fbpx

„Cod Roșu la Londra” – președintele Americii este din nou în pericol

„Cod Roșu la Londra” – președintele Americii este din nou în pericol

18 mart. 2016 Filme

„London Has Fallen” („Cod Roșu la Londra”) este continuarea filmului „Olympus Has Fallen” („Cod Roșu la Casa Albă”), film lansat în 2013 și care îl are tot pe agentul Mike Banning (Gerard Butler) în rol principal. Acțiunea filmului este exact aceeași, ne sunt prezentate eforturile agentului Mike de a-l salva pe președintele Statelor Unite ale Americii, Benjamin Asher (Aaron Eckhart), împotriva atacurilor teroriste, dar de data asta acțiunea se desfășoară în Londra.

Filmul este distribuit de RO IMAGE 2000 și PROROM Distribution.

London Has Fallen - title 1080 x 600

„London Has Fallen” preia povestea după ceva timp de la atacul asupra Casei Albe. Prim-ministrul Angliei moare și majoritatea liderilor se întrunesc la Londra pentru înmormântarea acestuia. Cu acest prilej, fără a vă povesti prea mult din povestea destul de simplă a filmului, teroriștii atacă cu scopul de a omorî toți liderii de stat, dar în principal pe cel al SUA.
Ceea ce urmează este un film de acțiune de tip „Rambo”, „Greu de Ucis” și altele asemănătoare, cu mici momente umoristice în care eroul principal este one-man-army și singurul capabil să ducă la capăt misiunea. O acțiune binevenită, plăcută, cu scene de luptă interesante și multe, multe împușcături. Un film care te ține în suspans și care te face să speri că agentul Mike îl va salva, din nou, pe președinte Americii.
London-Has-Fallen
Morgan Freeman (Vicepreședintele Trumbull) revine și în acest film, cu tot cu vocea lui extraordinară. Cred că ar fi fost mult mai bine dacă era el președintele, dar asta este o părere personală. De altfel, în filmul „Cod Roșu la Londra” apar chiar toți actorii din primul film – „Cod Roșu la Casa Albă”, dar filmul are un alt regizor – Babak Najafi. De asemenea, filmul are un buget mai mic decât precursorul și asta se vede în unele scene care abuzează de CGI.
Efectele speciale sunt și nu sunt, apar momente în care se încearcă prea mult să se simuleze o filmare continuă, ca și cum s-ar fi filmat totul dintr-o bucată, dar se vede și se simte că nu este așa.
London Has Fallen - digital poster
Per total, să nu vă așteptați la o poveste de Oscar sau la acting de nivel înalt, iar pentru cei care stau să caute toate detaliile greșite în poveste sau în filmare… vă spun că sunt destule (escorta președintelui, mașină fără geamuri fumurii, blindajul arată foarte fals, o cutiuță foarte mică de „thermite” nu ar topi tot blindajul și jumăte din motor așa ușor, etc.), dar sunt lucruri minore ce le văd doar cei care caută în mod voit greșeli sau care s-au uitat prea mult la documentare despre viața președintelui Americii (așa ca mine).
Totuși, mi-a plăcut mai mult acest film decât predecesorul lui datorită momentelor de acțiune mult mai pline de suspans și a „curselor” pe străzile Londrei (primul film fiind mai mult filmat într-o încăpere – Casa Albă). Au fost introduse mult mai multe scene de acțiune și mai diversificate, preferata mea fiind o scenă destul de lungă cu împușcături pentru că m-am simțit ca într-un joc de CS: GO.
Replici din film:
„Președintele Benjamin Asher: What happens if you don’t come back?
Mike Banning: You’re fucked.”
„SAS SGT: There’s more than 100 terrorists in there!
Mike Banning: Yeah? Well, they should’ve brought more men.”

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.