fbpx

Campionatul Virtual de Fitness – Special Olympics

Campionatul Virtual de Fitness – Special Olympics

22 iun. 2020 Altele

Mă bucur că din ce în ce mai multe persoane descoperă puterea tehnologie și cât de mult poate ajuta mediul online, virtual, chiar și dacă doar pentru a înveseli și motiva câțiva tineri dornici de mișcare. Tineri care fac tot posibilul să-și depășească condiția și să vadă partea pozitivă. Mă bucur că datorită unei conexiuni la net, unui PC/laptop/smartphone și a unei platforme online ei vor putea să zâmbească sincer.

Fundația Special Olympics din România dă startul miercuri, 24 iunie, primului Campionat Virtual de Fitness destinat sportivilor cu dizabilități intelectuale.

În condițiile în care competițiile cu număr mare de sportivi nu sunt încă permise, 145 de bravi cu vârste peste 8 ani au ales să facă sport de-acasă și să concureze online, dornici să facă mișcare și să-și confirme pasiunea pentru sport. Ei vor fi premiați virtual cu medalii și diplome, iar la finalul competiției iși vor primi medalia, diploma și un un cadou din partea HERVIS Sports România, partenerul tehnic al competiției.

Special Olympics România încearcă prin acest eveniment să facă trecerea de la competițiile off-line la o realitate nouă cu conexiune la internet și vizibilitate on-line pe un ecran de laptop, tabletă sau telefon. În cadrul Campionatului Virtual de Fitness se vor vedea BRAVII, arbitri și părinți, în spații virtuale, #DeAcasă, într-o întrecere a executării cât mai corecte a unor exerciții individuale de fitness/gimnastică.

În lunile de pandemie, pe pagina de Facebook a Fundației (https://www.facebook.com/specialolympicsromania/), de luni până vineri, în fiecare dimineață de la ora 9,30 s-a desfășurat o sesiune Live de fitness adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilități intelectuale, #FitnessCuAndrei – aceste luni de antrenament au fost ideea de la care a pornit această Competiție virtuală.

Tot pentru BRAVI, Andrei Anuțoiu, kinetoterapeut, a executat exercițiile care urmează să fie notate de arbitri. Acestea se vor regăsi pe canalul de youtube al Special Olympics România (https://bit.ly/3fDzdow) și pe pagina de Facebook și vor fi dezvăluite treptat BRAVILOR.

După o lună de competiție virtuală, Special Olympics România va marca pe 24 iulie și aniversarea a 52 de ani a mișcării Special Olympics la nivel global dar și 17 ani de activitate în Romania prin iluminarea în roșu a Arcului de Triumf.

Partenerul tehnic al Campionatului Virtual de Fitness Special Olympics Romania, 2020, este Hervis Sports and Fashion România.

Informații și fotografii despre Special Olympics România: www.specialolympics.ro, https://www.facebook.com/specialolympicsromania, https://www.instagram.com/specialolympicsromania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.