fbpx

Căști de gaming in-ear – XPG EMIX I30 de la ADATA

Căști de gaming in-ear – XPG EMIX I30 de la ADATA

15 ian. 2018 Gaming

În ultima perioadă am testat căști de gaming in-ear ce se aud foarte bine și pot fi utilizate când te joci, dar și în locul unor căști audio normale.

XPG EMIX I30 este ultima adiție în lineup-ul ADATA, prin brandul de gaming XPG. Acestea sunt căști in-ear (ear buds) de gaming. Da, pare ciudat să folosești căști in-ear la gaming, dar au și ele avantajele lor.

Nu vezi prea multe modele de căști de gaming de tip in-ear și există câteva motive serioase pentru asta, din care enumerăm:

  • Ear Bud-urile nu rezistă la fel de mult ca niște căști normale
  • Depind mult de toleranța utilizatorului la sesiuni lungi de gaming cu astfel de căști
  • Experiența nu e la fel de intensă ca la căști normale.
  • Ușor de pierdut/încurcatIMG_7388

Dar sunt și cazuri în care sunt foarte utile:

  • Dacă ești gamer-on-the-road sunt mult mai ușor de cărat, chiar în geanta laptopului
  • Dacă participi des la turnee mari, unde pe scenă te obligă la căști cu soundproofing, poți pune dedesubt astfel de earbuds (se practica foarte mult la StarCraft II înainte)
  • Pot fi folosite și la telefon sau alte device-uri cu ușurință
  • Pot fi folosite cu ușurință la muncă, dar recomand doar o singură ureche șă fie folosită, deoarece izolează destul de bine.

IMG_7390

 

Design-ul lor îmi place mult, se vede că nu sunt căști audio in-ear normale. Combinația de negru cu roșu este des folosită în zona de gaming.

În pachet căștile vin cu o husă dură în care găsim toate accesoriile necesare conectării lor la PC/mobil/consolă, dar și adaptor pentru avion.

Dacă ar fi să ne luăm după specificații, căștile ar trebui să sune excelent deoarece frecvențele acoperite coboară până la 5 herzi, lucru care ar însemna că bassul este extrem de clar și bine definit. Un impact important este dat și de difuzoarelor destul de mari (13.5mm) pentru astfel de căști. Cei de la ADATA (XPG) reușesc să obțină astfel de dimensiuni ale difuzoarelor și a incintei în care sunt plasate lățind diametrul căștii în acea zonă. Astfel, ele sunt și puțin mai grele decât am fi obișnuiți, dar nu cu mult.

IMG_7389

XPG Emix I30 sunt făcute să funcționeze cu aproape orice fel de dispozitiv, care are 3,5mm jack evident. Având microfon încorporat pe fir, l-am testat inclusiv la telefon pentru a vedea dacă persoanele cu care vorbesc au ceva de comentat asupra calității. Singurul dezavantaj important este că nu am buton/butoane de volum pe fir, ceea ce e deja comun la căștile de telefon, dar și la cele de gaming. De asemenea, butonul funcționează ca hold-for-mute cât timp e conectat la PC, ceea ce e ciudat, mi-ar fi plăcut mai mult un switch, să nu fie nevoie să țin apăsat tot timpul.

O altă problemă pe care o am cu aceste căști este faptul că firele par destul de subțiri și sensibile. Dacă ar fi fost împletite sau măcar flat poate ar fi fost totuși mai bine, mai ales că sunt promovate pentru gaming și portabilitate.

La capitolul sunet redat pot spune că acoperă o plajă destul de largă de sunete, iar bassul este suficient de clar și de bine definit încât să nu acopere mediile când este dat prea tare. Înaltele se disting cu ușurință, am avut un singur moment în care au fost prea ascuțite și am umblat la setările din PC, iar sunetul în jocuri este foarte fidel. Împușcăturile din Wolfenstein II se aud extrem de plăcut mulțumită bass-ului, iar țipetele naziștilor nu sunt acoperite de nimic, sunt foarte clare 🙂

Ascultând melodii FLAC, nu youtube, pentru a elimina posibile interpretări greșite din cauza semnalului/calității melodiei, pot spune că nu am reproșuri. Dacă ești obișnuit să porți pentru perioade îndelungate astfel de căști atunci sunt modelul potrivit.

Un alt bonus este faptul că astfel de căști nu se aud la fel de bine pe telefon ca la PC, unde am parte de o placă de sunet destul de bună. XPG EMIX I30 se aud chiar foarte mișto la telefon și pot fi date foarte tare, fără a strica sunetul. Dar nu recomand ascultarea ambelor căști la maxim simultan, mai ales prin oraș, deoarece blochează orice alt sunet din afară.

Printre feature-uri găsim Surround 5.2, ceea ce e imposibil cu 1 singur difuzor/cască, deci vorbim de un Surround Virtual. Un Surround Virtual fără placă de sunet încorporată pe fir sau fără un soft în care să controlezi cumva spațierea. Totuși, acesta nu sună rău, dar trebuie jocuri/softuri compatibile pentru a scoate tot ce poate din el. În Overwatch, cu Dolby Atmos, chiar s-a simțit diferența, putând să localizez cu ușurință poziția inamicilor pe hartă, eliminând pe cei care încercau să vină prin spate. Totuși, nu îmi lasă impresia de surround ci de un stereo foarte bine pus la punct din punct de vedere a redării spațiale.

De asemenea, de menționat este faptul că astfel de căști depind foarte mult de toleranța utilizatorului la sesiuni lungi de gaming cu ele. Personal nu prea ma împac așa bine, după o oră cam trebuie ori să schimb urechea, ori să fac o pauză complet de la ele. Lucru care nu se întâmplă la căști over-ear.

IMG_7391

Pro:

– Portabile

– Ușor de folosit cu orice device

– Sunet decent

Contra:

– Cablu scurt la 1.4m, trebuie prelungitor pentru PC.

– Se încurcă mult prea ușor

– Firul nu pare rezistent

– Nu au control de volum pe fir.

 

Specificații:

Dimensiuni difuzor 13.5mm
Impedanță 32Ω±15%
Sensitivitate 107dB ±3db
Plajă de frecvențe 5Hz-20,000Hz
Putere 3mW
Putere maximă 5mW max
Lungime Cablu 1.4m stranded (Y type)
Conector 3.5mm
Greutate 17.5g
Garanție 2 years
Accesorii în ambalaj Premium carrying case, Earplug ( S(Ø 11) / M(Ø12) / L(Ø13) ), Airplane adaptor, 2-in-1 adaptor ( PC connection )

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.