fbpx

Concurs! De ce să folosești o cameră video auto Full HD – Mio MiVue C560 STARVIS

Concurs! De ce să folosești o cameră video auto Full HD – Mio MiVue C560 STARVIS

31 iul. 2020 Concursuri

Nu cred că există șofer care nu a avut un mic accident din cauza unui alt șofer. Șofer care nu s-a certat cu un alt participant la trafic pentru că fiecare credea că are dreptate. Sau șofer care a văzut o întâmplare tare ciudată în trafic și era sigur că nimeni nu o să-l creadă când o să povesteasca ce a pățit. Dar ce se întâmplă cel mai des, și principalul motiv pentru care ai vrea să înregistrezi tot ce vezi când conduci, e ca să demonstrezi că ai fost un șofer corect și că ai respectat regulile de circulație.

În cazul unui accident, mereu există un vinovat care o să susțină sus și tare că el nu a greșit cu nimic, că e vina ta. Și eu am pățit asta. Iar dacă ești fată, cumva brusc e vina ta și cel vinovat chiar încearcă să te păcălească sau să te convingă că a fost vina ta. Așa că ai nevoie de un martor credibil, care poate spune exact ce s-a întâmplat, și nu există un martor mai bun decât o înregistrare video.

Aș recomanda tuturor șoferilor să-și instaleze o cameră video pe bord/parbriz care să funcționeze mai tot timpul. O cameră video FullHD care surprinde toate detaliile, chiar și seara.

Am testat aproape 2 săptămâni camera video auto Mio MiVue C560 și tare mă bucur că nu am surprins vreun accident. Nu mi-am dorit asta, dar a fost liniștitor să știu că dacă se întâmplă ceva pot rapid demonstra că nu a fost vina mea.

Mio MiVue C560 este o cameră video auto Full HD 1920x1080p, filmează la 30 cps (cadre pe secundă), ce are o luminozitate ok și un contrast foarte bun, totul se vede de parcă ai filma cu un GOPro de ultimă generație. Camera filmează chiar și noaptea datorită senzorilor infraroșii de distanță scurtă ce ajută la creșterea vizibilității. Acest lucru este posibil datorită senzorului Sony de top – STARVIS CMOS și a diafragmei F1.8, ajută mult și unghiul larg de vizualizare de 150 de grade.

Camera e destul de mică, nu deranjează prea mult la condus, are un ecran de 2 inci, iar în timp uiți că e acolo. Meniul e simplu de utilizat, dar ecranul nu e touchscreen, butoanele sunt pe margine și sunt aproape imposibil de utilizat când conduci, nici când aștepți la semafor, nici nu vă recomand să încercați să le folosiți când conduceți.

O funcție specială și de care eu nu am mai auzit, dar extrem de importantă, este opțiunea senzorului G cu 3 axe pentru a securiza înregistrarea – în caz de accident sau de schimbare brusca de direcție, senzorul G integrat în dispozitiv înregistrează automat mișcările vehiculului și asigură că datele înregistrate nu sunt șterse sau suprascrise. Desigur, nu am putut testa asta și sper să nu aveți nevoie de această funcție.

Dacă vreți șă investiți un pic mai mulți bani pentru a sta liniștiți când aveți mașina parcată, puteți achiziționa un accesoriu special numit Mio Smartbox ce activează automat camera și înregistrează atunci când detectează mișcare lângă vehicul. Astfel, se pot colecta dovezi chiar și atunci când nu sunteți în mașină. Așa poți vedea imediat cine ți-a zgâriat mașina în parcare, pentru că și prin asta trece orice șofer.

Pentru a salva toate înregistrările, camera folosește un card micro-SD de până la 128GB, iar dacă nu filmați nimic important, cardul se suprascrie când e plin – suprascrierea începe cu prima filmare și avansează cu cât timp e folosită camera. Nu trebuie să țineți minte să schimbați sau să goliți cardul, dar trebuie să țineți minte să salvați filmarea de care aveți nevoie.

Puteți folosi și aplicația MiVue Manager pentru a descărca fișierele video, pentru a le partaja rapid, pentru a le organiza sau pentru a vedea poziția mașinii în timpul filmării.

Mio MiVue C560 te mai scapă de o grijă, cea a pornirii camerei. Pentru a funcționa, camera trebuie conectată la mașină printr-un cablu mini-USB și are nevoie și de un card de memorie micro-SD. Dacă lăsați camera conectată la mașină, înregistrarea o să pornească imediat ce ați pornit mașina. Util dacă aveți un drum cu foarte multe opriri rapide. Înregistrarea și camera se opresc imediat ce ai oprit mașina.

Camera are o baterie de 240mAh. Eu am folosit-o conectată la mașină tot timpul.

Un alt avantaj al acestei camere este prețul. În acest moment, Mio MiVue C560 este aproape 400 de lei.

Sper să nu aveți nevoie de o astfel de cameră video auto, dar e mult mai bine să te asiguri că ești pregătit pentru orice. Situații neplăcute pot apărea oricând.

Concurs!

Lasă un comentariu în secțiunea de comentarii de la acest video în care să-mi spui: Care este funcția care îți place cel mai mult la Mio MiVue C560?

Sper că te-ai uitat cu atenție la video 😀

Câștigătorul o să fie ales prin tragere la sorți pe data de 13 august, ora 20.00, într-un video live postat pe canalul meu de Youtube.

Vă puteți înscrie la concurs până pe 12 august, ora 13.00. Atunci închid înscrierile pentru a verifica corectitudinea răspunsurilor.

Premiul? Camera video auto Mio MiVue C560 ajunge la câștigător!

Multă baftă! 😀

Comentarii

  1. Ca la orice camera video auto ai un martor impartial al evenimentelor. Care te poate ajuta sau nu 🙂
    Este posibil ca politistul sa nu ia in calcul inregistrarea (camera neomlogata) dar cine stie.

  2. Filmeaza pana la 30 de cadre pe minunt, faptul ca este destul de mica ,funcția senzorul G pe 3 axe pentru a securiza filmarea , are card de memorie.
    Multumesc pentru prezentarea profesionista <3.

  3. Functia de baza, cea de inregistrare, care iti poate face viata mai usoara sau mai grea, daca esti implicat intr-un incident auto.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.