Căștile de gaming HyperX Cloud II – Review

Căștile de gaming HyperX Cloud II – Review

23 feb. 2016 Casti, Jocuri
Căștile HyperX Cloud II sunt recomandate ca fiind cele mai bune căști de gaming sub 100 de euro (sau sub 100 de dolari, în funcție de piață) de către foarte multe publicații online din afară.
IMG_5675
HyperX Cloud II sunt aproape identice cu predecesoarele Cloud, singura diferență majoră fiind placa de sunet in-line cu suport pentru surround 7.1 virtual (simulat), mai diferă design-ul un pic și prețul, desigur.
Review video:

În cutie vei găsi manualul de utilizare, căștile, cablul de extensie ce dispune și de controler de volum in-line, adaptor pentru avion, microfon detașabil și husă de transport.
IMG_5644
Am postat deja un video de tip Unboxing pentru aceste căști:

Căștile sunt făcute din plastic și aluminiu, cu piele pentru banda de susținere și pentru cupe, primești și cupe de schimb din velur. Buretele de pe banda superioară este de fapt spumă cu memorie ce reține forma capului tău pentru creșterea confortului la o utilizare îndelungată. Logo-ul este cusut pe bandă, ceea ce le face să pară premium, și cusătura roz de pe bandă este interesantă.
Căștile sunt reglabile și extrem de flexibile, ceea ce le face potrivite și pentru fete.
IMG_5491
Sunt disponibile trei modele: pe negru cu inserții și cusături roșii (Red), negru cu inserții și cusături gri/argintii (Gun Metal) și albe cu inserții și cusături roz (Pink) – preferatele mele, dar care sunt și un pic mai scumpe. Modelele pe negru costă în acest moment 436lei, iar modelul roz costă 442lei, diferența de preț dintre modele s-a mai micșorat în ultimele zile.
Firul căștilor este îmbrăcat în fir textil pentru o rezistență sporită și pentru a nu se încurca. Poți trece cu scaunul rotativ peste cablu fără probleme, eu fac asta de zeci de ori pe zi. Lungimea lui este de 3 metri împreună cu extensia pe mufă USB.
IMG_5664
 
HyperX Cloud II sunt niște căști dedicate gaming-ului, deci trebuie evaluate în principal pentru performanțele lor la acest capitol.
Confort
Căștile sunt ușoare, se așează aproape perfect pe urechi, iar materialul cupelor (pielea) este foarte plăcut la atingere. Ele nu apasă foarte tare pe urechi, banda de susținere este și ea foarte comodă, iar firul este extrem de maleabil, nu va pune nici un fel de piedici.
Pentru cei care nu apreciază cupele din piele, acest headset vine și cu o pereche de cupe secundare din velur (catifea).
Sesiunile lungi de gaming îți pot aduce dureri de cap și de urechi, senzație de usturime a urechilor sau de încins, astfel de probleme îți pot pune bețe în roate în timpul jocului, dar în ciuda testării de 4-5 ore continue de purtare, HyperX Cloud II se mențin confortabile și nu deranjează aproape deloc, chiar și dupa folosire îndelungată.
IMG_5653
Gaming
Capitolul cel mai important. Căștile au sunetul calibrat în principal pentru jocuri. Testate în CS:GO au dat dovadă de un sunet pozițional foarte bun. Singurul minus este că accentul prea puternic asupra sunetelor din zona înaltă, iar acest lucru tinde să deranjeze în schimburile intense de gloanțe dacă joci cu sunetul la volum foarte mare (lucru care se întâmplă des în CS:GO)
În oricare alt joc testat (StarCraft II, Overwatch, Ori and the Blind Forest, Spec Ops: The Line) s-au comportat excelent.
De pe placa de sunet in-line poți modifica volumul la microfon și la căști separat, poți folosi butonul mute și poți activa funcția surround-ul virtual 7.1 care este reușită, peste alte căști care sunt încadrate în același preț.
IMG_5494
Microfon
Microfonul folosit este unul decent, nu extraordinar, dar foarte bun pentru prețul căștilor. El este acoperit cu burete pentru a atenua zgomotul de fundal și are un braț maleabil. Poți regla separat volumul pentru căști, față de volumul pentru microfon. În lipsa microfonului, poți astupa gaura pentru portul jack cu un căpăcel pe care îl poți pierde foarte ușor dacă nu ești atent cu lucrurile tale, așa cum pățesc și eu.
IMG_5654
Deconectăm firul de la placa Inline de sunet, apoi scoatem microfonul detașabil, și avem o pereche de căști care pot fi folosite pe stradă conectate la un MP4 player sau chiar la un smartphone.
Muzică

La capitolul muzică se comportă memorabil, frecvențele de 15-25000 Hz ale difuzoarelor de 53 mm, asigurând o acoperire a spectrului sonor mai bună decât cea standard, asigurând bass nedistorsionat și unele înalte chiar decente. Faptul că aceste căști ajung până la 15Hz este impresionant, deși oamenii nu pot percepe decât până la 20Hz, avantajul este că poți simți bassul chiar dacă nu-l auzi. Interesant, nu?

HyperX Cloud II are difuzoare de 53mm, cele mai mari din categoria din care face parte acest headset.
Totuși dacă ar fi să căutam ceva în neregulă, la un volum aproape de maxim, când sunt conectate la PC, parcă dă semne ca ar pune accent mare pe înalte, exact ca la CS:GO în timpul schimbului puternic de gloanțe.
Căștile dispun de un buton care poate schimba către sunet 7.1 virtual care poate fi foarte interesant și când asculți muzică, dar mai ales în filmele horror sau în cele de acțiune.
IMG_5655
 HyperX Cloud II nu dispune de nici un fel de software. Dacă doriți să modificați puțin din inputul audio, sau să umblați la frecvențe, configura profile pentru diverse activități sau folosi un Equalizer nu veți găsi nimic care să vă sară în ajutor.
Pentru a customiza experiența audio trebuie să renunțați la placa de sunet inline în favoarea conectării căștilor la placa de sunet on-board a calculatorului sau a celei dedicate (în caz că aveți așa ceva), moment în care veți observa faptul că au un singur jack pentru microfon și audio, lucru care nu prea îi convine plăcii de sunet, fie ea onboard sau dedicată.
Acesta este singurul motiv pentru care ați alege HyperX Cloud în favoarea modelului Cloud II.
IMG_5646
Pro:
– Sunet bun
– Calitatea materialelor folosite și structura metalică rezistentă
– Ușoare și confortabile chiar și după folosire îndelungată
– Microfon mai mult decât decent, acoperit cu burete pentru a atenua zgomotul de fundal
– Poți regla separat volumul pentru căști, față de volumul pentru microfon + 7.1 virtual surround.
Contra:
– Lipsa unui soft dedicat
– Lipsa unui adaptor pentru separarea conectorului în 2, audio si microfon. (separatorul din pachet este pentru avion)
– Butonul de mute destul de greu de accesat dacă nu ești atent la el.
 IMG_5657
Specificații căști:
Tip : dinamic Ø 53mm cu magneți neodim
Frecvență răspuns: 15Hz–25,000 Hz
Impedanță nominală: 60 Ω per sistem
SPL nominală: 98±3dB
T.H.D.: < 2%
Putere: 150mW
Atenuare a zgomotului ambiental: aproximativ 20 dBa
Presiune banda: 5N
Greutate: 320g
Greutate cu microfon și cablu: 350g
Lungime cablu: 1m + 2m extensie
Conexiune: o singură mufa mini jack stereo (3,5 mm)
Specificații microfon:
Frecvență răspuns: 50-18,000 Hz
THD: 2% la f = 1 kHz
Max. SPL: 105 dB SPL (THD≤1.0% la 1 kHz)
Ieșire microfon: -39 ± 3dB
Lungimea brațului mic: 150mm
Diametrul capsulei: Ø6
Conexiune: o singură mufă mini jack stereo (3,5 mm)

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.