fbpx

Telefoanele CAT – Telefoane făcute să reziste la aproape orice

Telefoanele CAT – Telefoane făcute să reziste la aproape orice

12 nov. 2017 Lansari, Smartphone-uri

CAT phones a lansat săptămâna trecută noile modele de telefoane CAT S31 și CAT S41. Precum toate celelalte telefoane CAT, și aceste două modele noi sunt extrem de rezistente, dar au și acumulatori de capacitate mare. Poate nu au ele cel mai reușit design, poate nu sunt telefoane pe care să le iei cu tine la o întâlnire importantă, dar sunt telefoane perfecte pentru situații dificile sau neprevăzute în care vrei să te asiguri că ai un telefon ce rezistă la aproape orice.

2017-11-02 11.08.48

Cum să distrugi telefoanele CAT:

Și noile modele sunt mari, grele și foarte robuste, dar ecranul este unul de înaltă calitate, iar camera foto principală este una destul de bună. Multe dintre caracteristicile prezente aproape la toate smartphone-urile la modă sunt și pe aceste două noi modele.

2017-11-02 11.03.47

La eveniment au fost prezente și alte modele, precum CAT S60 – singurul smartphone ce are o cameră termală (pentru vizualizarea în întuneric + stabilirea temperaturii unor obiecte/viețuitoare). Camera termală este utilă pentru meșteri care pot analiza pe unde apar inundații, ce obiecte se încălzesc, pe unde se pierde căldură etc., pentru serviciile de urgență când caută supraviețuitori în beznă, celor care vor să vadă animale în întuneric etc. Ea este dezvoltată de CAT în parteneriat cu FLIR Systems, cel mai mare producator de camere termice, componente și senzori de imagine din lume.

2017-11-02 11.18.48

Păcat că nu am putut vedea/testa și tableta CAT S20 – tabletă ce zic eu că o să fie mai căutată de părinții cu copii neîndemânatici, decât de oameni care lucrează în condiții dificile.

CAT S41 și CAT S31 sunt succesoarele modelelor S40 si S30, utilizate de clienţi care lucrează în diferite domenii de activitate sau participă la activităţi recreative. Aceşti clienţi provin din sectoare de activitate precum construcţii, agricultură, securitate şi reparaţii auto sau participă la activităţi precum hiking, pescuit sau ciclism.

2017-11-02 11.09.03

S41 are un acumulator imens de 5000 mAh, iar S31 are o baterie de 4000mAh, care permite păstrarea telefonului în standby până la 44 de zile sau 38 de ore de conversaţii 3G (pentru S41), ceea ce se dovedeşte foarte util atunci când activităţile zilnice vă poartă în locuri în care nu vă puteţi încărca telefonul. Aceste acumulatoare sunt suficient de puternice pentru a încărca alte dispozitive şi accesorii, utilizând funcţia sa de Partajare acumulator, care vă transformă telefonul într-o sursă de energie.

Cablul OTG ce permite încărcarea altor telefoane este inclus în cutia lui CAT S41. Astfel, CAT S41 va încărca alt produs sau accesoriu, dar se va opri odată ce acesta atinge un nivel de rezervă pentru acumulator stabilit de utilizator cu ajutorul unui buton de control glisant încorporat în aplicaţie şi uşor de utilizat. Acest lucru permite utilizatorului să păstreze controlul şi îşi poate utiliza dispozitivul ca pe o bancă de energie, fără a fi necesar sa verifice permanent dacă mai are suficienta energie pentru el însuşi.

Într-un studiu efectuat asupra a aprox. 22.000 de utilizatori de telefoane CAT®, peste trei sferturi dintre aceştia (76 %) au declarat că durata de viaţă extinsă a acumulatorului a fost esenţială pentru ei şi 98 % au considerat-o ca pe o caracteristică extrem de importantă. În mod nesurprinzător, 94 % dintre deţinătorii de telefoane CAT® îşi apreciază telefonul pentru faptul că este rezistent la scăpare, în timp ce 71 % au spus că un ecran rezistent la zgârieturi este esenţial pentru ei.

2017-11-02 11.15.54

Precum toate telefoanele CAT, CAT S41 este realizat să reziste la teste de scăpări multiple pe beton de la o înălţime de 1,8 metri, în orice poziţie. Acesta este, de asemenea, testat în ceea ce priveşte rezistenţa la apă cu adâncime de până la 2 metri, timp de până la 1 oră, fiind rezistent şi la şocuri termice. Între timp, afişajul său mare şi luminos Full HD de 5″ este protejat împotriva zgârieturilor prin tehnologia de ultimă generaţie Gorilla Glass 5, ecranul tactil permite citirea conţinutului în lumina directă a soarelui şi poate fi controlat cu degetele umede sau cu mănuşi. CAT S41 este dotat, de asemenea şi cu o cameră ce poate fi utilizată sub apă.

Evenimentul de lansare organizat pe un circuit de autocross off-road a fost unul interesant și extrem de potrivit pentru telefoanele CAT.

 

Specificaţii cheie CAT S31:

 • Acumulator puternic 4000 mAh
 • Rezistenţă la apă/praf (IP68), testat pentru căderea de la 1,8 metri pe beton, MIL SPEC 810G, protecţie Gorilla  Glass 3
 • Android™ Nougat
 • 2 GB RAM, 16 GB ROM. Stocare extensibilă (microSD™)
 • Chipset Qualcomm Quad-Core 1.3GHz Snapdragon
 • Cameră principală de 8 MP cu bliţ cu LED, focalizare automată cu PDAF, cameră frontală de 2 MP
 • LTE Cat 4, VoLTE, VoWiFi
 • Design cu suprafaţă de prindere texturată
 • Tastă rapidă programabilă utilă pentru Push to Talk (PTT), SOS (aplicaţia pentru lucrătorii care desfăşoară activităţi în spaţii izolate) sau pentru lansarea rapidă a lanternei sau camerei
 • Aplicaţii selecţionate şi catalog de conţinut
 • Dual SIM – Nano

Specificaţii cheie CAT S41Ș

 • Acumulator imens (5000 mAh) care permite telefonului să stea în standby până la 44 de ore şi convorbiri 3G de până la 38 de ore. Este capabil să încarce alte dispozitive şi accesorii prin intermediul funcţiei Partajare acumulator – cablul este furnizat
 • Rezistenţă la apă/praf (IP68), testat pentru căderea de la 1,8 metri pe beton, MIL SPEC 810G, protecţie Gorilla ® Glass 5
 • Android™ Nougat
 • 3 GB RAM, 32 GB ROM. Stocare extensibilă (microSD™ până la 2 TB)
 • Chipset MediaTek octa-core 2.3 GHz
 • Cameră posterioară de 13 MP cu bliţ cu LED, focalizare automată cu PDAF, cameră frontală de 8 MP, ambele capabile să funcţioneze sub apă
 • LTE Cat 6, VoLTE, VoWiFi
 • Afişaj super-luminos FHD de 5″, optimizat pentru utilizare la exterior cu un ecran tactil care poate fi utilizat cu degetele umede sau cu mănuşi
 • Design cu suprafaţă de prindere texturată
 • Tastă rapidă programabilă utilă pentru Push to Talk (PTT), SOS (aplicaţia pentru lucrătorii care desfăşoară activităţi în spaţii izolate) sau pentru lansarea rapidă a lanternei sau camerei
 • Aplicaţii selecţionate şi catalog de conţinut

 

Smartphone-ul CAT S41 are un preţ de vânzare sugerat de producător (MSRP) de 1,999 RON, iar CAT S31 va fi disponibil pentru comandă începând cu a doua jumătate a lunii noiembrie la un pret de 1,499 RON  – prin intermediul site-ului www.catphones.com si la multipli distribuitori şi operatori. Tableta CAT S20 va fi disponibilă pentru achizitie începând cu luna Decembrie a acestui an.

Comentarii

 1. Îmi plac mai toate modelele de telefon CAT, marele avantaj este ca rezista la aproape orice dar ceea ce nu-mi prea place mie este aspectul. Prețul telefonul zic ca este destul de ok.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.