fbpx

Căștile Panasonic RP-HTX80B – Căști Bluetooth cu stil

Căștile Panasonic RP-HTX80B – Căști Bluetooth cu stil

17 dec. 2018 Casti

Panasonic RP-HTX80B este un model de căști Bluetooth care dacă ar arăta mai retro de atât, probabil că ar veni la pachet cu un aparat de trimis telegrame prin codul Morse.

Designul acestui model este primul lucru care îți sare în ochi, oriunde ai fi. Panasonic RP-HTX80B pare a fi o cască foarte simplistă, atât de simplă încât nu ai opțiunea să o conectezi prin fir la o sursă audio, cei de la Panasonic nu au vrut să se complice cu așa ceva. Ai Bluetooth sau nimic, iar pentru unii asta poate să fie o problemă… pentru mine nu e.

La capitolul confort, pot spune că am folosit căștile în intervale de câte o oră (tranzitul acasă-muncă), ocazional chiar 2 ore, și nu am simțit nici un fel de disconfort din partea căștilor. Banda este suficient de elastică încât să nu te deranjeze, dar destul de fermă încât să nu cadă când te hotărăști să fugi după un mijloc de transport în comun 😀

De asemenea, la capitolul confort intră și greutatea căștilor, care, la aproximativ 190 grame este destul de redusă încât să uiți că ai o pereche de căști pe cap, chiar și după ore de ascultare. Cupele sunt suficient de moi și sunt acoperite cu piele ecologică, astfel încât urechile nu transpiră mai deloc. Nu am testat modelul în plină vară la 40 grade, dar acolo evident că mai orice cască over-ear va avea această problemă.

Sunetul produs de difuzoarele de 40mm este unul ok, deși aș fi preferat mai mult bass. O problemă am totuși cu melodiile în care predomină vocea, mai ales în zona medie a sunetelor. Vocile sau sunetele în acea zonă crează un mic țiuit, ca un fel de rezonanță care, deși inițial nu am observat-o, mă deranjează un pic. Senzația de la început este că ceva nu este în regulă, iar îndată ce identifici problema e greu să asculți la volum mare orice melodie în care predomină vocea.

Calitatea apelurilor este rezonabilă, căștile având și microfon încorporat, pentru a putea vorbi liniștit. Sunt momente în care prefer telefonul, deoarece, ca multe alte modele, căștile nu au izolare fonică pentru sunetele înconjurătoare, astfel încât partenerul tău de apel va auzi TOTUL, uneori mult mai tare decât vocea ta.

Fiind o cască exclusiv Bluetooth, bateria devine foarte importantă. Dar puteți sta liniștiți, Panasonic RP-HTX80B poate atinge mai mult de 20 ore de ascultat muzică la o singură încărcare. Pentru momentele în care te grăbești, dar nu vrei să pleci fără căști, poți lăsa căștile la încărcat timp de 15 minute pentru a le putea folosi 2 ore liniștit. Totuși, mi-aș fi dorit ca atunci când ai rămas fără baterie să poți conecta căștile prin fir ca să asculți muzică aproape non-stop.

Marea majoritate a căștilor Bluetooth similare pot fi pliate, pentru a ocupa mai puțin spațiu. Panasonic RP-HTX80B nu poate fi pliat și nici nu vine cu un săculeț de transport sau orice altceva.

În concluzie, dacă primul loc l-ar ocupa designul, înaintea calității sunetului redat, atunci aș recomanda întotdeauna acest model. Îmi place mult aspectul retro. Dar pentru că trebuie să vorbim și despre calitatea audio, sunt multe momente când am fost puțin dezamăgită de calitatea sunetului. În rest, Panasonic RP-HTX80B are toate calitățile unei perechi de căști rezonabile.

Prețul lor este de aproximativ 380lei.

Specificații Panasonic RP-HTX80B:

Difuzoare: 40mm

Raspuns frecvențe: Nu am găsit, inclusiv în manualul de utilizare sau pe site-ul oficial Panasonic. După mine pare standardul 20 – 20000 Hz.

Greutate: 190 Grame

Distanța de operare: până la 10 m de dispozitiv.

Conectivitate Bluetooth: 4.1 cu profile A2DP, AVRCP, HSP, HFP și codec SBC.

Durată maximă a bateriei: 24 Ore

Încărcare 0-100% – Aprox 3 ore.

Cablu inclus: Micro USB de 0.5m, EXCLUSIV încărcare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.