fbpx

Cât de safe este TikTok pentru tineri?

Cât de safe este TikTok pentru tineri?

29 sept. 2023 Altele

Când oferi un spațiu liber în care oricine își poate exprima creativitatea. gândurile și experiențele – așa cum este TikTok, este normal să existe și păreri contradictorii, oameni rău intenționați sau persoane care vor doar să profite de utilizatori. Și deși adulții pot evita astfel de situații singuri, tinerii au nevoie de reglementări și reguli serioase pentru a-i proteja de pericolele din mediul online.

Obiectivul TikTok, declarat de ei, este de a păstra platforma un loc primitor, plăcut pentru exprimare autentică, conectare și divertisment. De aceea, platforma le oferă creatorilor și urmăritorilor o gamă largă de funcții, instrumente și resurse pentru a păstra controlul experienței lor pe TikTok.

Am aflat mai multe despre sistemele de siguranță și securitate deja implementate de TikTok, plus câteva detalii despre planurile de viitor, la evenimentul organizat de ei în București. Cum sunt informații importante pe care poate nu le cunoașteți, am zis să vi le prezint în continuare.

Confidențialitatea și securitatea sunt prioritate zero la TikTok

Regulile Comunității TikTok stabilesc și explică comportamentele și conținutul care nu sunt permise pe platformă, iar atunci când oamenii încalcă aceste politici, TikTok acționează asupra conținutului și, când este necesar, asupra contului respectiv, pentru a păstra platforma un loc sigur.

TikTok folosește un mix de 40.000 de profesioniști în siguranță și tehnologie pentru a pune în aplicare Regulile Comunității. Ca rezultat, în primele trei luni ale anului 2023, TikTok a eliminat 91 de milioane de videoclipuri care nu respectau Regulile Comunității.

La începutul acestui an, TikTok a anunțat și Principiile Comunității pentru a ajuta oamenii să înțeleaga deciziile pe care le ia și cum acționează pentru a păstra platforma sigură. Aceste principii ghidează deciziile platformei cu privire la moderarea conținutului, astfel încât platforma să fie corectă în acțiunile sale, să protejeze demnitatea umană și să atingă echilibrul între exprimare și prevenirea prejudiciilor.

Mai mult, platforma ia măsuri precum funcțiile care au restricții de vârstă, marcarea conținutului neeligibil pentru recomandare și sistemul de organizare a conținutului pe baza maturității (Content Levels), pentru a reduce conținutul nepotrivit prin limitarea persoanelor care pot crea sau urmări anumite tipuri de conținut.

Siguranța utilizatorilor tineri

TikTok este destinat doar utilizatorilor cu vârsta peste 13 ani. Pentru a-i împiedica pe cei care nu au vârsta minimă necesară să folosească platforma, TikTok a implementat un portal neutru de verificare a vârstei standard pentru industrie, prin care oamenii trebuie să completeze data de naștere completă și care îi descurajează să apese pur și simplu pe vârsta necesară. Dacă cineva nu îndeplinește vârsta minimă, TikTok îi suspendă posibilitatea de a reface un cont folosind o dată de naștere diferită.

Angajamentul platformei de a pune în aplicare cerințele privind vârsta minimă nu se opresc la portalul de verificare, iar TikTok o serie de pași adiționali pentru a identifica și elimina conturile suspectate că aparțin unor persoane cu vârsta sub cea necesară, inclusiv:

  • Echipa de moderare a siguranței TikTok este instruită să fie atentă la semnele care indică că un cont poate aparține unei persoane sub 13 ani;
  • Platforma folosește alte informații provenite de la comunitate, cum ar fi cuvintele cheie și rapoartele în aplicație, pentru a identifica conturile supectate că aparțin unor persoane sub vârsta minimă necesară;
  • Atunci când un cont este bănuit de echipa de siguranță TikTok că poate aparține unei persoane sub vârsta minimă, contul respectiv este suspendat.

Astfel, în primul trimestru al acestui an, TikTok a eliminat 17 milioane de conturi suspectate că aparțin unor persoane sub 13 ani.

În același timp, pentru utilizatorii peste 13 ani, TikTok folosește o abordare adecvată vârstei. De exemplu, cei cu vârsta între 13 și 15 ani au conturile setate ca private în mod implicit, permițându-le tinerilor să facă alegeri informate despre ceea ce aleg să distribuie, când și cu cine. Mesajele directe sunt permise doar celor peste 16 ani și membrii comunității trebuie să aibă cel puțin 18 ani pentru a găzdui un LIVE.

Family Pairing

Funcția Family Pairing le permite părinților și tutorilor să își conecteze contul TikTok la cel al adolescentului pentru a vizualiza și ajusta varietatea de conținut și setările de confidențialitate. Platforma a continuat să dezvolte funcția de-a lungul timpului – noile funcții adăugate mai devreme în acest an le permit părinților și tutorilor: să personalizeze limitele zilnice de utilizare a ecranului; să acceseze rezumatul timpului de utilizare a ecranului al adolescentului; să programeze oprirea notificărilor; și să activeze instrumentul de filtrare a conținutului, pentru a interzice conținutul care include anumite cuvinte sau hashtag-uri să apară pe feed-ul adolescentului.

Creativitatea înflorește pe TikTok

TikTok este un loc unic care celebrează creativitatea și autenticitatea. De asemenea, este locul în care creatorii se reunesc pentru a distra și a se conecta cu comunitatea globală care împarte aceleași interese, pentru a-și transforma pasiunile în cariere și pentru a genera un impact semnificativ.

TikTok lucrează întotdeauna pentru a le oferi creatorilor și comunității instrumente inovatoare care să inspire exprimarea autentică. De exemplu, platforma a anunțat la începutul acestui an dezvoltarea postărilor text pe TikTok, un format nou pentru a crea conținut pe baza textului care lărgește opțiunile pe care creatorii le au pentru a-și împărtăși ideile și a-și exprima creativitatea.

TikTok va continua să investească pentru a dezvolta funcțiile curente și a lansa instrumente noi care să îi ajute pe oameni să rămână în control atunci când își exprimă creativatetea, creează conexiuni semnificative și se bucură de divertiment. TikTok va continua să anunțe actulizările privind confidențialitatea și securitatea prin intermediul Newsroom-ului, Centrului de Ajutor și Politicilor de Confidențialitate.

Pe lângă toate acestea, mi se pare super important să fim atenți la ce se uită cei mici, pe ce platforme au conturi, cât timp petrec online. Educația de acest tip tot acasă, în familie, se face. Nu te poți așteapta ca TikTok să-ți păzească constant copilul…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.