fbpx

Cum a fost experiența 4DX

Cum a fost experiența 4DX

20 mai 2015 Altele, Filme

Ieri am fost prezentă la evenimentul de lansare a sălii 4DX Cinema City din cadrul Mega Mall. După cele 15 minute de vizionat trailere (Mad Max, Jurassic World și Terminator 5 Genesys), am ajuns cu lacrimile până la bărbie. După doar 15 minute!

Mai jos puteți vedea un video chiar din timpul filmului, o să vedeți exact cum se mișcă scaunele, cum te trezești cu apă în față și de ce o să vrei să mai mergi încă o dată.

10361404_847847631929239_1005307614672195608_n

Nu te speria. Deși este o experiență intensă, reacția mea nu s-a făcut prezentă și la alte persoane din sală. Eu am recționat așa pentru că sunt foarte sensibilă la ochi, sunt genul de persoană care stă cu ochelarii de soare la ochi în club pentru că o deranjează jocurile de lumini. Așadar, sunt slabe șanse să reacționezi ca mine, deși sunt destul de multe condiții ce trebuie îndeplinite pentru a vedea un film 4DX. Aici aveți regulamentul complet.

IMG_5440

Nu aveți voie să intrați în sala 4DX dacă suferiți de: epilepsie, hipertensiune arterială, boli cardiovasculare, probleme ale sistemului locomotor (în special a coloanei vertebrale),  probleme ortopedice grave sau alte afecțiuni medicale grave.

Următoarele persoane nu sunt recomandate pentru a viziona un film în sistem 4DX: femei însărcinate, persoane care suferă de probleme respiratorii sau alergii, persoane sub influența alcoolului sau a drogurilor, copii sub 4 ani și persoane a căror înălțime nu depășește 1m.

IMG_5409

Copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani li se permite accesul în sala doar însoțiți de un adult. Limita de greutate este de 120kg, persoanelor care depăsesc acest prag nu li se permite accesul în sala de cinematograf 4DX.

Dar hai să îți povestesc mai multe despre Cinema City, și în special despre această sală extraordinară.

IMG_5441

Cinema City este prezent în 9 țări, prin 205 cinematografe cu 1890 de ecrane. În România sunt 18 cinematografe Cinema City, 3 fiind în București. Astfel, în acest moment, România este pe locul 4 ca număr de săli Cinema City după Marea Britanie, Polonia și Ungaria. Sigur știți că sala IMAX aparține tot de Cinema City, la fel și New Age Media și Forum Film.

Sala 4DX are un ecran argintiu curbat, un proiector 2K și sunet Dolby Digital 7.1. Filmele 4DX vin în 2 formate: unul video și unul pentru efectele din scaune. Și ochelarii 3D mi-au plăcut mult pentru că seamănă cu cei pe care îi primești când cumperi un televizor 3D, și sunt foarte ușori și comozi.

IMG_5414

În momentul de față sala 4DX din Mega Mall este unică în România, dar se vor mai deschide încă două astfel de săli la Constanța și la Timișoara.

Scaunele se mișcă în toate direcțiile (chiar și pe înălțime), vibrează și chiar simți că ești împins dinn spate prin spătarul scaunului.

IMG_5410

Din scaunul din față ești stropit cu apă atunci când este o astfel de secvență în film (așa cum este în Jurassic World) dar poți opri această opțiune cu ajutorul unui buton de pe mânerul scaunului.

IMG_5426

În spătarul scaunului tău există două fante prin care trec jeturi de aer chiar pe lângă urechile tale.

Sub scaun, în zona picioarelor este un mic tub care se mișcă atunci cand trece ceva pe lângă picioarele personajelor din film (efect foarte interesant mai ales la filmele de groază). În plus, fumul, vântul și ceața sunt imitate și în sală, se pot elibera și diverse mirosuri (de exemplu: cauciuc ars la Fast and the Furios 7), iar reflectoarele speciale pot imita fulgerele sau exploziile.

IMG_5411

Eu îți recomand să nu îți iei suc sau floricele la film, sigur le vei pune pe tine. Iar un sfat special pentru fete… nu veniți în rochiță sau fustă vaporoasă, eu am făcut greșeala asta și am tot ținut de fustă ca să nu fie ridicată de vânt (da, chiar atât de puternic e aerul în sală).

Prețul biletului diferă în funcție de oră, zi (mai scump în weekend) și categoria de persoane, prețurile sunt între 31lei și 45lei. Eu una am găsit bilet pentru Mad Max abia săptămâna viitoare, restul zilelor fiind sold-out.

fdhf

dfsh

Am făcut tot posibilul să filmez experiența 4DX, dar lumina nu m-a ajutat. Chiar dacă se vedea mai bine, nu am cum să explic senzația pe care am trăit-o… Trebuie neapărat să mergi să testezi chiar tu sala!

Mad Max este singurul film care rulează în perioada asta în sala 4DX, însă pentru anul acesta mai sunt confirmate urmatoarele filme 4DX: Poltergeist – 22.05, San Andreas – 29.05,  Jurassic World – 12.06 și Terminator 5 Genesys – 03.07. Dar sigur o să vedem și  007 SPECTRE, The Hunger Games: Mocking Jay – part 2 și Star Wars Ep. 7.

IMG_5446

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.