (Will Smith) și Harley Quinn (Margot Robbie).
În plus, cei răi nu par chiar așa răi… ideea principală a filmului fiind crearea unui Squad de răufăcători, dar parcă această echipă nu inspiră atât de multă răutate. Sunt momente în care par umani, buni și nu atât de nebuni cum vor să pară.
 
Concluzie:
 
„Brigada Sinucigașilor” este un film cu super-răufăcători care par mai mult super-eroi, fiecare jucând un rol inedit. Margot Robbie joacă foarte bine, aproape că „fură” toată atenția, urmată îndeaproape de Will Smith. Filmul este distractiv, iar eu una m-am simțit bine. Merită să-l vedeți la cinema chiar dacă povestea nu e cea mai reușită, iar personajul negativ din film nu face decât să danseze în jurul unei „arme letale” care este distrusă prea ușor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.