fbpx

Companiile înțeleg importanța tehnologiilor IoT

Companiile înțeleg importanța tehnologiilor IoT

17 iul. 2016 Altele

Un studiu Vodafone arată că 76% din companii consideră IoT-ul (Internet of Things) critic pentru viitor.

Dar ce este IoT? Internet of Things (Internetul tuturor lucrurilor) este un concept care definește un sistem în care toate obiectele (mașini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile, portabile, etc) sunt conectate între ele cu ajutorul internetului.

IoT

Vodafone a publicat al 4-lea raport de tip Barometru IoT, sondajul cel mai popular din lume cu privire la inovație și investiție în IoT (Internet of Things), termenul folosit pentru descrierea unei noi generații de device-uri și procese care folosesc rețele de informații pentru a susține capacități avansate.
Exemple de aplicații IoT includ: mașini autonome, măsurare smart pentru consumul de putere și combustibil dar și capacități de monitorizare a casei sau pentru industrie.
Studiul a fost făcut de către Circle Research în luna aprilie și mai 2016 și a cuprins 1096 companii din Australia, Brazilia, Canada, China, Germania, India, Irlanda, Italia, Japonia, Olanda, Africa de Sud, Korea de Sud, Spania, Turcia, UAE, UK și SUA.
Raportul Barometru IoT din 2016 al Vodafone arată că:
– 89% din companiile care au investit în IoT au crescut bugetul pentru anul 2016
– 76% din companiile care au fost intervievate consideră că folosirea de către avantajele oferite de tehnologiile IoT este critică pentru viitorul succes al oricărei organizații.
– 63% din cei care au adoptat IoT beneficiază de creșteri considerabile în încasări, mai mult cu 59% decât raportul de anul trecut.
– Investițiile IoT constau în 24% din bugetul IT mediu, la nivel cu investițiile în Cloud Computing sau Data Analytics.
IoT-Graphic
Raportul a găsit că tehnologiile IoT joacă un rol important în activitățile de business la un număr ridicat de companii:
– 48% din companiile intervievate folosesc tehnologii IoT pentru a susține transformări la nivel masiv. Acest procent crește la 61% în regiunea Asia-Pacific
– 52% din companiile producătoare de electronice folosesc tehnologiile IoT ca bază pentru o nouă generație de aplicații pentru a interconecta casa.
– 46% din companiile care au participat la studiu susțin că intenționează să dezvolte produse sau servicii care se folosesc de tehnologii IoT în următorii 2 ani.
Întreg raportul „Barometrul IoT” poate fi găsit aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.