fbpx

Review Brother PocketJet773 – cea mai portabilă imprimantă A4

Review Brother PocketJet773 – cea mai portabilă imprimantă A4

24 nov. 2016 Altele

Probabil ai imprimantă la birou, ai imprimantă acasă, dar ai imprimantă în mașină? Te-ai gândit că poți avea o imprimantă pe care să o purtați în rucsac, în geantă sau pe care să o poți lua oriunde cu tine? Mergi la un eveniment și ai nevoie să printezi ceva? Mai lucrezi la un referat/proiect în pauză și vrei să pară că e gata de acasă și că ai venit cu el printat? Sau poate doar îți place să fii pregătit pentru orice? Imprimanta Brother PocketJet773 e pentru tine!

IMG_1823

Cu dimensiune incredibil de mici, doar 610 grame și 225mm lungime, 55 lățime și 30 grosime, Brother PJ773 este una din cele mai mici imprimante A4 de pe piață.

Review video Brother PocketJet773:

Imprimante portabile sunt utile pentru cei care sunt în mod constant în mișcare cu job-ul lor, cât și pentru întreprinderile mici, care nu au spațiu pentru o imprimantă de dimensiuni mari.

Interesant este că poți printa rapid documente de pe telefon prin wireless. Nu trebuie să instalezi vreo aplicație specială, totul merge extrem de rapid prin AirPrint.

IMG_1806

O altă caracteristică specială, care ajută foarte mult la obținerea unor dimensiuni așa reduse, este tehnologia termică prin care se face transferul de culoare. PocketJet nu folosește cerneală sau toner, astfel încât nu există mizerie sau risc de scurgeri, ori posibilitatea de a rămâne fără toner sau cerneală. Ca să nu mai zis că faceți economie pentru că nu este necesar să cumpărați cartușe de cerneală.

Imprimanta trimite un curent electric pentru elementele de încălzire ale capului termic, care generează căldură. Căldura activează stratul de culorare termo-sensibilă a hârtiei, care își schimbă culoarea când s-a încălzit.

Tehnologia de imprimare termică asigură calitate indiferent de condițiile meteo sau mediu. Cu ajutorul unei imprimante termice puteți tipări vouchere, chitanțe, cupoane și multe altele. Brother PocketJet773 cea mai avansată imprimantă termică portabilă A4 de pe piață. Tehnologia de imprimare termică produce un text clar la 300dpi și are o viteza de până la 8 pagini pe minut. Poate printa până la A4 – puteți folosi și formate mai mici.

IMG_1818

Pentru că nu este utilizată cerneala, imprimanta poate printa doar monocrom (negru) și doar pe hârtie termică specială. Hârtia termică este destul de ieftină și mai mereu o veți găsi sub forma unei role. O rolă A4 de 25m (55g/mp) costă aproximativ 5lei. Per total, costurile de utilizare a unei astfel de imprimante sunt foarte mici.

Design + Accesorii

Design-ul este destul de simplu, minimalist, dar robust. Ai o intrare pentru hârtie foarte ușor de folosit, indicatoare LED exact sub intrarea hârtiei, iar în stânga sunt butoanele de on/off, de trecere rapidă a hârtiei și de conectare la wireless.

IMG_1802

În spate se poate ajunge la baterie, iar în partea dreapta este portul de încarcare și cel de conectare la PC.

Mai interesant este suportul de hârtie ce este și pe post de carcasă și cutie de transport pentru PJ773 – Rugged Roll Case. Cu un înveliș cauciucat, carcasa rezistă foarte bine la șocuri fizice. Are un sistem special de închidere și deschidere care oferă o protecție în plus. Ea dispune și de spații speciale pentru accesa rapid butoanele imprimantei chiar și prin carcasă. Se poate bloca și accesul la zona de ieșire a hârtiei pentru a evita adunarea de praf sau pătrunderea apei.

IMG_1816

Hârtia de tip rolă stă foarte bine în carcasă, carcasa chiar ajută la evitatea boțirii hârtiei.

Caracteristici

Unul din punctele foarte ale acestei imprimante este faptul că dispune de un sistem de operare care permite imprimarea de la aproape orice dispozitiv. În mod oficial, PJ773 suportă imprimarea de pe smartphone-uri, tablete și PC-uri care rulează iOS, Android, Windows și Linux.

PJ-773 are suport pentru Wi-Fi și îl puteți folosi pentru a imprima documente direct de pe telefonul mobil prin AirPrint, fără a instala alte aplicații. Trebuie doar să porniți funcția Wi-Fi de pe imprimantă și să vă conectați smartphone-ul la rețeaua nou creată. Partea proastă e că nu puteți folosi internetul de pe mobil în acest timp, telefonul crede că e conectat la o rețea wireless fără net.

Calitatea printării este limitată la rezoluția de 203dpi, dar textul printat este de o calitate bună. Calitatea foto este suficient de bună pentru a imprima fotografii simple sau grafice monocrom.
IMG_1805

Durata de viață a bateriei este foarte bună, veți obține câteva ore de utilizare din ea, dacă sunteți departe de o sursă de alimentare. De asemenea, ea se oprește după un timp prelungit pe standby pentru a conserva bateria.

Imprimanta Brother PocketJet773 nu este destinată publicului larg, ea este mai mult un model de nișă. Dar dimensiunile reduse, costurile mici de utilizare și durabilitatea, o fac să fie preferată de mai multe categorii de persoane. Am auzit că este tare căutată de saloanele de tatuaje.

Prețul ei este de aproximativ 3.500lei, dar este o investiție bună pentru un mic bussines.

IMG_1821

Specificații:

Rezolutie (dpi) 300 DPI
Greutate (Kg) 480g
Memorie imprimanta (kB) 6MB
Viteza tiparire (ips) 31mm/s 9pagini/minut
Tehnologie de printare Direct termic
Dimensiuni (L x l x h) mm 255(w) x 55(d) x 40(h)mm
Tip mediu printare Portabila pentru bonuri
Interfata USB IrDa Wi-Fi
Consumabile compatibile Format A4 maxim

Memorie RAM: 32MB, Flash: 6MB

Interfata USB: Ver.2.0 (Full Speed). Tip conector: Mini-B

Wi-Fi Direct: IEEE 802.11g/n (Wireless Direct)

Interfata de retea wireless: IEEE802.11b/g/n (mod infrastructura), IEEE802.11b/g/n (mod Adhoc)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.