fbpx

Bucharest Photo Week, festivalul internațional de fotografie din România

Bucharest Photo Week, festivalul internațional de fotografie din România

7 sept. 2015 Altele, Evenimente

F64, cel mai mare magazin foto-video din România, este partener al festivalului internațional de fotografie “Bucharest Photo Week”, desfășurat în perioada 7-16 septembrie 2015. Evenimentul, ajuns la cea de-a II-a ediție, va include peste 45 de evenimente, printre care expoziții, prezentări de portofoliu, ateliere și o mulțime de alte surprize. Fotografii invitați la festival reprezintă țări precum Canada, Mexic, Olanda, Polonia, Republica Moldova, Spania, Ucraina, Statele Unite ale Americii și, nu în ultimul rând, România.

BPW_Fotografii printate (2014)

Alături de Sony, de asemenea partener al festivalului “Bucharest Photo Week”, se vor susține la F64 trei seminarii care vor pune în lumină cele mai noi aparate mirrorless și lumea 4K. Primul invitat, Alin Popescu, va discuta despre trecerea de la DSLR la camerele foto mirrorless în fotografia de eveniment. Se vor trece apoi în revistă avantajele unui Sony A7r II în fotografia comercială, alături de Dan Samoilă, iar la final vom afla secretele fotografiei de fashion de la Daniel Ilinca. Toate aceste prezentări vor fi transmise live și vor putea fi urmărite pe site-ul f64.

În plus, Sorin Onișor și Bogdan Comănescu vor expune în cadrul magazinului F64 proiectul ”Minorități”, o expoziție dedicată minorității rrome din România, cu scopul de a o arăta într-o lumină pozitivă.

BPW_Prezentare portofoliu Camelia Popescu (2014)

Fotografia internațională va fi reprezentată prin trei ateliere susținute la F64 în zilele de 12 și 14 septembrie 2015. Acesta vor fi prezentate de Aaron Draper, din California, Troy Moth din Canada și Rogelio Cuéllar din Mexic. 

Cum pot fi imortalizate poveștile oamenilor în fotografie? Care este importanța luminii și cum decizi ce subiecte să alegi pentru pozele tale? Toate aceste întrebări își vor găsi răspunsul în cadrul atelierului practic și teoretic susținut pe 12 septembrie de Aaron Draper. Renumitul fotograf va fi prezent de la ora 12:00 în Centrul Vechi și de la ora 16:00 la magazinul F64 din Bulevardul Unirii nr 45.

BPW_Aaron Draper

Peste doar 2 zile, pe 14 septembrie, între orele 9:00 și 17:00, Troy Moth și F64 prezintă un atelier la studioul din Strada Bucovina nr 2B. Veți afla totul despre fotografia de portret și cea de natură de la un fotograf internațional care a realizat numeroase expediții în munții Canadei pentru a-și derula proiectele.

BPW_Troy Moth 1

În aceeași zi, de la ora 18:30, vă oferim ocazia de a-l cunoaște pe Rogelio Cuéllar, o adevărată legendă a fotografiei din America de Sud. El este cunoscut pentru portretele realizate unor personalități internaționale precum Gabriel García Márquez, Jorge Luis Borges, Octavio Paz,  Juan Rulfo, Carlos Fuentes, Julio Cortázar și Mario Vargas Llosa. În plus, fotograful mexican s-a remarcat printr-o serie de portrete cu scriitorul român Emil Cioran, realizate la Paris. În cadrul atelierului,  Rogelio Cuellar va vorbi despre traiectoria sa artistică de 46 de ani, cu referire la temele principale abordate de-a lungul timpului: peisajul urban și cel rural, nudul fotografic și portretistica personalităților din domeniul literaturii și al artelor plastice. Acesta va explica diverse tehnici ale fotografiei analogice și digitale, oferind detalii și despre diferitele modele de aparate folosite. Fotograful își va ilustra expunerea cu fotografii din arhiva personală și din albumele publicate.

BPW_Rogelio Cuellar

Mai multe detalii despre atelierele susținute la F64 în cadrul “Bucharest Photo Week” veți putea găsi pe site-ul și pe pagina de Facebook F64 și, în același timp, pe pagina de Facebook a festivalului.

Comentarii

  1. Multumim de pont , chiar imi doresc sa-i vad pe Troy Moth și Rogelio Cuéllar live…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.