fbpx

Combinația perfectă între joc pe telefon și mișcare în aer liber – UNCHAIN

Combinația perfectă între joc pe telefon și mișcare în aer liber – UNCHAIN

10 sept. 2022 Aplicatii, Jocuri

Săptămâna trecută am particip la lansarea oficială a unei aplicații ce combină perfect jocurile mobile cu mișcarea în aer liber și cu poveștile SF – Unchain.

Această aplicație mobilă, oferită gratuit pentru utilizatorii Android și iOS, a fost realizată plecând de la 3 adevăruri: 1. 8 din 10 adolescenți fac prea puțină mișcare (față de cât este recomandat), 2. 90% dintre adolescenți accesează internetul (implicit și aplicațiile mobile) și 3. Activitatea lor fizică a scăzut cu 20% în timpul pandemiei.

Cei de la ANBR (asociația națională pentru băuturi răcoritoare), împreună cu agenția Webstyler, susținuți de Guvernul României (mai mult în etapa de popularizare a aplicației în școli și licee) au realizat această aplicație mobilă sub forma unui joc ce te încurajează să faci mișcare în aer liber, creând o poveste extrem de interesantă și captivantă pentru tinerii din ziua de azi.

Scriitorul întregii povești este Marian Coman, prozator, editor, jurnalist, scenarist de benzi desenate și laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. Imediat ce instalezi aplicația o să vezi cât de importantă este povestea, sunt sigură că o să te captiveze imediat, iar „AI-ul bun” – Maia o să te ajute enorm să-ți imaginezi această lume SF în realitatea din jurul tău, în calitate de linkster

„AI-ul rău” (Chain) vrea să preia controlul lumii prin controlul informației, tu trebuie să interceptezi pachete de informații vitale pe care le vei face publice, iar ca să le găsești (pentru că sunt trimise digital pentru că oricine le poate descoperii) trebuie să mergi fizic după ele (stai liniștit, nu trebuie să ajungi într-un loc anume).

Unchain e mai mult un joc, dar evit să-i spun un joc pentru că nu o să stai cu nasul în telefon. O să ai misiuni individuale și de echipă (nu trebuie să te întâlnești cu cineva) de 15, 30, 45 sau 60 de minute – doar o misiune pe zi. Misiune ce poate să fie îndeplinită doar prin mișcare, poți alege între mers, alergat, mers cu bicicleta, skatebording, troninetă sau mers cu rolele. Probabil pe viitor se vor adăuga și alte tipuri de mișcare.

Nu te urmărește nimeni să vadă dacă faci mișcare corect, important e să faci mișcare în fiecare zi. Și nu o să stai cu ochii în telefon, AI-ul o să-ți spună misiunea, o să te anunțe când ai finalizat-o, o să te motiveze pe parcurs și o să-ți dea sfaturi audio, ceea ce înseamnă că o să ai nevoie de o pereche de căști pe care să le porți mereu (poți și doar o singură cască ca să rămâi atent la ce se întâmplă în jur). În plus, în timpul misiuni vei asculta și muzică bună, ai 3 radiouri de unde poți alege, probabil pe viitor or să fie mai multe.

Nu e nimic dificil și nu e important efortul depus, ci consistența.

Mie mi se pare o aplicație ce trebuie promovată, iar dacă aș avea un copil clar i-aș recomanda să o încerce, poate chiar o să-i placă.

Momentan aplicația e la început, dar deja are destui de mulți utilizatori.

Încă o informație probabil mai utilă părinților, aplicația nu permite accesul la datele de identificare ale copilului, nici nu este recomandat să-și treacă numele real, copilul nu poate vorbi cu străini, nu sunt riscuri legate de bullying – Unchain e mai sigură decât social media 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.