fbpx

Care este cel mai important device pentru tine?

Care este cel mai important device pentru tine?

27 sept. 2017 Altele, Laptop

Poate vă așteptați ca răspunsul meu să fie: smartphone-ul, pentru că îl ai cu tine mereu, poți contacta alte persoane la nevoie și ai orice informație la îndemână. Uite că eu consider un alt device și mai important, cel puțin pentru mine – laptopul. Desigur, excludem dedvice-urile și aparatele ce sunt vitale unor persoane cu afecțiuni grave.

IMG_6601

Deși smartphone-urile au ajuns ca niște mici laptop-uri, asta datorită conexiunii la internet și a sistemelor de operare ce permite instalarea unor multitudini de aplicații ce înainte se regăseau doar pe PC-uri/laptop-uri, un telefon sau o tableta nu o să poată niciodată să concureze cu un laptop, fie el și mai slab.

Eu una nu aș putea să-mi editez review-urile video pe un smartphone. Nu spun că este imposibil, dar calitatea finală și nivelul de editare ar fi mult mai jos decât mi-aș dori. Munca din spatele unui review video este destul de complexă. Eu filmez video-ul, adaug cadrele în Adobe Premier Pro CC (program disponibil doar pentru PC/laptop), adaug pozele peste care am pus un watermark în Photoshop CC, adaug melodiile de fundal și alte elemente vizuale, editez video-ul până sunt mulțumită de rezultate (asta poate dura și 2 ore), apoi îl randez și îl salvez. Randarea, procesul de export și generare a imaginii finale, este extrem de important și consumă multe resurse, așa că eu folosesc un laptop Lenovo din gama de gaming – laptopurile de gaming fiind mult mai puternice decât cele normale – multimedia.

Dacă job-ul sau pasiunea ta nu include editarea foto/video, un laptop mic, ușor, poate e mai potrivit. Laptopurile de gaming sunt destul de mari și grele, așa că trebuie să te gândești la ce îl vei folosi și să alegi un model util pentru tine. Dacă doar aș scrie articole de pe el, aș alege un laptop foarte ușor și subțire, în facultate aveam un laptop micuț care m-a ajutat enorm la proiecte.

Pe lângă editarea video destul de complicată, mi-ar fi foarte greu și să scriu articole de 2-3 pagini în care să inserez poze fără un laptop. Poate poți tasta de pe o tabletă 2-3 rânduri să răspunzi la un mail, dar este un chin să tastezi 3 pagini și să mai folosești și diacritice. Desigur, toate acestea se pot face și la un PC, dar eu am ales laptopul pentru portabilitate. Pot lucra din pat, de la cafeneaua mea preferată, din parc, pot nota ideile importante chiar în timpul unui eveniment și am tot ce am nevoie mereu cu mine. Folosesc și programe de stocare a datelor în cloud (Drive, Dropbox) și mereu am totul sincronizat între PC și laptop.

Acum două săptămâni am fost la târgul internațional IFA de la Berlin și nu aveam cum să car PC-ul cu mine. Laptopul Lenovo mi-a permis să postez chiar de acolo review-uri video, articole și poze. Am lucrat fără probleme din camera de hotel și chiar de pe holurile de la IFA. Iar la Lenovo găsești multe modele de laptopuri cu procesor Intel, ai de unde să alegi modelul potrivit pentru tine.

Eu vă recomand să vă achiziționați un laptop, dacă nu aveți deja unul. Aș vrea ca în viitor să aflu că nu există nicio casă fără laptop. Și vă recomand să intrați pe site-ul Altex să vedeți oferta lor, au o gamă variată de produse cu un raport calitate/preț bun, iar apoi poți merge în magazin să vezi și să testezi laptopul.

Nicio-casa-fara-laptop-A4---final

Care este device-ul/gadget-ul cel mai important pentru tine?

Comentarii

  1. Pentru mine telefonul este cel mai important în acest moment pentru ca nu am un blog sau o meserie care sa fie atât de importanta. Pentru tine este normal ca laptop-ul sa fie cel mai important.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.