fbpx

Câștigătorii Innovation Labs 2015

Câștigătorii Innovation Labs 2015

26 mai 2015 Altele

Seara de ieri a fost una foarte importantă pentru participanții Innovation Labs 2015. Ei și-au prezentat pe scenă și la stand prototipurile de produse IT dezvoltate în ultimele 3 luni alături de mentorii lor, în cadrul evenimentului Demo Day ce a marcat finalul programului.

Innovation Labs 2015 a debutat în luna martie cu un Hackathon desfășurat simultan în București și Cluj în care au intrat 73 de echipe ce s-au bucurat de susținerea partenerilor programului: Orange, Carrefour România, Romanian-American Foundation și Microsoft YouthSpark. Innovation Labs oferă tinerilor pasionați de tehnologie șansa de a-și crește propriile idei într-o comunitate bogată în inspirație și experiență de antreprenoriat tech.

InnovationLabs1

Echipele din București și din Cluj au trecut prin 3 luni de întâlniri săptămânale cu mentori de excepție, printre care Julien Ducarroz (CCO Orange România), Jean-Baptiste Dernoncourt (CEO Carrefour România), Andrei Pitiș (Fondator Vector Watch), Bogdan Iordache (Fondator How To Web), Raluca Georgescu (Marketing Manager F64 și Marketing Director GPeC), Diana Olar (Commercial Director, ChargeAds) și Vladimir Oane (Product Director Hootsuite).

Juriul a ales cele 3 produse premiate dintre cele 24 ajunse în finală.

Premiile au fost înmânate de Ioana Petrescu (consilier economic al Primului Ministru), Mihnea Costoiu (Rector Universitatea Politehnica din București) și Roxana Vitan (Președinte Romanian-American Foundation).

PremiulBest Business a fost câștigat de Vitabox.me aplicația pentru pasionații de fitness ce propune planuri de suplimentare nutrițională în funcție de obiceiurile de antrenament ale fiecărui utilizator. Aplicația va colecta datele din smartwatch, fitness tracker sau alte dispozitice mobile și va oferi sfaturi personalizate de nutriție și finess. Vitabox.me a semnat deja un contract cu un lanț internațional de centre fitness, dovedind capacitatea de a estima piața și nevoile utilizatorilor, precum și un produs gata pentru lansare.

Best Business - Vitabox.me

Echipa Eskimo a revendicat premiul „Best Product”. Eskimo este genunchiera smart care îi ajută pe schiori să prevină din timp accidente sau mișcări potențial periculoase în timpul coborârilor, ajutându-i să își corecteze poziția, prin intermediul unei aplicații de smartphone. Eskimo oferă o cale ca schiorii amatori să aibă parte de o siguranță crescută atunci când folosesc genunchiera special creată. Produsul a dovedit capacitatea de a rezolva o problemă reală și neadresată pe piața de echipamente și gadget-uri sportive până în prezent.

Best Product - eSKImo

Premiul „Best Pitch” a fost luat acasă de către echipa Coinfetti – soluția de convertire automată din bitcoins (monede virtuale) în monedă fizică, instant, pe cardul de debit al utilizatorului. Coinfetti promite să rezolve una din cele mai mari probleme cu Bitcoin, cea a timpului în care au loc conversiile – în loc de 3-7 zile, conversia are loc instant. Soluția este o aplicație mobilă ce se folosește de un card de debit emis de firme precum Paypal, Payza sau Skrill ce poate fi folosit la orice bancomat.

Best Pitch - Coinfetti

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.