fbpx

„Cartea Junglei” – o poveste nemuritoare

„Cartea Junglei” – o poveste nemuritoare

16 apr. 2016 Filme

După ce m-am cocoțat prin copaci și m-am dat pe tiroliană precum Mowgli pe lianele din junglă, am ajuns și la vizionarea de presă pentru filmul „Cartea Junglei”.

mowgli_bagheera_black_panther_the_jungle_book-3840x2160

Sunt sigură că toți ați văzut celebrul desen Disney realizat după întâmplările din „Cartea Junglei”, eu recunosc că mai întâi am văzut desenul animat și abia apoi am citit cartea.

„Cartea junglei” (1894) este o culegere de povestiri scrise de renumitul autor Rudyard Kipling, în perioada în care a trăit în Vermont. Toate povestirile fuseseră publicate anterior în reviste între anii 1893-1894. Cea mai cunoscută parte cuprinde trei povestiri despre aventurile unui „pui de om” abandonat, Mowgli, crescut de lupi în jungla indiană.

Filmul realizat acum de Disney nu respectă întru totul desenul animat realizat în 1967 și nici cartea, povestea relatată acum este ceva mai dură. Deși filmul este destinat copiilor, adulții nu doar că își vor aduce aminte de copilărie, dar vor observa și alte aspecte ale poveștii.

Am lăsat loc şi pentru ce ne aduceam aminte din filmul anului 1967 şi am decis să menţinem câteva aspecte fermecătoare ale clasicei producţii Disney” spune regizorului Jon Favreau.

Filmul „The Jungle Book / Cartea Junglei” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 15 aprilie 2016.

Afis_Cartea Junglei

Câteva diferențe față de carte mi-au atras atenția… Prima diferență este că în film pare că Akela (Giancarlo Esposito) este tatăl lui Mowgli, dar tatăl lui adoptiv era Rama, Akela era doar șeful haitai de lupi. A doua diferență este că nu Bagheera l-a găsit pe Mowgli, el a venit singur la adăpostul lupiilor fiind urmărit de Shere Khan, iar datorită lui Baloo și Bagheera Mowgli a rămas la lupi. A treia diferență este implicarea lui Kaa în poveste, în carte fiind mult mai prezent, chiar îl și ajută pe Mowgli. Mai sunt destule diferențe față de carte, dar nu o să stau acum să stric povestea, partea bună este că aceste modificări te țin mai atent la film pentru că nu îți dai seama ce urmează.

Totuși, filmul păstrează multe dintre elementele desenului animat lansat tot de Disney (ultimul desen la care a lucrat chiar Walt Disney), chiar și cântecele celebre precum:”Strictul Necesar„, cântat de Baloo și „Vreau să fiu ca tine„, cântat de King Louie. Chiar dacă par că nu se potrivesc cu restul filmului, aceste două părți au atras cele mai multe zâmbete.

Jungle-Book-DE_Film-Still5

Una dintre cele mai populare şi iubite poveşti universale ale copilăriei are parte acum de o nouă ecranizare live-action marca Disney, ce îmbină perfect acţiunea live cu animale şi medii CGI, folosind tehnologie de ultimă generaţie şi tehnici de redare a poveştii revoluţionare. Deși multe cadre din film sunt realizate pe calculator, acțiunea pare veridică.

În noua peliculă Disney, peste povestea iniţială se suprapune tehnologia 3D menită să atingă şi să emoţioneze generaţia de astăzi. „Fiecare poveste are nevoie de umanitate, emoţie şi personaje, dar şi de umor, toate combinate astfel încât să nu trădeze finalul. Sunt în film momente în care te întrebi ce se va întâmpla cu acest puşti”, explică regizorul Jon Favreau.

La film au luat parte mari actori de la Hollywood, printre care: Bill Murray (Baloo), Ben Kingsley (Bagheera), Idris Elba (Shere Khan), Lupita Nyong’o (Raksha), Scarlett Johansson (Kaa). Revelaţia noii adaptări este, cu siguranţă, Neel Sethi, care joacă rolul lui Mowgli, el reușește să te impresioneze cu prestația lui, mai ales că multe momente din film au fost filmate cu Green Screen, dar Neel Sethi a reușit chiar și așa să joace excelent.

„Cartea Junglei” este filmul perfect pentru întreaga familie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.