fbpx

Uite cum să folosești Creionul 3D de la KMAX

Uite cum să folosești Creionul 3D de la KMAX

21 sept. 2016 Gadgets

Mai țineți minte că am filmat un live pe pagina mea de facebook în care vă arătam cum se folosește un Pix 3D? Dacă nu vă aduceți aminte… aveți live-ul mai jos 😀 Eu am încercat să modelez un fluture și să-mi fac un inel unic.

Am văzut că multă lumea a fost tare încântată de acest device distractiv. Tehnologia este disponibilă de vreo 3-4 ani, dar abia de curând aceste gadget-uri au apărut pentru publicul larg. Eu am testat pixul/creionul 3D de la KMAX, creion ce vine și cu un set de consumabile oferite gratuit, disponibil pentru oricine la prețul de 400lei.

Review video pentru Creionul 3D de la KMAX:

Creionul 3D de la KMAX este destinat atât adulților care vor să se relaxeze desenând sau construind ceva, cât mai ales copiilor care pot înlocui clasicile creioane de colorat sau plastilina cu un device smart. Gadgetul este ușor de folosit, până și eu am reușit să desenez cu el, dar trebuie să ai ceva răbdare când modelezi. O să vă explic exact cum funcționează.

Pixul are în interior un motoraș ce ajută la trecea filamentului din plastic prin el, tot în interiorul lui este și o sursă de căldură ce ajunge la temperaturi de peste 200 de grade celsius, temperaturi suficient de mari pentru a topi minele de plastic. Imediat cum iese, filamentul se va răci din nou la temperatura ambientală și astfel reține forma pe care i-ai oferit-o. Acesta este principiul general, așa funcționează toate pixurile 3D.

9

Creionul 3D de la KMAX are un ecran unde puteți vedea temperatura care este în interior, puteți modifica temperatura și puteți selecta tipul de material folosit: plastic sau ABS (un plastic ceva mai dur). Pe creion veți mai putea găsi două butoane UP și Down (săgeți), butoanele sunt utilizate pentru a adăuga material în pix sau pentru a-l elimina. Tot pe pix este și un slider de unde puteți ajusta cantitatea de material care iese din pix și mai ales viteza cu care iese. Pentru desene/figurine mult mai detaliate recomand un debit mic cu o viteză foarte mică, debitul mare este util când ai o suprafață mare de acoperit.

IMG_0808
Materialul consumabil se introduce în partea de sus a creionului când acesta s-a încins. Pentru a evita accidentele, creionul se încinge doar cât timp este în priză, imediat scos din priză el se răcește destul de repede. Firul încărcătorului nu este prea lung, trebuie să folosiți un prelungitor pentru mai multă libertate de mișcare.

Nu veți simți temperatura ridicată pe creion. Fiind din plastic, temperatura nu este condusă către mână, doar vârful frige dacă puteți mâna direct pe el. Eu chiar am încercat să mă frig la el ca să văd cât de periculos este pentru copii. Fiind o suprafață foarte mică (0.7mm) pe care o puteți atinge (exact vârful creionului), nu o să vă răniți, temperatura ridicată face ca vârful să frigă, dar e o senzație de moment, ca atunci când atingi un pic un tacâm încins. În cutie veți găsi și un suport special pe care puteți pune creionul cât timp nu îl folosiți, așa evitați orice accident.

IMG_0811

Cum folosiți Creionul 3D de la KMAX:

1. Puneți creionul la încărcat în priză ca să se încălzească.

2. Când temperatura ajunge la 160-170 de grade puteți să începeți să adăugați materialul – pasticul colorat

3. Puteți materialul în fanta specială și țineți apăsat pe săgeata Down de pe creion. Materialul o să înceapă să se încarce în creion până ajunge la vârf.

IMG_0810

4. Setați debitul materialului colorat de pe creion

5. Mențineți apăsat buton Down pentru a ieși materialul maleabil din creion, puteți lua degetul de pe buton când vreți să opriți ieșirea materilului (dar încă o să mai iasă vreo 3-4 secunde).

6. Pentru a desena în aer trebuie să țineți pixul în aer în timp ce iese materialul plastic, încercați să mișcați pixul cât mai încet ca să aibă timp materialul să se usuce și să se întărească.

7. Dacă vreți să schimbați culoarea trebuie să apăsați butonul Up pentru a scoate tot materialul colorat din interior, apoi înlocuiți cu o altă culoare ca la început.

8. Când ați terminat de modelat trebuie doar să scoateți pixul din priză.

IMG_0812

Atât copiii, cât și adulții pot da frâu liber imaginației desenând orice formă dorită în variantă 3D. Este o metodă plăcută de relaxare și de stimulare a părții creative. Eu înainte coloram foarte mult, îmi cumpărasem câteva cărți de colorat pentru adulți, acum doar desenez folosind creionul 3D de la KMAX. După cum v-am arătat și în live, puteți folosi Creionul 3D și pentru a crea bijuterii handmade originale.

Creionul 3D este disponibil în mai multe culori: albastru, galben, roz și mov. Prețul este de doar 400lei și veți primi și consumabile cadou – trei culori diferite (roșu, albastru și verde – eu am primit alb, galben și albastru transparent).

6

Zic eu că o să fie un cadou tare apreciat, mai ales acum la început de an școlar.

Poți comanda creionul 3D online de pe site-ul ekmax.ro sau îl puteți cumpăra de la standul KMAX din Băneasa Shopping City, unde primești un sticker-stand cadou!

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.