fbpx

Cu HUAWEI FreeBuds 5i pe pârtie – Review

Cu HUAWEI FreeBuds 5i pe pârtie – Review

15 ian. 2023 Casti

Pe data de 9 ianuarie, HUAWEI a anunțat lansarea căștilor True Wireless Stereo (TWS) HUAWEI FreeBuds 5i. Desigur, chiar în aceeași zi le-am primit și eu la review și acum am revenit cu detalii extra și cu propria impresie despre cele mai accesibile căști TWS de pe piață.

HUAWEI FreeBuds 5i costă 419lei în acest moment. Un preț foarte bun! Dar, pe site-ul HUAWEI ai și 10% reducere, garanție extinsă, transport gratuit și poți câștiga și un smartphone nova 9 prin tragere la sorți.

Modelul anterior, FreeBuds 4i, a fost tare apreciat pentru calitatea sunetului oferită la un preț foarte bun, FreeBuds 5i nu vine decât să păstreze această tradiție și să ofere pe lângă calitatea foarte bună a sunetului și anularea activă a zgomotului (ANC), mai multe moduri ANC și EQ, precum și Dual Device Connection pentru comutarea fără întreruperi a diferitelor dispozitive. În plus, le poți folosi și pentru a face poze de la distanță.

Design HUAWEI FreeBuds 5i

Carcasa de încărcare a HUAWEI FreeBuds 5i este destul de simplă, un design cu care ne-am obișnuit. La prima vedere nu se vede vreo diferență față de FreeBuds 4i.

Căștile (și carcasa) sunt disponibile în culorile Isle Blue, Nebula Black și Ceramic White, deși cred că din nou modelul pe alb o să fie cel mai căutat.

Deși carcasa e la fel, se vede o diferență de design la căști. Lungimea lor a fost scurtată cu 7 mm în comparație cu modelul anterior, iar logo-ul HUAWEI este acum trecut și pe căști.

Greutatea este de numai 4,9 g, iar forma lor este în continuare una confortabilă. Eu am reușit să le port chiar sub casca de protecție (de snowboard) și nu m-au deranjat deloc.

Recomand FreeBuds 5i pe pârtie, parcă altfel te dai cu placa/skiurile dacă asculți melodia ta preferată. În plus, sunt rezistentă la apă/zăpadă.

Audio

Înainte să vă ofer multe detalii tehnice pe care probabil nu o să le rețineți, trebuie să vă spun că aceste căști, deși se aud foarte bine, ele sunt unele de buget. Nu puteți avea foarte mari pretenții, dar pentru prețul de aproximativ 400lei, calitatea sunetului este una foarte bună.

Au certificare Hi-Res Audio Wireless (Hi-Res), utilizează un hardware și algoritmi puternici, codecul audio LDAC™ HD și efecte multi-EQ, pentru a reda și transmite audio HD și oferă control Multi-EQ din aplicația mobilă.

Sunt echipate cu dual-mic ANC și tehnologie hibridă de anulare a zgomotului, care nu numai că detectează zgomotul extern, ci și captează zgomotul suplimentar din canalul urechii, oferind o profunzime maximă a zgomotului ANC de până la 42 dB.

Apeluri

Nu pot spune că le-am folosit prea mult în apeluri, doar le-am testat un pic, dar am auzit perfect persoana cu care vorbeam, chiar și pe pârtie cu telefonul în rucsac, iar persoana de la capătul firului m-a auzit destul de bine, chiar dacă gâfâiam :))

HUAWEI FreeBuds 5i vin și cu funcția de anulare a zgomotului AI pentru a distinge și a îmbunătăți vocea, folosind algoritmul de rețea neuronală AI, așa că s-a auzit destul de bine ce ziceam și gâfâiturile au fost atenuate.

Extra

Eu le testez de vreo 5 zile, câte 3-4ore/zi și încă nu le-am descărcat, telefonul îmi spune că bateria lor este la 35% – bateria carcasei, căștile se descarcă în 4h.

În plus, FreeBuds 5i sunt rezistente la apă (stropi), praf și zăpadă, sunt certificate IP54.

HUAWEI FreeBuds 5i acceptă conexiunea cu două dispozitive, inclusiv smartphone, tabletă, PC și ceas cu sistemele de operare Android, iOS și Windows. Așa că poți asculta muzică pusă de tine dar și de prietenul tău cel mai bun sau de iubit/iubită de pe telefonul ei/lui.

Dar funcția mea preferată este posibilitatea de a face poze de la distanță prin atingerea de două ori pe exteriorul mini-difuzoarelor. Dar pentru asta trebuie să ai un smartphone HUAWEI cu EMUI12 sau mai nou și să aplicația de cameră deja deschisă. În rest, toate gesturile de a controla când răspunzi sau închizi un apel, pentru a modifica volumul și pentru play/pause sunt valabile.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.