fbpx

Cel mai bun prieten al vloggerului – Panasonic LUMIX G100

Cel mai bun prieten al vloggerului – Panasonic LUMIX G100

18 sept. 2020 Foto

Folosesc o cameră mirrorless de la Panasonic când filmez review-urile – LUMIX G9. Sunt tare mulțumită de ea, de calitatea filmării, de focusul live care e aproape perfect, dar când plec în vacanță sau dacă vreau să filmez ceva rapid din mers, e mai ușor cu telefonul. Dar telefonul nu filmează așa bine ca o cameră mirrorless.

Panasonic a ascultat vloggerii și creatorii de conținut video și a creat o cameră super bună, de calitate, nu prea scumpă, pe care o poți folosi oriunde, cu care te poți filma singur extrem de ușor, care are un microfon bun, stabilizarea foarte bună și este foarte simplu de folosit. Panasonic Lumix G100V are tot ce îți trebuie, chiar dacă faci vloggind de mult timp sau ești la început de drum.

Am luat camera într-un weekend la vulcanii noroioși, am fost cu ea și la un parc drăguț în afara orașului și am filmat și alte review-uri singură.

În review-ul video de mai jos puteți vedea și sample-uri filmate cu LUMIX G100V.

Eu în mod normal pun camera pe trepied și filmez, Dar cu Lumix G100V pot face vlogguri/filmări mult mai personale, ba chiar poți porni/opri filmarea de pe trepied și poți face și poze, ai pe trepied două butoane de tip declanșator.

Mi-au plăcut mai multe lucruri la această cameră. Hai să le luăm pe rând:

Greutatea și dimensiunile: Lumix G100V are doar 422 grame, este extrem de ușoară, iar datorită greutății reduse și a suportului tip trepied de care o ții, suport ce vine în cutie, o poți folosi cu o singură mână fără probleme. Aș putea să filmez ținând camera în mână chiar și o oră.

În plus, obiectivul se strânge și camera devine atât de compactă de parcă e o cameră digitală.

Ecranul rabatabil – Flip Screen: Ce e foarte important când filmezi? Să te asiguri că ai încadrat bine, că nu apare nimic ciudat în cadru, că arăți bine și că nu trebuie să refilmezi. Când filmezi singur, tu trebuie să verifici încadrarea, focusul și ce filmezi, iar asta e foarte ușor dacă camera pe care o folosești are un ecran rabatabil, așa cum are Lumix G100V. Ecran ce se rotește la 180 de grade și îți permite vizualizarea din orice unghi. Ecran rabatabil ajută la orice filmare, nu doar când te filmezi pe tine, cu ajutorul lui poți filma din unghiuri mai dificile.

Trepiedul inclus: Trepiedul smart (DMW-SHGR1) cu care vine G100V este piesa de rezistență. Nu doar că îl poți folosi pe post de trepied să așezi camera rapid aproape oriunde, nu doar pentru că poți ține camera de el când filmezi ca să îți fie mai ușor, nu doar pentru că are o construcție solidă și poți schimba rapid unghiul de filmare, dar are și două declanșatoare, așezate în așa fel încât să ajungi ușor la ele când filmezi, ce pornesc/opresc filmarea și fac poze.

Trepiedul se conectează la cameră cu un mic cablu micro-USB ce nu te încurcă, e foarte ușor, și zic că e smart pentru că îți dă seama dacă ții camera spre fața ta ca să îți faci singur poze sau să te filmezi, sau dacă faci poze/filmezi altceva.

Când ții camera spre tine, durează 3 secunde, ai timer, până când camera începe filmarea sau face poze, ca să ai timp suficient să te pregătești. Dacă ții camera spre altceva, filmarea începe imediat și poza este instantă.

Ca și butonul de pe cameră, declanșatorul poate să fie apăsat pe jumătate ca să focalizezi.

O să caut un astfel de trepied să-mi montez și eu pe camera mea, ar costa în jur de 500lei, dar e mai dificil pentru că G9 e de vreo două ori mai mare.

Se încarcă prin micro-USB: Nici nu pot să vă spun cât de mult îmi place opțiunea asta. Ai rămas fără baterie? Poți încărca camera G100 direct la o baterie externă de la smartphone-ul tău, nu trebuie să ai cablul special cu tine pentru încărcarea acumulatorului. Vloggeri de travel or să fie încântați de camera asta.

Sunet de calitate: Sunetul este oferit de… Nokia. Nu vă așteptați la asta, nu? Este chiar prima tehnologie audio din lume pentru camere mirrorless asigurată printr-un sistem de microfoane realizat de Nokia, dar asta nu înseamnă că e doar ceva de test. Sunetul se aude foarte bine. poți încărca un video direct din cameră, iar cei cu experiență îl pot edita dacă vor. În plus, puteți adăugat un microfon extern pe patină, dacă aveți.

Trei microfoane interne înregistrează un sunet clar și vibrant, cu un efect foarte realist. De asemenea, G100 urmărește vocea, comutând automat pe modul de sunet și spre microfonul cel mai adecvat pentru situație.

Stabilizare: G100 are o stabilizare pe 5 axe destul de puternică, filmările trase din mână, în mișcare, au ieșit foarte bine. Dar și obiectivul are stabilizare.

Obiective interschimbabile: Chiar dacă G100V este o cameră compactă, are obiective interschimbabile. Pe măsură ce vei evolua în domeniul ăsta de creare de conținut video, o să-ți dorești să filmezi cu obictive diferite, e bine să ai posibilitatea să poți schimba obiectivul. Obiectivul cu care vine este 12-32mm cu un unghi de filmare destul de mare, așa cum trebuie la vlogging.

Filmare 4K și V-LOG L: Camera asta micuță nu doar că filmează 4K la 30fps și filmează la o calitate mult superioară oricărui smartphone, dar vine cu V-LOG L inclus. Eu la G9le meu trebuie să cumpăr această opțiune și costă destul de mult. V Log L și LUT (Look Up Table) sunt funcții folosite în post-producție de videografii mai experiementați ca să colorizeze imaginea cum vor.

Desigur, filmează și FullHD la 60fps, dar eu vă recomand să filmați 4K ca să puteți edita apoi, să dați zoom și să nu pierdeți din calitate.

Focalizare rapidă: Un alt aspect foarte important când filmezi e să ai mereu subiectul în focus. Nici vouă nu vă place când filmarea devine blurată, chiar și pentru 1-2 secunde, nu? G100 nu o să facă asta, cel puțin nu a făcut asta cât am filmat eu.

Funcții speciale: Funcția PHOTO 4K de la Panasonic captează momente unice care se petrec într-o fracțiune de secundă. Fotografiați la 30fps și alegeți apoi, direct din cameră, doar cadrul de care aveți nevoie, pentru imagini perfecte, de fiecare dată.

Slow & Quick – direct din cameră puteți filma slow-motion sau time-lapsuri.

Distribuie video-ul imediat: Dacă îți place ce ai filmat, poți încărca imediat imaginile pe rețele de socializare. LUMIX G100 integrează conectivitatea prin Bluetooth și Wi-Fi pentru partajarea cu ușurință a celor mai frumoase imagini.

are și bliț

Buton de upload dedicat pornește transferul de videoclipuri și fotografii către telefonul mobil, pentru a putea fi partajate direct pe rețelele de socializare prin aplicația LUMIX Sync, disponibilă pentru iOS și Android. Datorită acestei conexiuni, smartphone-ul poate să fie folosit pe post de telecomandă pentru a controla camera de la distanță.

Prețul: Panasonic Lumix G100 costă aproximativ 3.500lei, un preț bun ținând cont de tot ce oferă + primiți gratis trepiedul ce costă în jur de 500lei.

poză realizată cu LUMIX G100

Concluzie:

Panasonic Lumix G100 este cel mai bun prieten al vloggerului, este ușor de folosit, îți oferă toate funcțiile și opțiunile de care are nevoie un vlogger, nu costă foarte mult, iar trepiedul ăsta face toți banii, îl ador.

ObiectivDistanta focala: 12-32mm
Plaja diafragme: F3.5-5.6 – F22
Unghi de cuprindere: 84° pana la 37°
Distanta minima de focus: 20 cm
Design optic: 8 elemente in 7 grupuri
Lamele diafragma: 7, rotunjite
Stabilizare de imagine: da
Filet filtru: 37mm
Dimensiuni: 55.5 x 24mm
Greutate: 70g
poză realizată cu LUMIX G100

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.