fbpx

Cheia succesului pe Instagram și Facebook: o super cameră foto a smartphone-ului. Exemplu: Huawei nova 5T

Cheia succesului pe Instagram și Facebook: o super cameră foto a smartphone-ului. Exemplu: Huawei nova 5T

19 dec. 2019 Altele

Deși sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a primi mai multe like-uri și pentru a-ți mări numărul de fani, calitatea pozelor și efectele adăugate pentru a crea imagini unice sunt cele mai importante. Cele mai apreciate imagini au de obicei patru caracteristici: claritate, transparență, spontaneitate și ingeniozitate. Fii autentic și distrează-te!

Pe lângă o imaginație bogată (chiar ai nevoie pentru a găsi mereu noi unghiuri, subiecte sau iposteze de fotografiat), un decor interesant, o cameră foto foarte bună, ai nevoie și de o aplicație de editat poze pentru a le face să iasă în evidență. Dar hai să le luam pe rând.

Cum să atragi mai multe like-uri la postările tale:

1. Provoacă-ți imaginația!

Gândește-te dinainte cum vrei să fie cadrul pe care o să-l surprinzi. Deși poți încerca să fi spontan, este mai bine să plănuiești înainte unde o să faci poza, la ce, ce fundal o să fie, cum o să te îmbraci, ce subiecte poți poza, din ce unghi etc. Asta ca să nu observi prea târziu ce ești îmbrăcată în verde și vrei să faci poză lângă un gard viu.
Încearcă să găsești lucruri noi de pozat, subiecte interesante cu un fundal memorabil, poți poza lucruri obișnuite din unghiuri noi, unghiuri care nu sunt exact la nivelul ochilor, așa vei avea o nouă perspectivă asupra unui lucru banal, ceea ce o să-l facă să iasă înevidență în feed-ul fanilor tăi.
nova 5T te ajută cu câteva opțiuni creative în meniul camerei foto, opțiuni precum: slow-motion, panorama, light painting, HDR, time-lapse, moving picture, filtre sau super macro.

2. Lasă-te provocat de val

Folosește tendințele existente, atunci când ai ocazia, e păcat să nu profiți de ea. Fii la curent cu subiecte sau evenimente în trend, cum ar fi sărbătorile, campaniile sociale sau problemele importante.

Încearcă să postezi lucruri care încită și pot porni o discuție, dar încearcă să eviți certurile și drama.

3. Fii consecvent

Una dintre greșelile comune este lipsa de idei pentru comunicare și inconsecvența. Încearcă să acorzi atenție unui subiect constant în timp.
Păstrează-ți imaginea în timp. Nu posta azi că adori burgerii și peste o săptămână postezi că tu mănânci doar lucruri sănătoase, doar pentru că așa e la modă.

4. Imagini de calitate

Cum v-am zis de la început, calitatea imaginilor este extrem de importantă, dacă nu cea mai importantă. Deși poți încerca și stiluri de fotografiere ce intenționat folosesc filtre pentru a realiza poze vintage sau granulate, imaginile clare, bine focalizate, în culori puternice, suprasaturate, sau poate în culori difuze – pastelate (care necesită tot o cameră foto super bună), sunt cele mai apreciate.
Se spune că cea mai bună cameră foto este cea pe care o ai mereu la tine. Și chiar așa e. Nu poți merge mereu cu un DSLR după tine în speranța că poate o să vezi ceva interesant de surprins.
Telefonul îl ai mereu la tine. Îți recomand să investești într-un telefon cu o super cameră foto, așa cum este Huawei nova 5T. Te asigur că mereu vei avea cele mai reușite poze.

HUAWEI nova 5T le oferă pasionaților de rețele sociale cele mai bune instrumente.
Utilizatorii de HUAWEI nova 5T beneficiază de camere foto și video mobile premium, și de o multitudine de funcții inteligente în fundal pentru a captura imagini incredibile.

Camera foto frontală de 32 MP a modelului HUAWEI nova 5T surprinde detalii precise cu o claritate de neegalat, capturând perfect chiar și cele mai fine fire de păr. Dar poți să adaugi apoi și efecte care să blureze din această claritate doar acolo unde vrei, ca tenu tău mereu să arate impecabil 😀 Selfie-urile tale or să ridice ștacheta, iar alte persoane or să fie invidioase pentru cât de bine ieși în poze.

Echipat cu patru camere cu AI montate pe spate, HUAWEI nova 5T reușește să capteze imagini bogate și clare în toate scenariile, de la peisaje vaste la prim-planuri.
Sistemul de patru camere de pe spate, asemănător cu cel de pe Huawei P30 Pro, este format dintr un obiectiv HD de 48 MP, obiectiv ultrawide de 16 MP, obiectiv macro de 2 MP și obiectiv bokeh de 2 MP. Tot ce ai nevoie pentru poze reușite, indiferentde ce vrei să surprinzi.
Tehnologiile de fotografiere îmbunătățite cu AI, cum ar fi stabilizarea de imagine AI (AIS), blocarea expunerii automate (AEL) și blocarea focalizării automate (AFL), se îmbină pentru a garanta imagini clare și detaliate.

5. Editează rapid și ușor imaginile

Un alt avantaj dacă folosești smartphone-ul pentru a face poze este că apoi poți să le editezi rapid și le poți posta în câteva secunde. Sunt foarte multe aplicații de editare foto pe care le poți folosi.
Utilizatorii de HUAWEI nova 5T beneficiază, de asemenea, de capabilități puternice de editare video. Uite ce filmuleț pot să fac într-un minut:

 

6. Momentul este esențial

Primele reacții sunt importante, de aceea trebuie să prinzi momentul când publicul este online și gata să se implice în conținutul tău. Acest moment poate fi între orele 18.00 –20.00, dar și între 22.00-23.00.
Ține cont și de faptul că oamenii își folosesc smartphone-ul și se uită pe social media imediat după ce s-au trezit. Prin urmare, postările între orele 7.00 – 9.00 dimineața au o șansă bună să obțină un număr mare de aprecieri, comentarii și distribuiri, ceea ce va face ca postarea să fie vizibilă pe tot parcursul zilei.

7. Luptă pentru atenție

Sunt importante și interacțiunile tale la comentarii, sub formă de reacție (inimă) sau răspuns la comentariu, precum și alți factori (de exemplu, partajarea postărilor în mesaj direct de către utilizatori). Nu trebuie să scrii mereu eseuri, dar o propoziție completă în loc de câteva emoticoane ar putea ajuta la creșterea implicării.

Privitorul interesat de conținut își păstrează atenția asupra postării mai mult timp și acest lucru este foarte bine perceput de algoritmi, care țin cont de durata în care a fost consumată postarea. Poate și o descriere mai detaliată, mai interesantă, ar ajuta.

8. Diversificarea conținutului social media

Nu copia conținutul de la o rețea socială la alta. Dacă ai postat ceva pe Facebook, folosește o abordare diferită atunci când creezi conținut pentru Instagram sau TikTok.

9. Pune întrebări

Simplu, dar foarte eficient. Adresând o întrebare deschisă, se vor genera o mulțime de comentarii, iar persoanele care urmăresc profilul se vor simți apreciate. Cu toții ne dorim să avem ocazia să ne dăm cu părerea sau să spunem ce ne face pe noi diferiți. Angajează-te în discuție dacă poți.

10. Vizitează și alte pagini

Urmărește subiecte importante pentru tine sau legate de interesele tale, apreciază postări, adaugă comentarii, răspunde, participă la discuții. Astfel vei ajunge la un public mai larg, arătând altora că ai pasiuni comune cu ei, că le apreciezi stilul, că le poți deveni prieten/prietenă.

Sper să vă ajute aceste 10 sfaturi, dar nu uitați că cel mai important pentru a strânge multe vizite, multe like-uri și mulți fani e să aveți imagini de calitate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.