fbpx

Copiii domnişoarei Peregrine – Recomandarea săptămânii

Copiii domnişoarei Peregrine – Recomandarea săptămânii

6 oct. 2016 Filme

Sunt mare fană Tim Burton încă de la animația „Vincent”, așa că nu se putea să ratez un film de tip Fantasy realizat de el, deși chiar și filmele inspirate după fapte reale, precum Big Eyes, au fost extrem de interesante. Filmul „Copiii domnişoarei Peregrine: Între două lumi” (titlul original fiind „Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children”) pare un remake realizat de Tim Burton pentru X-Men, dar de fapt este un film inspirat după romanul lui Ransom Riggs cu același nume.Tim Burtonm și Ransom Riggs par pe aceeași lungime de undă.

missperegrine_334x518

Se vede clar pe tot parcursul filmului amprenta lui Tim Burton, mă mir că nu a avut un mic rol și Johnny Depp. Costumele, atmosfera, momentele sinistre și amuzante, scenele de groază, totul „țipă” a Tim Burton. Ca o fană, nu pot decât să mă bucur, dar poate nu toți apreciează stilul acesta subrum, ciudat și cu umor negru.

Vezi trailer:

 

Filmul este destul de ciudat, combinația dintre copiii drăgălași și monstruozități, speranță și grotesc, frică și amuzament, îl face puțin nepotrivit pentru copii. Au fost câteva momente în film la care nici eu nu m-am putut uita.

peregrins-gallery6

Conacul unde trăiesc toți copiii deosebiți (peculiars) este administrat de domnişoara Peregrine. Și ea are puteri extraordinare, poate manipula timpul și se poate transforma într-o pasăre. Dintre toți copiii și adolescenții cu puteri neobișnuite, iese în mod special în evidență Emma (Ella Purnell), fata ce poate manipula aerul și care este chiar mai ușoară decât aerul. Dar eroul principal este un tânar aparent obișnuit care a fost încântat când era mic de poveștile bunicului, el o să încerce să-i calce pe urme.

Filmul depășește imaginația tuturor, personajele cu puteri excenționale, posibilitatea de a călări în timp și îmbinarea lumii normale cu cea fantastică te fac să îți aduci aminte de copilările, de momentele în care totul părea posibil și monștri chiar trăiau sub pat.

miss-peregrine_5u46

„Copiii domnişoarei Peregrine: Între două lumi” este în cinematografe din 30 septembrie și este distribuit de Odeon Cineplex.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.