fbpx

Cele mai bune căști True Wireless pe care le-am testat – Technics AZ80

Cele mai bune căști True Wireless pe care le-am testat – Technics AZ80

18 mai 2023 Casti

Până acum am testat multe căști in-ear, true wireless – adică fără fir, asta înseamnă true wireless, foarte multe căști, foarte bune, dar standardul meu tocmai a fost ridicat. Noile căști Technics EAH-AZ80E-K, sau pe scurt – Technics AZ80 sunt cele mai reușite căști de tip buds pe care le-am testat.

Nu doar că se aud mult mai bine decât alte căști de acest tip, dar sunt ușor de utilizat prin gesturi – și au multe gesturi la care răspund instant – chiar dacă folosești o singură cască, au o formă ce stă super comod în ureche și chiar vin cu 7 auriculare – dopuri de la XXS la XL ca să se așeze perfect în urechea ta, bateria ține mult și toată experiența de utilizare este una premium.

Poate nu ați auzit de Technics, dar compania dedicată produceriii de instrumente muzicale este pe piață de peste 55 de ani, o companie cu o vastă experiență în domeniu, ce lansează acum noua linie de căști true wireless ce include modelele AZ80 și AZ60M2 – recomandate pentru orice situație pentru le poți purta non-stop – chiar dacă doar vorbești la telefon, asculți o prezentare la muncă sau melodia ta preferată pe care trebuie să o auzi la cea mai bună calitate.

Trecem repede de design, arată bine, sunt elegante, materiale premium, eu în kit-ul de presă am primit și un încărcător wireless pentru ele și o mică gentuță cool de transport – sper că se pot cumpăra și separat.

Se vede că sunt pentru un public de top, de calitate, business – cu o pasiune pentru lucruri de calitate. Dar nu vorbim mult de design ca să trecem la ce e cel mai important – sunetul.

În primul rând, sunetul e fantastic, îmi pare tare rău că nu vă pot demonstra în acest video cum se aud și trebuie să mă credeți pe cuvânt. Modelul mai scump și mai performant, cel pe care îl am eu – AZ80 are o diafragmă de aluminiu de 10mm ce extinde mult frecvențele înalte și joase auzite. Iar împreună cu o cameră de control acustic adăugată în design-ul ambelor căști, optimizează fluxul de aer – bassul devin mai puternic, chiar este puternic, iar vocea se aud mai clar.

Desigur, ambele modele au codecul LDAC cel mai bun în domeniul în acest moment. Și se aud incredibil, totul e super clar, bass puternic, cum îmi place mie și parcă când ascult playlistul meu de pe Spoify – parcă totul se aude altfel, mai bine, mai clar, mai… puternic.

Din aplicația dedicată – Technics Audio Connect – poți vedea nivelul bateriei pentru ficare cască și pentru carcasa de încărcare, poți activa/dezactiva sau ajusta nivelul de noise canceling. Poți modifica diferite setări ale sunetului, eu am activat imediat funcția Super Bass+, dar ai mult mai multe setări acolo ca să-ți faci un sunet custom. Poți să le cauți dacă le-ai pierdut prin emiterea unui sunet timp de un minut sau le poți verifica ultima locație cunoscută – pentru fiecare cască în parte, pentru că se poate întâmpla ca una să fie acasă și alta la birou.

Mi se pare foarte tare partea asta, îmi spune adresa exact, locația pe hartă. Mai poți testa cum te aud alții, ceva nou, + multe alte setări de customizare, poți personaliza și în cât timp să se opresacă automat dacă e liniște – nu asculți nimic, tot ca să economisească baterie sau poți schimba limba în care ești informat de ce se întâmplă cu căștile.

Ambele modele, Technics AZ80 și AZ60M2, dispun de tehnologia Technics Dual Hybrid Noice Cancelling ce aduc împreună un filtru software, un microfon extra de anulare a zgomotului și un filtru hardware ca să alegeți nivelul de anularea a zgomotului de care aveți nevoie, asta din aplicația de dedicată de care v-am vorbit mai devreme. Dacă găsiți și dopurile perfecte pentru urechile voastre – sigur le găsiți la câte sunt – o să obțineți liniște exterioară de care aveți nevoie.

În plus, puteți alege ce anume din mediul extern vreți să se audă – poate sunetele naturii, poate vocile persoanele din jur. Da, puteți alege ce din exterior totuși să se audă. Poate aveți un cpoil mic și vreți să-l auziți când vă strigă, dar nu vreți să auziți mașina de spălat, de exemplu.

Dar! Există și o tehnologie ce se cheamă JustMyVoice ce procesează acele zgomote de fundal anulate de funcția de anulare a zgomotului și lasă să se audă doar vocea ta când ești într-un apel sau ședință video. Am văzut teste făcute lângă un elicopter și vocea tot ce auzea bine. Nu am fost eu în astfel de situații, dar nici nu mi-a zis nimeni că nu mă aude perfect când vorbeam la căștile Technics AZ80.

Iar asta nu e tot. Căștile se pot conecta simultan la 3 dispozitive și puteți trece fără latență de la telefon, la laptop și apoi la televizor, de exemplu. Puteți să vă uitați la un film și cum sună telefonul, automat poți răspunde de pe căști.

Ce îmi place super mult e că poți folosi chiar și o singură cască, dacă ești la birou și ai vrea să-ți auzi și colegii. Iar gesturile pot fi mapate cum vrei tu pe căști și chiar poți seta shortcut-uri diferite pe căști. Când apeși lung pe o cască să oprească muzica, iar pe cealaltă cască să dezactiveze modul de anulare a zgomotului. În aplicația mobilă poți seta aceste gesturi cum vrei tu, cum îți e mai ușor.

Nu am întâlnit până acum căști care să răspundă atât de bine și rapid la controlul tactil, chiar nu am simțit nevoia să folosesc telefonul – mai mereu având căștile conectate la telefon.

Bateria căștilor Technics AZ80 ține aproximativ 6-7 ore, depinde mult de cum le folosești, la ce volum, cu ce funcții activate, dar au senzor ce oprește imediat muzica dacă dai căștile jos din urechi – și asta poți personaliza din aplicație – ca să economisești bateria. Carcasa de transport și încărcare mai are vreo 3 încărcări full ale căștilor în ea, deci, în total, poți asculta muzică aproape 24 de ore fără să cauți o priză. Dar nu trebuie să cauți o priză, carcasa permite încărcarea wireless Qi.

Cu ce pot să vă mai conving, să vă zic că vin cu Alexa, că sunt rezistente la apă – la stropi, nu la scufundare, că vin pe negru și argintiu – modelul AZ80, eu zic că nu mai e nevoie pentru că v-am convins deja. Pe mine una sunetul m-a convins!

Modelul AZ80 o să coste aproximativ 300euro, iar AZ60M2 230euro – ambele or să fie disponibile la parteneri și în magazine începând cu luna iunie. Aveți timp să strângeți bani, merită! Chiar nu mi se par așa scumpe pentru ce oferă. Ce părere aveți?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.