fbpx

Calitatea imaginilor obținute cu lentilele Leica poate schimba camerele foto ale smartphone-urilor

Calitatea imaginilor obținute cu lentilele Leica poate schimba camerele foto ale smartphone-urilor

30 mart. 2016 Altele, Foto

Leica, cunoscută pentru calitatea produselor sale, este un brand legendar în lumea fotografiei. Fanii brandului laudă lentilele pentru că aduc fotografiile la viață. Mai mult, când descriem lentile excelente folosim expresii “surprinde senzația de plutire în fotografii.” Și cum Leica a încheiat recent un parteneriat cu Huawei, mă aștept ca noile smartphone-uri Huawei să realizeze și ele fotografii care să uimească.

Huawei-Leica

“Senzația de plutire” se referă la capacitatea incomparabilă a lentilelor Leica de a reda fidel imaginile din realitate prin intermediul fotografiilor. Astfel, fotografiile arată tridimensional, ca și cum aerul în sine ar fi fost surprins în imagine. De fapt, vorbim despre claritatea potrivită și despre contrast. Astfel, zonele pe care se face focalizarea sunt clare, în timp ce, cele din afara ariei de focalizare sunt estompate. În plus, lentilele Leica surprind detalii micro în zonele întunecate, fără supra-expunere în zonele luminoase, și permit o saturație a culorilor mai bogată.

big_thumb_ba7615487d337a7af895a4cf9134caaf

Cheia unei tranziții frumoase de la un punct de focalizare clar la marginile fotografiei este contrastul lentilei: Leica folosește lentile cu un contrast extraordinar, pentru ca fotografiile să aibă mai multe detalii redate fidel. Un avantaj suplimentar când fotografiezi cu Leica este legat de editarea fotografiilor, chiar și în format RAW. Astfel, formatul RAW al fotografiilor realizate cu Leica oferă o mai mare permisivitate, decât cea a oricărui alt brand existent pe piață, de aici o gamă mai mare de culori care pot fi modificate în post-producție.

Leica Camera AG este mai mult decât o companie care produce echipamente optice și camere foto. Este un brand clasic care creează valori ce rezistă în timp. De la lustruire la ansamblare, fiecare lentilă Leica este realizată manual de către o echipă de technicieni experimentați.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.