fbpx

Ce poţi face cu o imprimantă 3D?

Ce poţi face cu o imprimantă 3D?

23 iun. 2020 Altele

Evoluțiile din lumea tipăririi 3D continuă să schimbe lumea. Acestea aduc constant inovații cu potențial aparent nelimitat. Întreprinderile cu bugete mari au fost cândva singurele capabile să beneficieze de imprimare 3D, dar acum tehnologia a adus pe piață modele accesibile, ușor de utilizat și de calitate.

În viitorul apropiat, imprimantele 3D vor fi la fel de esențiale într-o casă precum un smartphone sau internet wireless. Gama de aplicații a unei imprimante 3D este diferită de orice tehnologie existentã.
În principal, imprimarea 3D înseamnă mai mult decât doar tehnologie. Pe lângă faptul că te poate ajuta cu piese de schimb pentru dispozitivele tale, poţi crea și obiecte/ instrumente care să îţi fac viața mai ușoară și mai bună.

Iată o scurtă privire asupra lucrurilor pe care le poţi imprima 3D pentru a-ţi îmbunătăți viaţa.

Ce poti face cu o imprimanta 3D?

  • Chitară acustică. Cu imprimare 3D, chitarele pot fi realizate cu plastic, completat cu un capac metalic. În afară de a face instrumente muzicale de lucru, chitariștii avizi pot face și o replică 3D a chitarelor muzicienilor sau idolilor preferați.
  • Obiectiv foto. Un obiectiv de cameră este complex de creat, dar prin imprimarea 3D îţi poți face propria lentilă și chiar să ai rezultate creative și unice. Se poate folosi acril pentru a înlocui sticla de pe obiectiv și alte instrumente pentru a combina piesele mici. Și cel mai important: obiectivul funcționează!
  • Fluier. Poţi crea un fluier japonez Shakuhachi din otel inoxidabil care costã peste 200 de dolari. Acesta are câteva finisaje deosebite, poate fi placat cu aur mat, lucios sau bronz antic.
  • Război de ţesut. Dacã îţi plac ţesãturile, atunci poţi crea un război de ţesut din material plastic rigid şi ţinut de şuruburi. Orele de istorie ar fi mult mai interesante dacã am putea vedea instrumentele reale ale meseriilor din alte epoci.
  • Figurine 3D. Ai vrut vreodată să transformi unul dintre desenele copilului tău în ceva real? Desenul colorat al copilului tãu poate fi transformat într-o operă de artă datorită imprimării 3D şi poate fi folosit pentru a decora biroul, casa sau poate fi pur şi simplu un trofeu pentru talentele artistice ale copilului tău.
  • Modele medicale: Prin imprimarea 3D, medicii au o alternativă mai ieftină pentru a afla despre anatomia umană și, de asemenea, ar putea să aducã realism în practica chirurgicală. Deoarece tipărirea acestor modele medicale este atât de precisă, chirurgii pot planifica, de asemenea, o intervenție chirurgicală pe un model tipărit, înainte ca pacientul adevărat să intre în operaţie.
  • Carcase. Acum îţi poţi crea propria carcasã pentru telefon sau suport pentru carduri. Îl poţi personaliza folosind culorile preferate, pe mărimea dorită şi cu funcţionalităţile care te interesează.
  • Decoraţiuni. Mereu ţi-ai dorit sã îţi personalizezi spaţiul şi sã îţi creezi propria bulã intimã care sã ţi se potriveascã şi în care sã te regãseşti? Acum poţi face acest lucru cu o imprimanta 3D şi doar propria imaginaţie este limita!
  • Căni şi ceşcuţe. Acum poţi crea căni şi ceşcuţe din ceramicã fără să fie nevoie să te apuci de olãrit. Le poţi personaliza şi chiar poţi crea colecţii unicat.
  • Materiale textile. În curând, acul şi aţa vor deveni instrumente arhaice, deoarece acum îţi poţi crea hainele perfecte pentru tine. Tipul acesta de tehnologie este reciclabil, necesită mai puținã forță de muncă, scurtează timpul de producție și, în final, scade amprenta de carbon pentru un mod mai ecologic de a crea îmbrăcăminte. În plus, puteți fi sigur că îmbrăcămintea pe care o creaţi se potriveşte ca o mănușă.

Concluzie:

Dacă poți printa 2D, poţi imprima şi în 3D: tehnologia este deja aici. Poți tipări obiecte tridimensionale pe baza unui șablon de lucru și nu sunt doar pentru expoziție. Acestea chiar funcționează! Producătorii îţi pot oferi un șablon în care poți imprima o parte sau o piesã a unui utilaj, să zicem un șurub, mai degrabă decât să comandăm şi apoi să așteptăm să vină un înlocuitor.
De asemenea, dacã eşti interesat sã afli mai multe despre imprimantele 3D şi vrei sa vezi o comparaţie de preţ, te invit sa accesezi pagina probado.ro, unde vei gasi o lista detaliata a celor mai bune imprimante 3D.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.