fbpx

Cele mai bune 8 aplicații mobile de stocare în cloud

Cele mai bune 8 aplicații mobile de stocare în cloud

5 oct. 2015 Aplicatii

Ador stocarea în cloud, și mai ales posibilitatea ca pozele făcute cu telefonul să fie imediat urcate într-un cont de cloud și să le poți vedea de oriunde. Nu doar este super simplu, dar poate să fie și incredibil de util.

cloud storage

Ți s-a întâmplat să faci o poză și apoi să o ștergi din greșală? Sau poate să fii nevoit să o ștergi deși tu ai prefera să o păstrezi? Cu o aplicație de stocare în cloud ce urcă pozele imediat, ești sigur că nu vei pierde vreo poză. În plus, stocarea în cloud s-a dovedit extrem de utilă și în cazul furtului unui telefon. Au existat câteva situații în care hoții nu și-au dat seama să șteargă contul vreunei astfel de aplicații și s-au trezit că proprietarul telefonului vedea toate pozele făcute ei… Și exemplele pot continua. O astfel de aplicație este aproape la fel de utilă ca cea de înregistrare a apelurilor.

Cred că deja v-am convins că trebuie să instalați pe smartphone-ul vostru o aplicație de stocare în cloud, mai ales că puteți stoca orice, nu doar poze. Puteți avea acces imediat, de oriunde, la documente, prezentări, arhive, orice se poate pune în fișiere.

Acum să vedem care sunt cele mai bune 8 aplicații, ce opțiuni au, cât spațiu oferă gratuit și cât costă upgradarea lor.

stocare

1. Copy – aplicație ceva mai nouă decât restul celor din listă. Are opțiunea de a încărca imediat pozele realizate și chiar poți face foldere comune cu alți prieteni. Aplicația se poate utiliza și cu chromecast. Oferă la început 15GB și primești 5GB gratis pentru fiecare prieten ce își face cont, în limita a 25GB. Pentru 5 dolari pe lună vei primi 250GB de spațiu.

copy

2. Google Drive – dacă ai cont de google (gmail, Youtube, Google plus) sigur ai cont deja și pe Google Drive, trebuie doar să instalezi aplicație în smartphone (dacă nu e preinstalată). Aplicația vine cu 15GB oferiți gratuit și este mult mai complexă decât celelalte din listă. Poți crea documente (nu doar stoca), poți oferi drepturi de editor și altor persoane, poți vedea în timp real modificările aduse de alte persoane la documentele taleși multe altele. Google Drive se folosește de Google Photos pentru a urca imediat pozele făcut de tine, le și indexează după dată sau locația unde au fost făcute. Iar pentru 10 dolari pe lună ai stocare fără limite.

Android-L-Google-Drive-Material

3. Dropbox – cea mai utilizată aplicație de acest tip și preferata mea. Mie una îmi place cât de repede îmi sincronizează fișierele de pe PC cu cele de pe tabletă/laptop/smartphone. Oferă doar 2GB spațiu gratis, dar are parteneriate cu diverse companii și oferă destul opțiuni pentru a crește spațiul fără vreun cost suplimentar. Este foarte simplu de folosit și nu are multe opțiuni, dar se poate utiliza pe orice sistem de operare. Funcția de a încărca imediat pozele se poate opri dacă nu folosești WiFi-ul (setezi tu ca să nu-ți consumi datele)  sau dacă ai puțină baterie. Costă 9,99 dolari pe lună pentru a crește capacitatea la 1TB, dar primești 500MB pentru fiecare prieten care ăși face cont la recomandarea ta. De fapt sunt mai multe opțiuni pentru a crește gratis spațiul de stocare, îndeplinirea unei acțiune te recompensează cu spațiu de la 250 MB la 50 GB (dacă îți faci cont pe un smartphone Samsung partener).

dropbox

4. Box – aplicația cea mai ușor de folosit. Aplicația te anunță cu ajutorul unui widget dacă au fost aduse modificări la fișierele la care au acces și alte persoane. Primești 10 GB gratuiți când instalezi aplicația și ai o limită de încărcare de 250MB. Pentru un spațiu de 100GB plătești 4 euro pe lună, iar pentru spațiu de stocare nelimitat trebuie să plătești 12 euro pe lună, opțiune valabilă doar pentru firme.

unnamed

5. SugarSync – aplicație ce se conecteză la rețelele tale sociale. Oferă doar 5GB gratis pentru o durată de 90 de zile, apoi trebuie să plătești 9,99dolari pe lună pentru încă 100GB. Opțiunile sunt asemănătoare cu cele de la alte aplicații de stocare.

09_cld_sugarsync-11389459

6. MediaFire – oferă cel mai mare spațiu de stocare gratis – 50GB. Dar nu e chiar așa simplu să ajungi la 50GB gratis… pornești cu 12GB gratis apoi trebuie să îndeplinești câteva cerințe pentru care o să fi recompensat cu spațiu gratis. Trebuie să plătești 2,50dolari pe lună pentru încă 100GB și pentru a scăpa de limita de încărcare de 200MB. Poți alege și pachete de 500GB la 99 de euro pe an, 2TB la 200 euro pe an sau 4TB la 300 euro pe an.

Screenshot_2013-01-16-09-57-01

7. Mega V2 – e o aplicație un pic cam greoaie, dar e cea mai sigură. Primești 50GB din prima și tot ce încarci este criptat, iar cheile de criptare rămân doar la tine. Cei de la Mega pun mare accent pe securitatea datelor. Iar pentru 8,33 euro pe lună primești 4TB de stocare.

unnamed (1)

8. Microsoft OneDrive – fostul SkyDrive. Primești 15GB gratis, încă 3GB dacă conectezi camera telefonului pentru a încărca automat pozele și încă 500MB pentru fiecare prieten pe care îl convingi să folosească și el OneDrive, în limita a 5GB. Utilizatorii Office (nu piratat) au parte de oferte mult mai bune. Principalul avantaj al aplicației este integrarea foarte bună a documentelor Word, Excel, Power Point și OneNote. 100GB costă 2 dolari pe lună, iar 1TB costă 7 dolari pe lună și primești și o licență Office 365.

unnamed

 

Comentarii

  1. Din cele enumerate de tine, cred ca OneDrive ofera cel mai mult spatiu, daca stii sa il folosesti. Eu am in acest moment 40gb fara nici un referall dupa cum urmeaza: Gratuit 15 GB , Loialitate bonus 10 gb si Bonus Album cameră 15 GB . Din pacate nu prea este compatibil cu Windows XP si la sistemele Windows 8.0 + trebuie sa ai contul de administrator al calculatorului cu cel de la OneDrive pentru a face sincronizari si nu recomand pe calculatoarele de la servici. Dropbox este destul de bun mergand pe orice SO, dar spatiul lui deja este prea mic eu avand toate bonusurile si toti referalli :(. P.s. Frumos articol!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.