Ce aduce nou Samsung Galaxy S10+?

Ce aduce nou Samsung Galaxy S10+?

26 mart. 2019 Smartphone-uri

În ultima perioadă, de fiecare dată când Samsung lansează un nou smartphone, mulți comentează că nu aduce nimic nou față de modelul anterior. Asta este impresia generală, la o primă vedere, pentru că la exterior modelele seamănă foarte mult. Dar lucrurile nu stau chiar așa.

Eu am primit, prin programul Orange Smartphone Tester, modelul Galaxy S10+ pe culoarea Prism Green, cu 128GB spațiu de stocare intern.

Iată 10 lucruri noi cu care vine Samsung Galaxy S10+:

Aici puteți vedea oferta celor de la Orange pentru Galaxy S10+

1. Preferata mea: Încărcarea wireless a altor device-uri compatibile – Wireless PowerShare. 

Samsung introduce Wireless PowerShare pe Galaxy S10, ceea ce face posibilă încărcarea altor dispozitive certificate Qi. În plus, Galaxy S10 este capabil să se încarce pe el, dar și un al doilea dispozitiv, ambele simultan, cu ajutorul Wireless PowerShare, în timp ce este conectat la un încărcător obișnuit, astfel puteți lăsa acasă cel de-al doilea încărcător atunci când călătoriți.

2. Design. Deși la prima vedere nu pare, Galaxy S10+ chiar are un design diferit față de S9+.

Este mai mult o evoluție de la S9+, nu o revoluție, design-ul nu este schimbat prea mult. Este tot din sticlă și aluminiu, tot curbat. Dar raportul dintre corpul telefonului și ecran (body – screen ratio) este mai bun – mai aproape de 100%. S9+ are un raport de 84,2%, Note9 un raport de 83,4% (chiar mai slab), iar S10+ are un raport de 88,9% – ecranul ocupă aproape întreaga suprafață frontală.

3. Ecran nou. Galaxy S9+ a uimit cu un ecran Quad HD Super AMOLED de 6.2 inci. De data aceasta, Samsung merge un pic mai mare cu un display Quad HD Dynamic AMOLED de 6.4 inci mult mai luminosși cu HDR+ care și „boostează” culorile.

Luminozitatea crește atunci când utilizați telefonul în lumina directă a soarelui sau când setezi modul de îmbunătățire a ecranului. Acesta din urmă adaugă un efect faux-HDR la conținutul obișnuit – de exemplu, videoclipuri YouTube, care oferă o strălucire mai puternică pentru a oferi un aspect cinematografic.

4. Notch nou. Notch-ul s-a mutat în partea dreaptă și se cheamă punch-hole sau cutout. Este mult mai mic și uiți repede de existența lui.

Datorită decupajului de tip „gaură”, ecranul domină aproape toată fața telefonului. Decuparea camerei frontale a lui Galaxy S10+ poate fi ascunsă din soft.  Setarea poate fi găsită în secțiunea Din meniul Display selectează Full Screen Apps, apoi Hide Front Camera – opțiunea asta adaugă o bară neagră în partea de sus a ecranului, reducând efectiv ecranul disponibil pentru aplicații, ascunzând în același timp decuparea camerei. Sau puteți folosi un wallpaper special, creativ. Am eu câteva pentru voi – aici.

5. Camera principală triplă. 

Galaxy S10+ vrea să revină pe locul 1 la cea mai bună cameră foto de pe un smartphone cu propriul său set triplu de camere foto, folosind o cameră cu unghi larg de 12MP cu f /1,5-f /2,4 ca și anul trecut, împreună cu o cameră de 16 MP ultra-lată la f /2,2 și una telefoto de 12MP la f /2.4.

În cea mai mare parte, rezultatele sunt destul de spectaculoase. Nu pot spune că este smartphone-ul cu cea mai bună cameră foto, dar clar este peste Galaxy S9+.

6. Performanțe mai puternice

Galaxy S10 + aduce noul procesor Exynos 9820, Samsung înlocuind Exynos 9810 în Europa și în alte teritorii, iar Snapdragon 855 de la Qualcomm preluând locul lui Snapdragon 845 în Statele Unite.

În ambele cazuri, vom vedea îmbunătățiri atât la viteze single-core, cât și la mai multe core, ceea ce înseamnă că Galaxy S10 + este capabil să țină pasul cu jocurile și aplicațiile actuale. Veți observa o mare diferență de viteză? Nu, probabil că nu, dar S10+ chiar este mai rapid.

7. Baterie mai mare ca să încarci mai rar telefonul

Galaxy S10+ are o baterie de 4.100mAh, care un mare plus față de bateria de 3.500mAh din Galaxy S9 +. S -ar putea să obțineți câteva ore suplimentare de folosire per încărcare, deși S10 + nu rezistă până a doua zi fără încarcare. Și procesorul nou, sistemul de operare și noile funcții de optimizare cred durata de viață a bateriei.

Ambele modele suportă încărcarea wireless, dar numai Galaxy S10 + are încărcare reverse wireless, ceea ce înseamnă că poate încărca și alte device-uri, chiar și noile Samsung Galaxy Buds și Galaxy Watch.

8. Spațiu pentru tot ce vrei

Samsung Galaxy S10+ vine cu un spațiu de stocare de 128 GB – la modelul de bază, dar sunt și opțiuni disponibile de 512 GB și 1 TB. Galaxy S9+ venea cu un spațiu de 64GB în modelul de bază și 128GB sau 256GB în ediții mai scumpe. În continuare, puteți utiliza o cartelă microSD pentru a extinde memoria internă.

9. Senzor de amprentă în ecran

Galaxy S10+ este primul model de la Samsung de așează cititorul de amprente sub display, cu ajutorul tehnologiei cu ultrasunete. Poate fi frustrant să cauți locul potrivit pentru degetul tău atunci când ecranul este oprit, dar acum îți este mai la îndemână să folosește metoda de securitate cu amprentă.

Din păcate, din cauza așezării și a implementării – Dacă senzorul de amprentă de pe S9+ funcționează 95% din timp, pe S10+ este mai aproape de 70%.

10. Butoul separat pentru Bixby poate fi folosit și pentru alte aplicații

Samsung a început să includă un buton dedicat asistentului său digital – Bixby pe telefoanele Galaxy de la Samsung Galaxy S8. Butonul este așezat în partea stângă a telefonului, chiar sub tastatura pentru volum. Asta este o țintă a clicurilor accidentale, care declanșează Bixby. Este la fel de enervant ca făcând clic accidental pe pictograma Internet Explorer din bara de activități a Windows 7.

Samsung a lansat o actualizare de software care adaugă posibilitatea de remapping pe butonul Bixby la Galaxy S10+.

Există în prezent trei moduri de declanșare a butonului Bixby: o singură apăsare, apăsați dublu și apăsați lung. Cea mai recentă actualizare indică faptul că pot fi remapate numai comportamentele de tip single and double press. Apăsând lung pe buton se deschide Bixby, indiferent de ce setezi.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.