fbpx

Cât de bună este camera lui Huawei P30 Pro?

Cât de bună este camera lui Huawei P30 Pro?

10 apr. 2019 Smartphone-uri

Huawei, de când a început parteneriatul cu Leica, a ridicat ștafeta camerelor foto de pe smartphone-urile de top. Sumt mai multe modele Huawei care impresionează prin camera foto, dar seria P este axată în special pe camera foto.

Huawei P30 Pro este deja considerat unul din flagshipuri cu cea mai bună cameră foto. Ca să testez cât de performantă este camera foto, am luat modelul primit prin programul Orange Smartphone Tester la o plimbare prin Balcic, Bulgaria. Am vizitat grădina botanică de la palatul… și m-am întors cu peste 1000 de poze.

Telefonul costă aproape 1000 de euro la liber, aproximativ 550euro la abonamentul Orange Me 30. Dar Orange are o ofertă specială de buy-back – Vino în magazinele Orange cu telefonul tău Huawei vechi, dar funcțional și primesti în plus un voucher de 100€. Poți folosi voucherul la cumpărarea noului Huawei P30 sau P30 Pro. Află mai multe detalii pe: https://www.orange.ro/orange-care/buy-back/

Mai jos am adăugat cele mai reușite poze, comparații în funcție de zoom-ul folosit și imagini realizate în diferite situații de luminozitate.

Sistemul de camere de pe spate este format din 4 camere: 20MP ultrawide f2.2, 40MP wide f1.6, 8MP f3.4 telephoto cu zoom optic de 5x și o cameră ToF de adâncime ce ajută la realizare unor portrete mai reușite și a unor imagini cu fundal mai blurat pentru un efect bokeh mai puternic. Inovația este senzorul RYYB (red, yellow, yellow, blue – în loc de red-green-green-blue) ce ar captă cu 40% mai multă lumină față de un alt senzor -> imagini reușite și noaptea.

Inteligența artificială ce ar face deosebirea între diferite situații pe care vrei să le capturezi, nu lipsește nici de pe acest model. În 90% din cazuri funcționează perfect, în restul cazurilor s-ar putea să preferi să anulezi modul recomandat de AI, dar asta se poate face foarte ușor.

Camera este extrem de rapidă, iar imaginile arată foarte bine. Mai bine las imaginile făcute cu Huawei P30 Pro să vă convingă:

Recomand zoom-ul optic de 5x:

Zoom-ul între 5x și 10x este hybrid

Iar zoom-ul între 10x și 50x este digital. Se poate vedea că detaliile se pierd și imaginea este din ce în ce mai pixelată și neclară.

fara zoom
fara zoom

 

zoom 5x
zoom 5x

 

zoom 10x
zoom 10x

 

zoom 50x
zoom 50x

Toate imaginile au fost realizate fără trepied! Poți sta liniștit. Este rezistent la apă și la praf. În plus, clienții Orange beneficiază de asigurare Premium un an de zile gratuit pentru orice telefon Huawei P30|P30 Pro cumpărat în perioada 3 aprilie – 15 mai. Detalii suplimentare disponibile pe: https://www.orange.ro/orange-care/asigurare/

Camera secundară, de selfie, este de 32MP și oferă o claritate incredibilă pentru o cameră foto frontală, mai degrabă ai spune că este o cameră principală de pe un smartphone de top.

Huawei P30 Pro are cea mai bună cameră foto – în condiții de lumină slabă, mulți consideră că e mai bună decât Pixel Night Sight de la Google, și stabilește un nou punct de referință pentru fotografiile realizate noaptea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.