fbpx

Cea mai bună cameră foto de pe un smartphone – Huawei Mate40 Pro

Cea mai bună cameră foto de pe un smartphone – Huawei Mate40 Pro

8 nov. 2020 Smartphone-uri

Păi nu vă prezint eu cele mai smart și mai performante telefoane? De data asta o să vă vorbesc despre Huawei Mate40 Pro – telefonul care a obținut în cadrul testelor cel mai mare scor în benckmark-uri pentru camera foto. Și asta nu o spun eu, o spune DxOMark.

Am ales un review text pentru că aici puteți vedea imaginile la adevărata lor calitate. Telefonul costă acum 5.400lei la precomandă, dar se găsește și la operatorii de telefonie la un preț ceva mai mic, dar cu abonament.

Știm deja că Huawei face unele din cele mai bune smartphone-uri de pe piață, cu una din cele mai bune camere, dacă nu chiar cea mai bună. Sistemul de camere Leica ce se află pe device-urile Huawei de ceva timp mereu a fost foarte lăudat.

Dar până să discutăm despre camera foto și să vă arăt câteva imagini surprinse cu Huawei Mate40 Pro, hai să vă prezint și alte detalii importante despre telefon.

În primul rând, arată superb. Modelul Mystic Silver testat de mine arată demențial. Nu prea e silver, e mai degrabă ceva prismatic, irised. Îmi place la nebunie spatele, iar așezarea sistemul de camere în cerc îl scoate imediat în evidență.

Huawei Mate40 Pro are un ecran mare de 6.76inci cu o densitate a pixelilor de 456ppi, dar asta e ceva normal deja la un telefon atât de scump.

Sistemul de operare este Android 10, dar nu are serviciile Google – fiți foarte atenți la acest aspect.

Procesorul este unul puternic, octa-core, ce ajută mult și la procesarea pozelor, este un Kirin 9000 5G – telefonul este 5G (și asta devine ușor un standard printre telefoanele nou lansate).

Ce ne-am face cu un telefon care face poze superbe dacă nu avem memorie pentru ele? Dar asta nu e o problemă la Mate40 Pro pentru că are 256 GB memorie internă cu posibilitatea de extindere cu ajutorul unui card nano-SD (ce se găsește destul de greu). Varianta testată de mine are 256GB memorie internă și 8GB RAM, dar există și o versiune de 512GB memorie internă și 8GB RAM.

Desigur, are senzor de amprentă, cele mai noi tehnologii, NFC, infraroșu, încărcare super rapidă, încărcare wireless, chiar și încărcare wireless pentru un alt device – reverse wireless charging. Și o baterie mare de 4400mAh.

Acum, principalul atu al acestui telefon – camera foto.

Camera principală este formată dintr-un sistem de obiective, unul de 50MP, f/1.9, 23 mm wide cu super focalizare, unul de 12MP f/3.4 125mm perioscope-telephoto și unul de 20MP f/1.8 18mm ultrawide. Dar sper că ați reținut deja de câte ori v-am zis că nu număr de pixeli este important ci lentila, puterea de procesare, software-ul, deschidere diafragmei, senzorii inteligenți și multe altele. Numărul de pixeli este important doar dacă după ce ai făcut poza îi dai zoom de pe un device sau manipulezi poza în programe speciale de editare, profesionale.

Camera de selfie are 13MP f/2.4 de 18mm, dar are un mod dual ce poate schimba încadrarea pozei în 3 unghiuri ca să încapă toată lumea în selfie. Asta e o funcție mai mult pentru viitor, acum vă rog să vă faceți selfie-uri singuri 😀

Camera frontală filmează 4K, chiar și la un unghi ultrawide, și are super stabilizare. E perfectă de vlogging și TikTok-uri. În plus, are și super slow-motion cu 240fps. Ceea ce e foarte rar pe camera frontală.

Deși atunci când faci pozele rezultatul nu te dă pe spate, partea de procesare software își face perfect treaba iar rezultatul final arată foarte bine. Multe poze pe care le credeam pierdute, că nu am prins subiectul, că nu a focalizat telefonul, că nu e contrastul bun, arătau perfect când le deschideam apoi, nu când am făcut poza.

Nu am nevoie de testele celor de la DxOMark ca să știu ce poze reușite face, trebuie doar să apăs declanșatorul. Și nu o să vă laud eu calitatea, mai bine le vedeți voi și vă faceți o impresie. Mai jos sunt și poze realizate prin comparație cu P40 Pro, următorul telefon de la Huawei în lista celor mai bune modele cu cea mai bună cameră foto.

P40 Pro
zoom 5x
zoom 10x
P40 Pro
cu modul aperture

Dar nici camera de selfie de 13 MP, nu se lasă mai prejos. Uitați niște selfie-uri de toată frumusețea, nu a mea – a lor, a pozelor. Uitați ce detalii și câtă luminozitatea. Acum toate influencerițele or să sară să cumpere acest telefon 😀

În concluzie…. Da, Huawei Mate40 Pro are cea mai bună cameră în acest moment, dar acest moment nu ține mult. Să vedem ce alte surprize ne așteaptă pe viitor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.