Cinema în aer liber cu proiectorul BenQ GS50

Cinema în aer liber cu proiectorul BenQ GS50

3 sept. 2022 Proiectoare

Cred că ați văzut toți acele poze superbe, romantice, cu un grup de prieteni o familie sau iubiți, la picnic, cu lumini subtile pe lângă ei, uitându-se la un film la proiector cu un ecran de proiecție improvizat dintr-un cearceaf. Acest tip de poză:

Ei bine, eu o să reproduc acest tip de poză chiar la mine în curte. Am verdeață, am pomi de care să leg cearceaful, am și 2 trepiede dacă nu reușesc să leg de copaci și cel mai important – am proiectorul perfect pentru asta – BenQ GS50.

De ce este cel mai bun proiector pentru o astfel de misiune? Pentru că este mic, extrem de portabil, ușor de cărat – are 2,3kg, nu trebuie ținut în priză, este protejat împotriva stropilor și a loviturilor și poți reda video-uri de pe iOS, Mac, Android sau PC/laptop.

BenQ GS50 este un proiector ce poate reda imagini la o rezoluție de 1080p pe o dimensiune de la 0,76m la 2,8m în funcție de distanțele de vizualizare. Pentru o vizionare ideală, recomand dimensiunea ecranului 2m și 2,5m – cât un cearceaf.

Nu trebuie să ai un ecran de proiecție cu tine, poți folosi un cearceaf, o față de masă, un perete, poate chiar rulota sau orice altă suprafață plană și deschisă la culoare.

Așa mi-a ieșit mie poza:

Chiar dacă poate proiecta imagini de pe telefon sau laptop prin bluetooth, are și porturi audio out, USB-C Display-port, HDMI și USB pentru stick-uri. Poți să te și joci, dacă conectezi proiectorul la un laptop.

În plus, pe telecomandă o să vedeți un buton special pentru AndroidTV și unul pentru Prime Video, ca să te poți uita la filmele și serialele tale preferate fără bătăi de cap. În rest telecomanda e destul de simplă și extrem de utilă.

Are și 2 butoane pe el, cel de Power, conectivitate Bluetooth pentru redare de pe telefon/laptop și 2 butoane de volum. Iar în zona de porturi, are și un switch de blocare ca cei mici să nu apese din greșeală pe ceva și să modifice setările. În plus, și arată foarte bine, combinația de culori e ideală pentru o ieșire în natură.

Protecția împotriva stropilor de apă e mereu bine venită, mai ales în natură, în aer liber, când oricând poate începe ploaia sau cineva poate vărsa suc din neatenție.

Chiar dacă pui proiectorul pe o masă instabilă și cade nu o să pătească nimic. Carcasa realizată dintr-un plastic dur și zonele rugged de sus și jos îl protejează foarte bine. Are un dublu strat interior TPU și o rășină exterioară rezistentă la lovituri.

Aerisirea e gândită în așa fel încât ploaia nu o să intre în interior, am testat și asta 😀 Iar mânerul de piele de care să ții proiectorul mi se pare perfect, exact ce trebuia.

Poți așeza proiectorul oriunde, pentru a stabili mai ușor unghiul de proiectare ai și un picior ascuns care să te ajute. Apeși butonul și imediat iese, apoi ții butonul apăsat și așezi piciorul la înălțimea dorită.

În plus, BenQ GS50 se și aude foarte bine datorită boxelor integrate ce dispun de extra Bass. Dar! BenQ GS50 poate oricând să se transforme și doar într-o boxă wireless, redând melodiile tale preferate de pe telefon, nu trebuie să și proiecteze ceva video.

Sistemul audio încorporat pe 2.1 canale dispune de tweetere duble de 5 W cu un woofer puternic de 10 W. Desigur, ca orice proiector BenQ, vine și cu funcții precum: Auto Focus și 2D Keystone.

Culorile arată bine, nu? Am filmat în momente diferite, la luminozități diferite, ca să vedeți diferența și cum funcționează opțiunea de auto-balansare a luminozității necesare ca imaginile să se vadă foarte bine.

Ziceam la început că BenQ GS50 este un device wireless, nu trebuie ținut în priză. Da, nu trebuie dacă îl folosești pentru cel mult 2h, apoi trebuie să pui la încărcat. Desigur, poți să-l folosești oricât vrei dacă îl ții conectat la curent prin cablul de încărcare.

Pentru transport, vei primi în cutie și o geantă specială unde poți pune și cablurile, încărcătorul și telecomanda. Ocupă foarte puțin și e super ușor de transportat.

Și acum, prețul, BenQ GS50 costă în jur de 4.000lei, dar nu l-am găsit la noi disponibil în acest moment. Scump? Depinde dacă chiar vă este util un astfel de device. Pentru o ieșire pe an… nu știu ce să zic, dacă dacă aveți copii mici și ieșiți măcar vara de 2-3 ori pe lună, eu zic că merită investiția. Si, desigur, puteți să-l folosiți și în interior.

Specificații BenQ GS50:

  • Sistem de proiecție: DLP;
  • Sursă de lumină: LED;
  • Rezoluție: nativă 1080p (1920 x 1080 pixeli), suportă rezoluție de la sursă de la VGA 480p până la 4K UHD 2160p;
  • Culori afișate: 16.7 milioane;
  • Luminozitate: până la 500 ANSI Lumeni;
  • Contrast: 100.000:1 (FOFO);
  • Durată de viață lampă: până la 30.000 de ore în modul Eco, până la 20.000 ore mod Normal;
  • Diagonală: de la 30 inch (76 cm) la 112 inch (285 cm);
  • Sistem de operare: Android 9.0, memorie internă 16 GB, memorie RAM 2 GB (prin dongle BenQ QS01 inclus în pachet)
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2.4 și 5 GHz și Bluetooth 4.2 prin dongle BenQ QS01, 2 x HDMI 2.0b (HDCP 2.2), 1 x USB-C cu suport DisplayPort și PD cu input maxim 45W, 1 x USB-A 2.0 (Power supply 1.5A, funcție reader) jack audio de 3.5 mm;
  • Sunet: 2.1 cu putere totală de 20W, cu 2 x 5W + 10W Woofer;
  • Consum tipic: 65W;
  • Baterie integrată de 66.6 Wh (6000 mAh / 11.1V) ce oferă până la 2.5 ore de autonomie în redare;
  • Certificare IPX2 pentru rezistența la stropi de lichid și praf;
  • Dimensiuni: 186‎ x 154 x 146 mm (Lungime x Înălțime x Lățime);
  • Greutate: 2.3 kg.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.